Bt. felszámolás vagy beolvadás Kft - be?Melyik a jobb?

nandy # 2008.06.25. 22:44

Erre a kérdésre akkor lehetne érdemben válaszolni, ha látnánk a két cég mérlegét.

Általában akkor döntenek a beolvadás mellett, ha a beolvasztó cég (Kft.) tőkehiányos, és ezt a beolvadó cég (Bt.) tőkéje kiegyenlítené, vagy legalább jelentősen javítaná.

Rafiki # 2008.06.25. 21:12

Nincs tartozás,teljesen tisza a cég.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.25. 20:26

Üzleti, gazdasági szempontokat.

Felszámolni akkor kell egy társaságot, ha fizetésképtelen. De bt esetében a beltag felszámolás esetén is a teljes vagyonával felel a tartozásokért - plusz még a felszámoló díja.

Rafiki # 2008.06.25. 19:24

"nem ilyen szempontok alapján kellene eldönteni, nektek melyik jobb."

Ezzel mire gondoltál?Milyen szempontot(kat) kellene néznünk?

Rafiki # 2008.06.25. 19:18

Nem nagyon vagyok tisztában vele,h. mi a felszámolás ill. a végelszámolás közötti különbség.
Jut eszembe,el is lehetne adni?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.25. 11:59

Bt-t saját elhatározásból felszámolni eléggé rossz ötlet. A végelszámolásnak már lehet értelme. Időben, energiában, pénzben nagyjából ugyanaz, mint a beolvadás - nem ilyen szempontok alapján kellene eldönteni, nektek melyik jobb.

Rafiki # 2008.06.25. 11:25

Van egy Bt.-nk,ahol én kültag, férjem beltag.A cég már nagyon régóta üzemel.Közben a férjem,és egy barátja alakítottak egy Kft-t.Mivel a Bt-t. egyre kevésbé éri meg működtetni,férjem arra gondolt,h. felszámolja a céget,és tovább dolgozik a Kft-ben.De én meg arra gondoltam,h. beleolvadhatna a KFt.-be?Melyik lenne a jobb?Melyik a kevésbé hosszú és macerás?
Köszönöm a választ.