Sziasztok,
Köszönöm.
kaktusz74
Sziasztok,
Köszönöm.
kaktusz74
kaktusz74
sokan kérdeznek itt a fórumon jogászok, ügyvédek jelöltek stb de nem ilyen alapdolgokat
ha ügyvédként szertenél praktizálni lehetne valami fogalmad a jogi alapfogalmakról... pl.
egyéni válalkozás ez ugye szakvizsgán vizsgaanyag méghozzá pont gazdasági jogból pont társAsági témakörben nyitottad ezt a topikot!
Ez a témakör leginkább ugye cégalapítással foglakozik…. Gondolom e körben tevékenykednél… és egy ügyvédi iroda működésről alapjaiban sincs fogalmad? nem tudod mi az egyéni vállakozás?
Kaktusz ügyvéd úr az ügyvéd az nem égyéni vállakozó nem lehet sajna az mert törvény tiltja / olvasd el az ügyvédi tv. 6. §-át hasznos dolog / és nem esik az egyéni vállakozói törvény hatálya alá /ugye ebből vizsgáztál már?/
Azért tényleg ne vedd zokon de ha már szakvizsgáig eljutottál elvárható lenne hogy használd és értelmezd a joganyagot a jogszabálytárakat
függetlenül attól hogy mire használtad a jogi diplomádat eddig
nekem az a gyanúm hogy nagyon el vagy tévedve
Kuktusz úr az ügyvéd az embeereken segít, tanácsot ad, ad egyfajta biztonságérzetet az ügyfélnek hogy megbízhat hellyel közzel a jogi tudásában ne akard már rossz helyzetbe hozni a felelősségbíztosító társaságot , mert nem szerződik senkivel ...
ha ennyire nem vagy felkészült javslom hogy mélyülj el még egy kicsit a jog világában, ha ez a szakvizsga anyag elsajátításakor már nem sikerült menj el dolgozni egy ügyvédi irodába eg ykis időre és utánna ha van némi alpod, alkalmas vagy önálló munkavégzésre, eligazodsz a jog világában vágjál bele, (félre ne érts ez nem azt jelenti hogy virtuóza legyél az összes jogterületnek) b
bocs nem akartalak megsérteni csak azt akartam hogy vedd észre magd 1 kicsit
remélem előbb utóbb észreveszed azért az alaptlan merészséged
Szia "kaktusz74"!
Ne sértődj meg! A kritikák jogosak. Amennyiben valaki ügyvédként kíván rendszeresen jövedelemhez jutni, akkor legalább az ügyvéddé válás folyamatával tisztában kell lennie. Amikor olvastam a kérdést én is megdöbbentem, mert úgy gondolom, hogy ez az ügyvédi hivatás olyan mértékű lejáratása, ami csak úgy orvosolható, ha egységesen fellépünk a "kóklerek" ellen. Tanúlt Barátaim próbálták enyhíteni a blamázst. Hivatkoztak arra, hogy "Talán nem is az ügyvédnek avanzsálni kívánó hanem egy ismerőse tette fel a kérdést. Most látom, hogy nem erről van szó. Te vagy a kérdező és Te akarsz ügyvédként praktizálni, úgy hogy "skandináv gombod " sincs e hivatásról. Ne tedd légyszíves! Egyrészt azért, mert "befürdesz". Másrészt azért, mert ezzel egy hivatásrendet akaratlanul kellemetlen állapotba sodorhatsz.
Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat annak, aki valóban ezt tette.
Lehet, hogy nektek ezek alapdolgok de én nem ezzel foglalkozom. E mellett, aki ügyvéd nem biztos, hogy minden jogi területen otthon van sőt szerintem ilyen nem is létezik manapság.
Kedves rite csillaggal már ne haragudj de nem bírom ki, hogy ne tegyek észrevételt. Remélem általában nem vagy ilyen arrogáns.
üdv.
kaktusz74
ügyvéd ilyet nem kérdez, de még egy másodéves joghallgató sem, mert kattint a jogtárra és megnézi...
biztosan csak érdeklődik... ennyi...
ok monalisa!
Nagyon szeretnék orvos lenni!
Nem is tudom most agysebész vagy fogorvos legyek?
Mi is kell hozzá egy helyiség /vagy helység?/ egy fotel meg valami fúró? vagy szike?
Ja és még persze kamarai tagság? Vagy az már nem? És mellette taxizhatok tovább? Úgy szeretem:))
Amúgy gyertek majd hozzám mert minden betegséget meggyógyítok. köszi a válaszokat
Ne bántsátok mááá.
Vélem csak tudakozódik (...), azt meg ugye bárki teheti, a válaszolás önkéntes és díjmentes.
szia kaktusz kókler!
ne haragudj de röhögő görcs jött rám amikor a kérdéseidet olvastam
ügyvéd szertnél lenni? biztos vagy ebben? tisztában vagy te a jogi alapfogalmakkal?
egyéni vállkozó vagy? ha igen akkor jobb ha az is maradsz...
azért szerintem az alapjában gáz ha valaki úgy szakvizsgázik le hogy fogalma sincs az ügyvédi hivatás alapjairól annál is inkább mert ez a legnépesebb jogászi szakma és az még inkább gáz ha valaki ügyvéd szertne lenni /értsd embereknek szertne jogi tanácsot adni, őket szertné képviselni a hatóságok és bíróságok előtt/ és nem veszi a fáradtságot, hogy átolvassa az ügyvédi törvényt
hogy gondoltad ezt? hogy akarod képviselni az ügyfeleidet?
két lángos sütés közben beugrasz a bíróságra "ügyvédkedni"
szerinted aki ezt a topikot olvassa mit gondol az ügyvédekről? még a saját regisztrációjának módjával sincs tisztában
ui: tisztában vagy a helység és helyiség szavak különböző jelentéstaralmával?
Több területi ügyvédi kamara (pl. Győr-Moson-Sopron Megyei, Budapesti) honlapján elérhetők a Téged érdeklő információk.
ha te akarod kezdeni - már bocs - akkor elég kellemetlen, hogy ilyen kérdéseket teszel fel...Remélem csak érdeklődő vagy, akkor:
Sziasztok,
Tud nekem segíteni valaki abban, hogy ha valaki ügyvédi praxist szeretne kezdeni hogyan kezdje.
Kamarai tagság. Azt tudom, hogy egy helységet kell megjelölni, ahol végzi a tevékenységét. Ez lehet a lakása is? Kötelező biztosítás kötése.. Ez kb évente mennyibe kerül?
Csak egyéni vállalkozásban lehet? Ha egyéni vállalkozó akkor mellette pl. munkaviszonya lehet?
köszönöm a válaszokat.
kaktusz74
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02