Bejegyzési kérelem visszavonása

hbonline # 2008.12.15. 10:22

Üdv!

Lenne egy kérdésem, remélem valaki tud segíteni.

Egy új Kft alapítása során sikerült a bejegyzési kérelemből kihagynom az egyszerűsített cégeljárást jelző kocka beikszelését. Emiatt bíróhoz került, aki hiánypótlást adott ki. De a végzésben a bejegyzési kérelem visszavonásának megfontolását is javasolta.
Mikor sikerült rossz bejegyzési kérelemmel beküldeni, másnap észrevettem, hogy az a bizonyos x hiányzik. Ekkor gyorsan újra beküldtem a kérelmet javítva, ismételt kérelemként, nehogy máshoz dobja az automata.
Időközben a szerkesztő beteg lett, aki a végzést leírta, csak keveset tudott segíteni. A cég kérelmét még pénteken visszavontam.
A szerkesztő (aki leírta a végzést) azt mondta, hogy az illeték összegét vissza lehet igényelni, valamennyi levonás mellett. Ez rendben is van. Viszont arra nem tudott egyértelmű választ adni, hogy a másnapi beküldött (kijavított) kérelemmel mi lesz ezután. Ha most visszavontam az eredetileg hiányos kérelmet, előveszik-e a másnap beküldött javítást, és ebben az esetben nem kell semmit visszaigényelni, vagy figyelembe sem veszik, és rohangálhatok a pénz után. Erre szeretnék választ kapni.

Köszönöm!

ObudaFan # 2008.12.15. 10:28

A másik beküldött kérelemmel szerintem az lesz a baj, hogy a névkizárólagosság elve miatt eleve nem foglalkoznak a később beküldött, azonos cégneves céggel, ezért el lesz utasítva.

hbonline # 2008.12.15. 11:16

Üdv!

Akkor azután fel lehet használni az illetéket? Mivel ugyebár ahhoz is az első kérelemhez becsatolt lett mellékelve.

Ha a másodszori kérelmet elutasították, illetve az elsőt visszavontnak tekintik, teljesen elölről lehet kezdeni az eljárást? Az illeték igazolás felhasználható lesz újra, avagy vissza kell igényelni?

Köszönöm!

ObudaFan # 2008.12.15. 13:57

Szerintem a másodikra 8 napon belül be tudod adni illeték nélkül az újra előterjesztett kérelmet, ha közben jogerősen utasítják el az elsőt, vagyis ha lemondasz a fellebbezésről az elsőnél.

Aranysármány # 2008.12.15. 16:20

A korábbi illeték nem használható fel,de visszaigényelhető a bíróság határozata alapján,azaz újra kell kezdened.

hbonline # 2008.12.17. 07:56

Köszönöm a segítségeket!

Majd meglátjuk mi lesz, a bírónő szerkesztője beteg lett... Lehet idén már semmi sem lesz belőle. De azért reménykedem.