Nincs mit.
Külföldi üzletnyitás
Nagyon szépen köszönöm,sokat segített!
Háromféleképpen is működhet:
- kint is alapítasz egy ezzel foglalkozó céget, és kint kéred meg az összes engedélyt, vagy
- ennek a cégnek egy kinti telephelyet csinálsz (ami a magyar cégjegyzékbe is nejegyezhető), vagy
- ennek a cégnek egy kereskedelmi képviseletet nyitsz kint, anélkül, hogy az telephely lenne, a szolgáltatásnyújtás szabadsága szabályai szerint.
Ez utóbbi két esetben az engedélyek többségét nem kell kint újra megkérni valószínűleg, viszont itthoni és kinti ügyvéd segítségére és az ő együttműködésükre) is szükséged lesz.
Segítségeteket szeretném kérni,elég tájékozatlan vagyok abban,hogy hogy működik az,ha valaki külföldön pl butikot akar nyitni.Az ország az eu-n belül van.Na most nekem van itthon egy cégem ,egy bt.Tevékenységi köröm megengedi azt,hogy butikot nyissak itthon,de nem tudom,hogy abban az eu-s országban evvel lehet -e működni vagy ott is alapítanom kell egyet.A másik kérdésem még az lenne,ha nincs kereskedelmi végzettségem,akkor ugye itthon szakképzett eladót kell felvennem,így működik ez mindenhol?Vagy ez a törvény csak ránk magyarokra érvényes?Köszönöm,ha valaki segít!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02