céges adatok a céges weben vs. személyes adatok védelme

szota # 2008.01.08. 11:50

köszönöm szépen, ez több szempontból is nagyon hasznos és tanulságos volt

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.08. 07:17

Mert január 1-jétől működik a www.e-cegjegyzek.hu

szota # 2008.01.07. 21:58

ez a felirat fogadott:
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy 2008. január 1-től az IRM megszüntette azt a kedvezményt, miszerint havonta az első 15 db Cégfigyelés és az első 10 db Cégbetekintés ingyenes!

A cégjegyzékszám szerinti keresés továbbra is ingyenes!

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

ObudaFan # 2008.01.07. 16:45

Részben fizetős.

szota # 2008.01.07. 12:20

nekem úgy tűnik, hogy a complex.hu fizetős és az is regisztrációhoz kötött.

szota
_________

ObudaFan # 2008.01.07. 11:00

Ezzel együtt érdemes a cégbíróságnak a cég internetes elérhetőségét bejelenteni, mert akkor valóban elég lesz ott közzétenni egy csomó mindent a jövőben. Ehhez persze egy változásbejegyzési eljárás szükséges, ügyvédi közreműködéssel.

ObudaFan # 2008.01.07. 10:58

Semmilyen jogsérelem nem éri. Az adatait pl. a www.complex.hu oldalon a cégadatok között bárki olvashatja enélkül is.

szota # 2008.01.07. 08:36

még annyit, hogy a céges papírok nem a teljesen nyilvános területen vannak, hanem a regisztrációhoz kötött belső területen, így csak a regisztrált felhasználók láthatják.

szota
_________

szota # 2008.01.07. 08:26

üdv,

Saját cégem honlapja végre finisbe ért és szeretnénk kitenni a céges iratokat (társasági szerződés, végzés) digitalizált formában (PDF).
1 tulajdonos azonban tiltakozik ez ellen, mondván, hogy a magánszférája szent és sérthetetlen és ha kitesszük, akkor a lakcíme is kikerül, ehhez viszont nem járul hozzá.
Hiába mondjuk, hogy a céges adatok (így a tulajdonosok adatai)nyílvánosak és bárki hozzáférhet (ha máshol nem hát a cégbíróságon) hajthatatlan. Van valakinek tapasztalata arról, hogy más fórumokon keresztül mennyire könnyen lehet pl. a tulajdonosok lakcíméhez hozzáférni?

Ha jól tudom, akkor az új GT lehetőséget ad rá, hogy egy cég a céges ügyeiről ne a cégközlönyben és egyéb hivatalos médiumokban adjon hírt, hanem saját weblapján keresztül (közzététel).
(Azt is selytem, hogy ez valami bejelentési vagy regisztrálási folyamat előzi meg, eddig nem jutottunk.)

Most az a verzió él, hogy nem tesszük még hivatalossá a közzétételt és a címet kitakarjuk.
Viszont ha a hivatalos verziót választanánk, akkor jogszerű-e az, ha a cég tulajdonosainak személyes adatait (pl.lakcímét) nem jelenítjük meg?

szota
_________