Üdv!
Lenne egy kérdésem, remélem valaki tud segíteni.
Egy új Kft alapítása során sikerült a bejegyzési kérelemből kihagynom az egyszerűsített cégeljárást jelző kocka beikszelését. Emiatt bíróhoz került, aki hiánypótlást adott ki. De a végzésben a bejegyzési kérelem visszavonásának megfontolását is javasolta.
Mikor sikerült rossz bejegyzési kérelemmel beküldeni, másnap észrevettem, hogy az a bizonyos x hiányzik. Ekkor gyorsan újra beküldtem a kérelmet javítva, ismételt kérelemként, nehogy máshoz dobja az automata.
Időközben a szerkesztő beteg lett, aki a végzést leírta, csak keveset tudott segíteni. A cég kérelmét még pénteken visszavontam.
A szerkesztő (aki leírta a végzést) azt mondta, hogy az illeték összegét vissza lehet igényelni, valamennyi levonás mellett. Ez rendben is van. Viszont arra nem tudott egyértelmű választ adni, hogy a másnapi beküldött (kijavított) kérelemmel mi lesz ezután. Ha most visszavontam az eredetileg hiányos kérelmet, előveszik-e a másnap beküldött javítást, és ebben az esetben nem kell semmit visszaigényelni, vagy figyelembe sem veszik, és rohangálhatok a pénz után. Erre szeretnék választ kapni.
Köszönöm!