Van egy Bt.-nk,ahol én kültag, férjem beltag.A cég már nagyon régóta üzemel.Közben a férjem,és egy barátja alakítottak egy Kft-t.Mivel a Bt-t. egyre kevésbé éri meg működtetni,férjem arra gondolt,h. felszámolja a céget,és tovább dolgozik a Kft-ben.De én meg arra gondoltam,h. beleolvadhatna a KFt.-be?Melyik lenne a jobb?Melyik a kevésbé hosszú és macerás?
Köszönöm a választ.
Bt. felszámolás vagy beolvadás Kft - be?Melyik a jobb?
Bt-t saját elhatározásból felszámolni eléggé rossz ötlet. A végelszámolásnak már lehet értelme. Időben, energiában, pénzben nagyjából ugyanaz, mint a beolvadás - nem ilyen szempontok alapján kellene eldönteni, nektek melyik jobb.
Nem nagyon vagyok tisztában vele,h. mi a felszámolás ill. a végelszámolás közötti különbség.
Jut eszembe,el is lehetne adni?
"nem ilyen szempontok alapján kellene eldönteni, nektek melyik jobb."
Ezzel mire gondoltál?Milyen szempontot(kat) kellene néznünk?
Üzleti, gazdasági szempontokat.
Felszámolni akkor kell egy társaságot, ha fizetésképtelen. De bt esetében a beltag felszámolás esetén is a teljes vagyonával felel a tartozásokért - plusz még a felszámoló díja.
Nincs tartozás,teljesen tisza a cég.
Erre a kérdésre akkor lehetne érdemben válaszolni, ha látnánk a két cég mérlegét.
Általában akkor döntenek a beolvadás mellett, ha a beolvasztó cég (Kft.) tőkehiányos, és ezt a beolvadó cég (Bt.) tőkéje kiegyenlítené, vagy legalább jelentősen javítaná.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02