Ezt már elkerülni nem lehet, ha egyszer megvalósult. Mindenesetre most célszerű lenne valaki olyat kinevezni ügyvezetőnek, akivel szemben nem áll fenn kizáró ok.
Egyszemélyes kft alapítási költségei
Üdvözlőm!
Köszönöm válaszát, mit tanácsol mit tegyek hogy elkerüljem a magánokirat hamisítást ?Egyáltalán kiderül-e hogy felfüggesztettem van?Milyen megoldást ajánl?
Nyilatkoznod kellett arról, hogy nincs ilyen kizáró ok, kifejezetten utalva erre a Gt. szabályra. Ha ez a nyilatkozat hamis, akkor az magánokirat-hamisítás.
Üdvözlőm!
Egy olyan problémával fordulok önhöz ,hogy alapítottam egy 1 személyes Kft.- amiben én vagyok az ügyvezető!
Sajnos az ügyvéd nem tárta fel nekem teljesen az eltiltásokról illetve nem közölte hogy felfüggesztett börtön büntetéssel nem lehetek ügyvezető!
A cég nincsen 1 hónapos és nem végzett semmilyen tevékenységet!
A kérdésem az lenne hogy bűncselekményt ezzel követtem-e el hogy ügyvezető lettem?
Mire számíthatok ha kiderül hogy felfüggesztettem van!
Megkezdtem a cég törlését mivel nem végzek tevékenységet illetve nincsen szükségem rá!
Válaszát előre is köszönöm!
Egyrészt könyvelni minden hónapban kell.
Másrészt ha a vezető tisztségviselő nem áll máshol munkavégzésre irányuló jogviszonyban, és nem is nyugdíjas, akkor kell utána járulékot fizetni.
És ha nincs bevételem az azt jelenti hogy nem is kell fizetnem havonta semmilyen pénzt?
Vagy bevételtől függetlenül van egy fix összeg?
makiwara
guglizd be a "kft alapítás" szavakat, kapsz megoldást, amúgy áfa-val kb. 110-120e az alapítás, a törzstőke lehet kp vagy apport, ill. ennek megfelelő aránya, könyvelés havi 15e, járulékok kb. 60e/hó, nem kell saját lakcímre bejegyezni, de akkor székhelyszolgáltatás: 4-5e/hó, tehát csak akkor vágj bele ha ezeket tudod finanszírozni, ha adott esetben nincs havi bevételed egy hónapban, mert ez nem "fix", mint bejelentett munkaheyl
Köszönöm válaszát! A havi költségről tudna egy kis tájékoztatást adni? Minél részletesebben kérném, hogy körülbelül mire számítsak, akár néhány konkrét példával!
Végösszeget lehetetlen meghatározni, mert az ügyvédi munkadíj és a könyvelői díj is teljes mértékben szabad megállapodás tárgya.
Mindenesetre kft-t a legolcsóbban egyszerűsített eljárásban lehet alapítani, ahol az illeték 50.000 Ft. Az ügyvédi munkadíj, ahogy mondtam, szabad megállapodás tárgya.
Jelenleg 500.000 Ft egy kft tőkeminimuma, de ez jövőre várhatóan 3.000.000 Ft-ra emelkedik, arról még nincs hír, hogy a már megalapított, ennél kisebb törzstőkéjű kft-knek lesz-e tőkeemelése kötelezettsége, és ha igen, meddig.
Természetesen székhelyet azt kell a cégnek biztosítani.
Bármilyen olyan tevékenység folytatható, ami nem engedélyköteles, vagy amire van engedélyed.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Az élet arra kényszerített, hogy munkahelyet váltsak, és azon gondolkoztam, jó ötlet volna-e alapítani egy kft-t. Ötletem nagyon sok lenne, de arra volnék kíváncsi, hogy mekkora kiadásokkal kell számolnom? (alkalmazaott nincs, én dolgoznék benne, magamnak utalnám a bérem, stb)
- Mire és mennyit kellene kiadnom, míg megalapításra kerülne a kft-m?
- Tevékenységi kör bármi lehet? Akár szolgáltatásokat is nyújthatok?
- Mekkora szükséges alaptőkével kell rendelkeznem, és kell-e fenntartani a kft számára egy helyiséget?
- Milyen havi költségei vannak a dolognak?
Előre is köszönöm a válaszukat, főként az utolsó kérdést kérném alaposan megválaszolni, mert nagyon sokat nyomna a latba. Ha nagyon ,,függ' a szolgáltatástól, egy széles skálán akkor is kérnék meghatározni egy skálát.
Elnézést a tudatlanságomért!
Nagyon szépen köszönöm Önöknek előre is megtisztelő válaszukat!
Üdvözlettel
Tibor
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02