Egyszemélyes kft alapítási költségei

ObudaFan # 2013.04.08. 09:18

Ezt már elkerülni nem lehet, ha egyszer megvalósult. Mindenesetre most célszerű lenne valaki olyat kinevezni ügyvezetőnek, akivel szemben nem áll fenn kizáró ok.

krissszke # 2013.04.08. 07:28

Üdvözlőm!
Köszönöm válaszát, mit tanácsol mit tegyek hogy elkerüljem a magánokirat hamisítást ?Egyáltalán kiderül-e hogy felfüggesztettem van?Milyen megoldást ajánl?

ObudaFan # 2013.04.07. 09:30

Nyilatkoznod kellett arról, hogy nincs ilyen kizáró ok, kifejezetten utalva erre a Gt. szabályra. Ha ez a nyilatkozat hamis, akkor az magánokirat-hamisítás.

krissszke # 2013.04.04. 14:32

Üdvözlőm!

Egy olyan problémával fordulok önhöz ,hogy alapítottam egy 1 személyes Kft.- amiben én vagyok az ügyvezető!
Sajnos az ügyvéd nem tárta fel nekem teljesen az eltiltásokról illetve nem közölte hogy felfüggesztett börtön büntetéssel nem lehetek ügyvezető!
A cég nincsen 1 hónapos és nem végzett semmilyen tevékenységet!
A kérdésem az lenne hogy bűncselekményt ezzel követtem-e el hogy ügyvezető lettem?
Mire számíthatok ha kiderül hogy felfüggesztettem van!
Megkezdtem a cég törlését mivel nem végzek tevékenységet illetve nincsen szükségem rá!
Válaszát előre is köszönöm!

ObudaFan # 2013.03.11. 09:06

Egyrészt könyvelni minden hónapban kell.
Másrészt ha a vezető tisztségviselő nem áll máshol munkavégzésre irányuló jogviszonyban, és nem is nyugdíjas, akkor kell utána járulékot fizetni.

makiwara # 2013.03.10. 19:02

És ha nincs bevételem az azt jelenti hogy nem is kell fizetnem havonta semmilyen pénzt?
Vagy bevételtől függetlenül van egy fix összeg?

porcmistrec # 2013.03.01. 19:37

makiwara

guglizd be a "kft alapítás" szavakat, kapsz megoldást, amúgy áfa-val kb. 110-120e az alapítás, a törzstőke lehet kp vagy apport, ill. ennek megfelelő aránya, könyvelés havi 15e, járulékok kb. 60e/hó, nem kell saját lakcímre bejegyezni, de akkor székhelyszolgáltatás: 4-5e/hó, tehát csak akkor vágj bele ha ezeket tudod finanszírozni, ha adott esetben nincs havi bevételed egy hónapban, mert ez nem "fix", mint bejelentett munkaheyl

makiwara # 2013.03.01. 16:45

Köszönöm válaszát! A havi költségről tudna egy kis tájékoztatást adni? Minél részletesebben kérném, hogy körülbelül mire számítsak, akár néhány konkrét példával!

ObudaFan # 2013.02.28. 12:08

Végösszeget lehetetlen meghatározni, mert az ügyvédi munkadíj és a könyvelői díj is teljes mértékben szabad megállapodás tárgya.
Mindenesetre kft-t a legolcsóbban egyszerűsített eljárásban lehet alapítani, ahol az illeték 50.000 Ft. Az ügyvédi munkadíj, ahogy mondtam, szabad megállapodás tárgya.
Jelenleg 500.000 Ft egy kft tőkeminimuma, de ez jövőre várhatóan 3.000.000 Ft-ra emelkedik, arról még nincs hír, hogy a már megalapított, ennél kisebb törzstőkéjű kft-knek lesz-e tőkeemelése kötelezettsége, és ha igen, meddig.
Természetesen székhelyet azt kell a cégnek biztosítani.
Bármilyen olyan tevékenység folytatható, ami nem engedélyköteles, vagy amire van engedélyed.

makiwara # 2013.02.27. 16:54

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Az élet arra kényszerített, hogy munkahelyet váltsak, és azon gondolkoztam, jó ötlet volna-e alapítani egy kft-t. Ötletem nagyon sok lenne, de arra volnék kíváncsi, hogy mekkora kiadásokkal kell számolnom? (alkalmazaott nincs, én dolgoznék benne, magamnak utalnám a bérem, stb)

• Mire és mennyit kellene kiadnom, míg megalapításra kerülne a kft-m?
  • Tevékenységi kör bármi lehet? Akár szolgáltatásokat is nyújthatok?
  • Mekkora szükséges alaptőkével kell rendelkeznem, és kell-e fenntartani a kft számára egy helyiséget?
  • Milyen havi költségei vannak a dolognak?

Előre is köszönöm a válaszukat, főként az utolsó kérdést kérném alaposan megválaszolni, mert nagyon sokat nyomna a latba. Ha nagyon ,,függ' a szolgáltatástól, egy széles skálán akkor is kérnék meghatározni egy skálát.

Elnézést a tudatlanságomért!
Nagyon szépen köszönöm Önöknek előre is megtisztelő válaszukat!
Üdvözlettel
Tibor