Bt beltag - végrehajtás

nandy # 2012.07.30. 11:04

Ha a saját cégedben dolgozol, az onnan származó jövedelmedből is vonni kell a 33%-ot!
Persze ezen lehet valamelyest szépíteni (leginkább Kft esetében részmunkaidős foglalkoztatással), de teljesen nem tudod megúszni.

De ahogy már előttem is írták: egy cég működésével kapcsolatban mindig vannak kiadások. A bankköltség és a könyvelő az fixen. Emellett járulékot ott is kell(ene) fizetni, plusz az év végi adókat, stb.

Újrakezdő78 # 2012.07.30. 09:56

A vállalkozás létrejöttének egyetlen oka lenne,mégpedig az,hogy a jelenlegi munkahelyemen mint alkalmazott dolgozom és a béremből vonják a 33%-ot,azonban ha alvállalkozóként végezném ugyanezt a munkát akkor nem vonhatnák ezt az összeget.
61000 Ft a nettó fizetésem így,egy ötéves gyerekkel,albérletben próbálok talpon maradni de nagyon nehéz.

pazs # 2012.07.30. 09:30

Szerintem ha ennyi tőkéd sincs, akkor nem feltétlenül jó ötlet vállalkozni - hát az is jár fix havi költséggel (könyvelő, céges bankszámla, ilyesmik) függetlenül attól, van-e bevételed.
Amúgy miért nem kapsz teljes fizetést és erre miért a kényszervállalkozás a megoldás (gondolom, színlelt szerződéssel...)?
A bt-t azért nem javaslom, mert ahogy láttad az előző bt-dnél, az korlátlan tagi felelősségel jár.

Dr.Attika # 2012.07.30. 09:04

A cégjegyzékből ki kell derülnie a törlés okának. Küldje át a cégjegyzék számot a magán emilemre. Felderítem az okot.

Újrakezdő78 # 2012.07.30. 08:33

Köszönöm a választ.A pontos okát nem tudom de azt gondolom,hogy ha öt éven keresztül nem történik adóbevallás,nincs pénztári forgalom,egyáltalán semmi sem történik akkor talán elévült a cég és törlik a céglistáról.
Nyilván ha egy új cég kerülne a nevemre nem így csinálnám még egyszer,mi több ez lenne az egyetlen törvényes lehetőségem arra,hogy legalább a fizetésem egész legyen.
Miért nem javaslod a Bt.-t?
Kft indításhoz tőke kell ha jól tudom,az nekem nincs.

pazs # 2012.07.30. 08:21

Attól függ, miért szüntették meg. Ha nem érted, miért, akkor a helyedben nem alapítanék újra bt-t... akkor már inkább egy kft, az nem jár (feltétlen) korlátlan tagi felelősséggel.

Újrakezdő78 # 2012.07.30. 06:52

Kedves Fórumozók!

Szeretnék tanácsot kérni.
Hat évvel ezelőtt volt férjem kérésére átvettünk egy Bt.-t melynek a beltagja én,a kültagja pedig ő lett,azzal az igérettel,hogy én nyugodtan foglalkozzak az éppen akkor néhány hetes gyermekünkkel,ő majd intézi a cég dolgait.
Természetesen ahogyan addigi életünkben a felhalmozódó tartozásainkat,így a cég utáni kötelező befizetéseket és bevallásokat sem készítettük el,még a telephely címét sem változtattuk meg az előző tulajdonos után.
Válásom után hatmillió forintnyi tartozásom maradt mindenféle be nem fizetett számla és hitelek után,de még a végrehajtó is elvitte a lakásomat,a fizetésem 33%-át vonják,én egy ötéves kisgyermekkel fizetem a közös adósságot ő pedig ahogyan korábban is,nem rendelkezik bejelentett munkaviszonnyal.
Egy ismerős azt javasolta,hogy próbáljam meg a jelenlegi munkámat alvállalkozóként végezni,ehhez alapítsak egy Bt.-t.
Ahogyan az interneten utána néztem a Bt.-t,melynek a beltagja voltam megszüntették.Így az lenne a kérdésem,hogy ezek után lehetek-e újra beltagja egy Bt.-nek?
Köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.25. 12:34

Ez tényállás így nem kerek. Végrehajtható határozat nélkül nincs végrehajtás. Fogd a papírokat, és vidd el egy ügyvédhez. Bár a végrehajtási szakaszban olyan sok remény már nincs.

