egyesület elnökségi tisztségéről lemondás


ObudaFan # 2019.09.05. 12:00

Amennyiben írásban (email)

Ne e-mailben, írásban, 2 tanúval.

lemondok az elnökségről, az egyesületnek mennyi ideje van arra hogy új elnököt találjon?

60 nap.

Valamint jól gondolom hogy az új elnök megtalálásába nekem már semmilyen módon nem kell belefolynom?

Nem.

Illetve amikor arra kerül sor hogy az új elnök személyéről szavazzanak, akkor a közgyűlés összehívása még az én feladatom ?

Igen.

És még egy kérdés: amennyiben nem találnak új elnököt vagy esetleg nem is keresnek, mi a teendő? Elvileg akkor megszűnik az egyesület de a annak is van egy hosszadalmas procedúrája. Akkor azt nekem kell végigvinni?

Előbb-utóbb megszűnhet, és lesz benne szereped.

Zsuzsanna13 # 2019.09.01. 07:28

Kedves Fórumozók!
Amennyiben írásban (email) lemondok az elnökségről, az egyesületnek mennyi ideje van arra hogy új elnököt találjon?
Valamint jól gondolom hogy az új elnök megtalálásába nekem már semmilyen módon nem kell belefolynom? Illetve amikor arra kerül sor hogy az új elnök személyéről szavazzanak, akkor a közgyűlés összehívása még az én feladatom ?
És még egy kérdés: amennyiben nem találnak új elnököt vagy esetleg nem is keresnek, mi a teendő? Elvileg akkor megszűnik az egyesület de a annak is van egy hosszadalmas procedúrája. Akkor azt nekem kell végigvinni? (Mivel gyanúm szerint senki nem akarja ezt megcsinálni, illetve nem is érdekli őket.) Köszönöm a választ.

ObudaFan # 2008.09.22. 14:24

Címezd simán az egyesületnek a levelet, az ügyészségnek pedig jelentsd be, hogy az egyesület gyakorlatilag nem működik. Aztán majd ők egy pert indítanak a megszüntetés érdekében.

Juditp # 2008.09.22. 13:55

Kedves Kovács_Béla_Sándor,
ezt örömmel hallom. ki mindenkinek címezzem: bíróság, tagok...
ilyenkor az közgyűlés hiányában az alelnök veszi át a elnöki funkciót? valakinek meg kell ezt az egyesületet szüntetni...nem szeretnék senkivel kitolni.
az egyesület a saját lakcímemen van bejegyezve, ezt is meg szeretném szüntetni.
köszönöm
Judit

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.22. 07:10

Van egy remek új találmány: levél. Egyszerűen fantasztikus!

Juditp # 2008.09.22. 02:02

Kedves Válaszadók!
Nemsokára külföldre költözöm és szeretnék lemondani egyesületi elnökségi tisztemről. a gond csak az hogy képtelen vagyok összehívni egy taggyűlést, mivel ez senkit nem érdekel. Azt is el tudom képzekni, hogy lehet, senki nem is vállalná a tagok közül az elnökséget. Tudtok erre megoldást? köszönöm.
J.