bt. tevékenység szüneteltetése

alex2007 # 2007.12.01. 15:31

Kedves Jogtudók,
segítséget kérek,sajnos a céges könyvelőben elveszítettem bizalmamat azért itt kérdezek. Sajnos a bt-nk bevétele annyira lecsökkent 2007-ben, hogy nem tudjuk kitermelni a cég költségeit. Sajnos az apeh leinkasszálta a cég számlájának teljes tartalmát is. Nem akarunk több adósságot felhalmozni, de nem szeretnénk megszüntetni a céget. Arra gondoltunk, hogy ha van lehetőség a cég működésének szüneteltetésére, akkor ezt az utat választanánk. Kérem, hogy tájékoztasson valaki arról, hogy milyen lépéseket kell tennünk ennek végrehajtása érdekében. Ha szüneteltetjük a céget, akkor ugye nem kell járulékokat fizetni??? A segítséget előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.01. 16:40

Cseresznye.

ObudaFan # 2007.12.02. 09:46

A magyar jog nem ismeri a cég szünetelésének fogalmát. Olyan üzletvezetőt kell kinevezni, aki munkaviszonyban áll máshol, és akkor nem kell járulékot fizetni.

alex2007 # 2007.12.02. 15:37

Lehet rosszul fogalmaztam, tevékenység szüneteltetése vagy valami ilyesmi. Volt egy ismerősöm aki 3 évig szünetetlette a cégét és utána újra aktiválta. Az illető elment külföldre és nem tudom megkérdezni hogyan csinálta a szünetetletést.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.02. 16:41

Hiába is kérdeznéd. Ugyanis sehogy.
Cseresznye = nem megy(gy). Pardon.

Dr.Attika # 2007.12.02. 17:14

Teljesen felesleges egy Bt-t "hibernálni". Ha nem termel, akkor célszerű megszüntetni, mert "életben tartása" is költséges. Ha később céget akarnak alapítani, az 3 nap alatt megvalósítható.ma már kft. fél millióval alapítható, így felesleges korlátlan felelősségű gazdasági társasággal "bíbelődni."

alex2007 # 2007.12.03. 11:33

Kedves Dr.Attika, lekötelez és valóban nagyon megköszönnémn ha részletesen tájékoztatna a Bt lehetséges "hibernálásáról" és a költségekről. Nem akarjuk elveszíteni a cégünket mert a cégnevet nem tudjuk később reprodukálni és a mi tevékenységi körünkben ez fontos lenne. Köszönöm!

Jack13 # 2007.12.03. 11:57

Egy céget nem lehet hibernálni. A szüneteltetés annyit jelent, hogy nincs bevétele, de sajna attól még adóbevallásokat például ugyanúgy be kell adni még akkor is, ha az "0"-s. Ezeket meg ugye valakinek meg kell csinálni bizonyos időközönként, és ennek is vannak költségei ha más nem, a könyvelő.

ObudaFan # 2007.12.03. 16:19

Annál már valóban olcsóbb hosszú távon a megszüntetés és később új cég alapítása.

Dr.Attika # 2007.12.03. 16:41

Kedves "alex2007."!
A hibernálás szót nem véletlenül tettem idézőjelbe. Azért tettem, mert ilyen jogilag nincs, de ha nem termelnek , akkor mégis van. A nevet egy korlátolt felelősségű társaságba is át lehet vinni, sőt a bt-t is át lehet alakítani. Ettől világosabban-ideértve kollégáim véleményét is- nem tudunk fogalmazni.

alex2007 # 2007.12.07. 09:36

Megértettem, köszönöm!