challenger # 2012.06.25. 11:43

Kedves Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi ügyben.
6 évvel ezelőtt egy barátomtól pillanatnyi családi problémái miatt szívességből átvettem a bt.-je beltagságát. Később kiderült, hogy rossz ötlet volt, mert a "barátom" eltűnt és rajtam hagyta a bt-t. Egy éven belül elkezdtem utánajárni a felszámolásnak és 3 évvel ezelőtt végre sikerült is. A felszámolási hivatal mindent összegyűjtött és kimondta az összeget, amit én el is rendeztem. Megkaptam a papírt a cég bezárásáról. Azóta eltelt 3 év és valamiért a múlt héten az APEH újra aktivizálta magát és végre akar rajtam hajtani eszetlenül magas pénzösszegeket. Sajnos a lakásunkra amit az első születendő gyerekünk érkezése miatt el akartunk adni, hogy vidékre költözzünk ráterhelték az összeget, pont mikor vevő le akarta foglalózni. Sajnos későn értesültünk az egészről, mert az APEH előbb rátette a széljegyzetet a tulajdoni lapra és csak rá 10 nappal kaptunk értesítést róla. Se felszólítás se semmi. Tehetnek ilyet? Továbbá a fő kérdés, hogy ha egyszer kiadták a tartozásom a felszámolási hivatalnak illetve végrehajtó cégnek amit én becsülettel ki is fizettem, milyen jogcímen követelik tőlem újra ezt? Kihez fordulhatok segítségért? Mehetek-e ezzel a panasszal emberjogi bíróságra? A segítséget előre is köszönöm.

ObudaFan # 2012.06.04. 08:55

Az igényperben pl. tanúkkal is lehet igazolni, hogy kié az ingóság.
De egyébként ha a bt. példásan vezette a könyvelését, a leltár mindig naprakész volt, a pénztárban található összeg változása mindig híven követi a beszerzéseket, akkor nagy gond nem lehet, mert a puszta könyvelésből lehet bizonyítani.

beltaggg # 2012.06.03. 17:13

"ami a mamáé vagy másé arról van névre szóló számla" 8-10 éves szekrénysorról, ülőgarnitúráról ki az aki tart meg számlát?

ObudaFan # 2012.06.01. 08:07

Attól függ, kinek a nyilatkozatát hitelesíti az a két tanú. Vélhetően azét, aki tulajdonosnak mondja magát, na az szinte biztosan kevés lesz.

xdri # 2012.06.01. 07:55
Amit biztosan elfogadnak
a Kft tulajdona/erről a könyvelésben van dokumentum/
ami a mamáé vagy másé arról van névre szóló számla

A két tanús bizonyíték nem biztos hogy bejön, ha nem, akkor a tulajdonos igénypert indít és bíróság előtt bizonyítja a tulajdonjogát.

www.drhalasz.eoldal.hu

beltaggg # 2012.06.01. 06:42

Köszi a választ. "Feltételezhetően az adósé" -ez mit takar? Amiről 2 tanúval aláírt papírt mutatunk neki, hogy nem az adósé, azt elfogadja?

ObudaFan # 2012.05.31. 20:37

A végrehajtó azt viheti, ami feltételezhetően az adósé. Ha pedig mégsem az, a tulajdonos igénypert indíthat.

beltaggg # 2012.05.31. 13:16

Üdv. Segítséget szeretnék kérni.

Egy bt. beltagja vagyok, ami jelentős adótartozást halmozott fel, és végrehajtás indult ellenünk.

A helyzet kicsit bonyolult:
A párom kültag a bt-ben, de a saját kft-je is ugyanerre a székhelyre van bejelentve, ami egyben a lakásunk is, és nem saját tulajdon, hanem béreljük.

Az ingóságok egy része a kft tulajdona, a bt-nek már szinte semmi tulajdona nincs, a többi ingóság egy része a páromé, de nagy része a párom szüleié, csak megkaptuk kölcsönbe az albérletbe használatra...

Mit vihet a végrehajtó, és mit nem, a tulajdonjogokat mivel tudom neki igazolni, mit fogad el igazolásként?

Most kaptam egy értesítést, hogy kerestek a NAV-tól a végrehajtás ügyében, de nem találtak itthon, 3 napon belül jelentkezzek, az lenne a kérdésem, ilyenkor mi a menetrend, kb. mennyi időm van a végrehajtó megjelenéséig

Előre is köszönöm a segítséget.