köszönöm szépen, ez több szempontból is nagyon hasznos és tanulságos volt
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
köszönöm szépen, ez több szempontból is nagyon hasznos és tanulságos volt
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
Mert január 1-jétől működik a www.e-cegjegyzek.hu
ez a felirat fogadott:
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy 2008. január 1-től az IRM megszüntette azt a kedvezményt, miszerint havonta az első 15 db Cégfigyelés és az első 10 db Cégbetekintés ingyenes!
A cégjegyzékszám szerinti keresés továbbra is ingyenes!
szota
_________
Részben fizetős.
nekem úgy tűnik, hogy a complex.hu fizetős és az is regisztrációhoz kötött.
szota
_________
Ezzel együtt érdemes a cégbíróságnak a cég internetes elérhetőségét bejelenteni, mert akkor valóban elég lesz ott közzétenni egy csomó mindent a jövőben. Ehhez persze egy változásbejegyzési eljárás szükséges, ügyvédi közreműködéssel.
Semmilyen jogsérelem nem éri. Az adatait pl. a www.complex.hu oldalon a cégadatok között bárki olvashatja enélkül is.
még annyit, hogy a céges papírok nem a teljesen nyilvános területen vannak, hanem a regisztrációhoz kötött belső területen, így csak a regisztrált felhasználók láthatják.
szota
_________
üdv,
Saját cégem honlapja végre finisbe ért és szeretnénk kitenni a céges iratokat (társasági szerződés, végzés) digitalizált formában (PDF).
1 tulajdonos azonban tiltakozik ez ellen, mondván, hogy a magánszférája szent és sérthetetlen és ha kitesszük, akkor a lakcíme is kikerül, ehhez viszont nem járul hozzá.
Hiába mondjuk, hogy a céges adatok (így a tulajdonosok adatai)nyílvánosak és bárki hozzáférhet (ha máshol nem hát a cégbíróságon) hajthatatlan. Van valakinek tapasztalata arról, hogy más fórumokon keresztül mennyire könnyen lehet pl. a tulajdonosok lakcíméhez hozzáférni?
Ha jól tudom, akkor az új GT lehetőséget ad rá, hogy egy cég a céges ügyeiről ne a cégközlönyben és egyéb hivatalos médiumokban adjon hírt, hanem saját weblapján keresztül (közzététel).
(Azt is selytem, hogy ez valami bejelentési vagy regisztrálási folyamat előzi meg, eddig nem jutottunk.)
Most az a verzió él, hogy nem tesszük még hivatalossá a közzétételt és a címet kitakarjuk.
Viszont ha a hivatalos verziót választanánk, akkor jogszerű-e az, ha a cég tulajdonosainak személyes adatait (pl.lakcímét) nem jelenítjük meg?
szota
_________
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02