cégkivonatban
a www.cegkivonat.eu oldalon le tudod kérni, válaszd a tárolt cégkivonatot
cég tulajdonosa
„Az e-cegjegyzekben minden adat megvan, a tulajdonoson kívül.”
Ott van az is, az 1-es pontban.(tagok)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt Szakértők!
Hol tudom megnézni, hogy egy Kft-nek ki a tulajdonosa?
Az e-cegjegyzekben minden adat megvan, a tulajdonoson kívül.
Semmi!
Nem felel.
Azt szeretném megtudni, hogy Kft esetében a nem többségi tulajdonosnak milyen felelősségi köre van, illetve ha pl az ügyvezető törvényelleneset tesz akkor a nem többségi tulajdonos felel-e a cselekményért.
????????????????????????
Talán a bíróság felhívja a céget a törvényes működés helyreállítására. De hová küldje a falehívást, ha a székhely is megszűnt?
Jobb lenne kifejezetten kezdeményezni a törvényességi felügyeleti eljárást.
Tisztelt Ügyvéd Úr! nem akartam megsérteni, csak nem értem meddig tarthat ez a helyzet. A többségi tulajdonos válaszra sem méltat és nem érdekli semmi. Sajnos úgy érzem a lábam bebetonozva, mivel mindenkit értesítettem a lemondásomról és így pl. a posta sem hozza ki a küldeményeket. Borcsa
Nem pont ezt mondtam.
Tisztelt Ügyvéd Úr! Így ha a többségi tulajdonos nem nevez meg új ügyvezetőt akkor nekem kell évekig a nem működő cég ügyeit intézni bár már lemondtam? Borcsa
Ezt az új ügyvezetőnek kell bejelentenie; megfizetve az illetéket, a közzétételi díjat, az elektronikus eljárás és a jogi képviselet is kötelező. Amíg ez nem történik meg, addig harmadik személyek számára te vagy a cég törvényes képviselője. Így például téged bírságolnak, ha nem adjátok be határidőre a mérleget.
Kedves Hölgyem/Uram! egy kft.-ből kiléptem és a cégbírósághoz megírtam. A székhelyet és a telephelyet megszüntettem mennyi idő kell a cégbíróságnak amíg ezeket az átvezetéseket elintézi.A cégtulajdonos-ügyvezetője voltam 30%-ban, de a tulajdonom eladom. Szeretném ha minden adatom törölve lenne a céginfóból, hogy lehet ezt megoldani. Borcsa
Mivel az általad említett jogi fogalmak nem léteznek, ezekre a kérdésekre nem lehet válaszolni.
Léteznek ezekhez hasonló jelentésű jogi fogalmak, de ezek közül nyilván neked kellene tudni, mire is van szükséged. Például.
Gt. 52. § (2) E cím alkalmazásában minősített többséget biztosító befolyásnak számít, ha a minősített befolyásszerző az ellenőrzött társaságban - közvetlenül vagy közvetve - a szavazatok legalább hetvenöt százalékával rendelkezik. A közvetett befolyást a Ptk. 685/B. § (3) bekezdése szerint kell megállapítani.
Vagy.
Ptk. 685/B. §(1) Többségi befolyás: az olyan kapcsolat, amelynek révén természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság (a továbbiakban együtt: befolyással rendelkező) egy jogi személyben a szavazatok több mint ötven százalékával vagy meghatározó befolyással rendelkezik.
(2) A befolyással rendelkező akkor rendelkezik egy jogi személyben meghatározó befolyással, ha annak tagja, illetve részvényese és
- jogosult e jogi személy vezető tisztségviselői vagy felügyelőbizottsága tagjai többségének megválasztására, illetve visszahívására, vagy
- a jogi személy más tagjaival, illetve részvényeseivel kötött megállapodás alapján egyedül rendelkezik a szavazatok több mint ötven százalékával.
(3) A meghatározó befolyás akkor is fennáll, ha a befolyással rendelkező számára a (2) bekezdés szerinti jogosultságok közvetett módon biztosítottak. A befolyással rendelkezőnek egy jogi személyben a szavazatok több mint ötven százalékával közvetett módon való rendelkezése vagy egy jogi személyben közvetetten fennálló meghatározó befolyása megállapítása során a jogi személyben szavazati joggal rendelkező más jogi személyt (köztes vállalkozást) megillető szavazatokat meg kell szorozni a befolyással rendelkezőnek a köztes vállalkozásban, illetve vállalkozásokban fennálló szavazatával. Ha a köztes vállalkozásban fennálló szavazatok mértéke az ötven százalékot meghaladja, akkor azt egy egészként kell figyelembe venni.
(4) A 685. § b) pontja szerinti közeli hozzátartozók közvetlen és közvetett tulajdoni részesedését vagy szavazati jogát egybe kell számítani.
Csak azzal kapcsolatban nyugtass meg, hogy ezt a felosztást(direkt-indirekt) nem valami könyvben találtad, hanem saját találmány.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
De mi ennek a jelentősége? Mitől jogi kérdés ez?
A lényeg, hogy van egy csomó cégtagadatom és azt szeretném meghatározni, hogy mely cégek vannak egymással tulajdonosi kapcsolatban.
Ezek a feltételek:
Két cég között van kapcsolat, ha
... az egyik tulajdonosa a másiknak (direkt tulajdonosi kapcsolat)
... ugyanaz a természetes személy tulajdonos mindkét cégben (indirekt tulajdonosi kapcsolat)
ah ezt nem tudom milyen cégjellemző alapján keressem?
De biztos, hogy nem ez a konkrét kérdésed. Hanem?
Nincs mértékben meghatározva, a 'tulajdonos' itt a 'tag' - egyébként okkal kifogásolható - szinonimája.
Heló!
A kérdésem az lenne, hogy egy cégben a tag mikor mondható tulajdonosnak a befolyásolás mértéke alapján?
Vannak cégtagokról adataim:
- befolyásolás mértéke %-ban
- illetve az, hogy jelentős, többségi, vagy közvetlen irányítást biztosító befolyással rendelkezik
Egy másik kérdés, hogyan mi alapján lehetne megállapítani, hogy egy cég tulajdonosa a másiknak?
üdv
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02