Székhely fiktiválás


krivacskane # 2022.09.07. 03:30

Köszönöm a választ.
A cégvezető is a mi ingatlanunkba volt bejelentve állandó lakcímmel.Ezt már fiktiváltattuk,.A valódi címét nem ismerjük,így a kapcsolatot nem tudjuk vele felvenni.Írtam neki a messengeren keresztül,de nem reagált,el sem olvasta.A Nav nál is tettem bejelentést,de január 31 ig fogják kivizsgálni.Addig meg jön a kéményseprő..stb.Anyagi hátrányom is keletkezik ebből.A cégbírósági eljárás elindítása folyamatban van.Ami felháborít,hogy még én fizessek,mert valaki törvénytelenül jár el.A cégtulajdonos sem lehet kispályás,sok levele jött ide különböző bíróságokról az első napokban.A postán lenyilatkoztuk,hogy itt nem lakik ilyen nevű személy és Kft sem működik.A posta már nem hoz ki levelet visszaküldik,a címzett ismeretlen.A cégbírósagi eljárást szerettem volna valamilyen módon vagy meggyorsítani,vagy valahogy kihagyni,mert nem igazán mozognak ez ügyben.
Gondoltam..hátha...
Még az is megfordult a fejembe,hogy küldetek valahogy egy fizetési meghagyást székhelyhasználati díjról,valami irreális összeggel visszamenőleg,hátha kijeleneti önként,de nem tudom ez mennyire járható út lehetne,mert a címét sem tudjuk.

osztap # 2022.09.06. 20:12

krivacskane,

Az e-cégjegyzékben megtalálod a cég ügyvezetőjét és tagjait, lakcímmel együtt. Írd meg neki, hogy a cégbíróságnál és a NAV-nál teszel közérdekű bejelentést, ha egy héten belül nem reagálnak és kezdik intézni az átjelenetést. Ha pedig egy hónapon belül a cég székhelye nem változik meg a cégjegyzékben, akkor törvényességi felügyeleti eljárást indítasz a cégbíróságon. Emlékeztesd őket, hogy ha ennek a végén kényszertörlik a céget, akkor a cég által ki nem egyenlített követelésekért a Cégtörvény 118/A és 118/B § szerint felel a korlátoltan felelős tag és az ügyvezető is.

Ha nincs mozgás, akkor első körben közérdekű bejelentések ("a cég székhelyén nem található"). Ha a hatóságok sem ugranak, a problémát csak a törvényességi felügyeleti eljárás tudja megoldani.

Közben persze semmilyen levelüket ne vedd át, a postán meg jelentsd be, hogy itt nincs ilyen cég. Ha mégis bedobnak levelet, akkor húzd át a címet, írd rá, hogy "címzett ismeretlen, vissza a feladónak", és dobd be az első postaládába.

krivacskane # 2022.09.06. 19:34

Üdvözletem.
Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben:Vásároltunk egy csaladi házat egy Ingatlanokkal foglalkozó Kft től.a Kft tulajdonában volt már több mint két éve.A felújítás közben szembesültünk azzal,hogy idegeneknek jönnek oda a levelei.Sőt,egy kft nek is oda van bejelentve a székhelye.Semmilyen kapcsolatunk nincs vele.Ott tevékenységet nem végez.Az ingatlant eladó cégtől kaptunk egy nyilatkozatot,hogy nem adtak engedélyt,hogy oda be legyen jelentve székhely,állítólag nem tudtak erről a tényről. A személyek lakcímét már fiktiváltattuk,de a Kft székhelye a mai napig az ingatlanunkba van bejelentve.Szerettük volna már a székhelyt megszüntetni,de falakba ütközünk.Írtunk már a Cégbíróságnak is,de a törvényességi felügyeleti eljárás nem csak bonyolult,de hosszadalmas is.Van más lehetőségünk a Kft székhelyének a fiktiválására?
Köszönöm a segítséget.