A korábbi Ctv. is annak tűnt, aztán mégis. :) Ezzel együtt szerintem első körben add be illeték és közzétételi mentesen. Legfeljebb beadod újra. :)
minta vagy nem minta
mondjuk a Ctv 53. § nekem elég egyértelműnek tűnik.
elektronikusan adom be
Ha papíron akarod beadni, akkor akkor is le kell venend róla a minta szót, ha eddig mintával csináltad. És akkor már mindegy is, hogy a régi, vagy az új minta szerint csinálod meg, csak a régi mintának a nyilvánvalóan Gt-ellenes szabályait érdemes kivenni. Viszont az illeték vonatkozásában tapasztalatom szerint nincs egységes gyakorlat, olyat is láttam, hogy a cégbíró szerint ha csak egy új tevékenység kerül be, akkor is már azzal módosul a tsz., és illetéket kell fizetni, láttam olyat, aki szerint meg ez ellentétes a Ctv-vel.
folytatom. Azt már kiderítettem, hogy új mintát kell kitölteni. Namármost az új minta több pontban is több mint a régi, pl. pótbefizetés, írásbeli döntéshozatal. Ezekben a kérdésekben a tagoknak dönteniük kell. Ez a társasági szerződés módosításának minősül-e vagy sem? Sztem nem kéne, hogy az legyen.
Most úgy néz ki, hogy a illetékmentes Teáor miatt a minta megváltozása következtébe kéne illetéket és költségtérítést fizetni..?
Van egy cég amit módosítunk, még a korábbi szabályok szerint, minta alapján készült - akkor még be lehetett adni papíron is. Ha módosítom (csak egy TEÁOR kerül bele, tudom nem kéne, de akarják) , továbbra is mintaként, akkor most át kell írnom a mostani mintára, vagy maradhat régi mintaként?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02