Kft kényszertörlése

kismukk # 2013.07.08. 09:47

A kft végelszámolás alatt áll, NAV nem ad igazolást cégbíróság felé tagi kölcsön miatt. Egy tájékoztatás szerint, NAV-igazolás hiányában is 2 év elteltével bíróság kényszertörlést alkalmaz. A két év már letelt, törlési végzés nincs.
Most olyasmit hallani, hogy a két évet háromra hosszabbították volna. Kérdem a tisztelt fórumozókat, igaz-e?

ObudaFan # 2013.07.08. 10:12

3 év az, és a törlési kérelmet kell ennyi időn belül beadni, hogy ne legyen kényszertörlés.

kismukk # 2013.07.08. 10:50

Közben a cég bankszámláján halmozódik a zárlati és egyéb díj, bank nem szünteti meg a számlát, amíg nincs végzés a törlésről.
Ezt hogyan lehet megoldani?

tickit # 2013.07.08. 17:13

Sziasztok!

Információt szeretnék szerezni az alábbi szituációban ami nagyon bonyolult, remélem tud valaki segiteni.
Előre is köszi szépen:

• egy egyszemélyes KFT ügyvezetője voltam úgy, hogy igazából csak az én nevemen volt a cég én nem tevékenykedtem benne egy percet sem
  • végelszámolés alá került a cég, de mivel az illető aki tényleg tevékenykedett nem adta le a megfelelő iratokat és nem vette fel a kapcsolatot a végelszámolóval ezért felszámolás vette kezdetét. (A felszámoló tudta hogy már egy ideje nisc semmi tevékenysége a cégnek
  • a felszámolás idején sem működött együtt a tevékenykedő ugyértem nem adott le semmi papirt és a céget egyszerűsitett felszámolással tavaly decemberben felszámolták és törölték a cégjegyzékbőkl ami jogerőre is emelkedett
  • kaptunk határozatot a megszünésről és törlésről de semmi másról nem!
  • Az lenne a kérdésem, hogy mit gondoltok van még valami ami kikerülhetetlenül engem terhel annak ellenére hogy csak a nevement adtam a cégalapitáskor? Bármi féle birság,vagy büntetés, vagy valami további lépés amit meg kell lépnem?

köszi előre is a segitséget,

Egy naiv laikus

ObudaFan # 2013.07.09. 09:10

Ha van a társaságnak tartozása, jó eséllyel megállapítják a felelősséged érte. Egyébként bírság az lehet.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.09. 09:32

S ha nagyon hangoztatja, hogy ő csak stróman volt, akkor még ráverhetik a részességet közokirathamisításban.

tickit # 2013.07.09. 19:12

és kihez forduljak hogy ezeket megtudjam? vagy érdemes egyáltalán valakihez fordulni? ugyértem kit kell kérdezni a felszámolót? biróságot? nagyon nem vágom ezeket sajnos....:S amugy stróman ok de nem rosszhiszeműség miatt lettem stróman, családtag volt az irányitó ez sem számit?

ObudaFan # 2013.07.10. 11:39

Nem igazán számít.
Arról, hogy fog-e valamelyik hitelező veled szemben igényt érvényesíteni, aligha tud tájékoztatni akár a felszámoló, akár a bíróság. Ha már hosszabb ideje befejezték a felszámolást, akkor viszont ennek a határideje letelhetett.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.10. 12:15

Lapíts és imádkozz!

kismukk # 2013.07.10. 16:33

Szóval, mi legyen a bankszámlával? Tartozása nincs a kft-nek, hanem megoldatlan a tagi hitel. Köztudott, ezt vissza kell fizetnie kamatostul. (paradox, hogy miből, ha veszteség miatt zárt be).

ObudaFan # 2013.07.11. 10:15

A végelszámolónak kellene felszámolási eljárást indítani.

ObudaFan # 2013.07.11. 10:16

Vagy pótbefizetéssel, vagy tőkeemeléssel el lehet tüntetni a tagi hitelt.

kismukk # 2013.07.11. 19:15

A könyvelő már mindent lezárt, kft végelszámolásban van, ilyen befizetésre már nincs lehetőség. Különben is nincs pénz, nincs miből...

ObudaFan # 2013.07.11. 20:54

Valószínűleg van, amíg a kényszertörlést el nem rendelik.
Arra meg csak van pénz, hogy visszafizesd saját magadnak.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.12. 05:48

:)

kismukk # 2013.07.14. 18:37

Nincs. Könyvelő zárómérleget leadta NAV-nak, ilyen utólagos befizetésre lehetőség nincs.
Pénz sincs, ezért kellett bezárni a kft-t.
... korábban kellett volna észbe kapni és könyvelőt váltani, mielőtt beírta a tagi kölcsönt.

contomarti # 2015.04.01. 12:26

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A problémám az lenne hogy a Kft-ben 11 millió tagi kölcsön van és elindította a cégbíróság a kényszertörlést, mert nem tudtuk 3 éven belül befejezni a végelszámolást.
Ha a céget törlik akkor a tagi kölcsönnel mi a teendő? Mert az illetéket nem tudják kifizetni.

Köszönettel,

Márti

ObudaFan # 2015.04.01. 14:12

Akkor valószínűleg felszámolás lesz belőle, aztán majd a felszámolás során megszűnik ez az igény. De egyébként valószínűleg illetékmentesen is meg lehetett volna szabadulni tőle, ha időben lépnek a tagok.

ÁdámGS # 2016.08.09. 12:05

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Van egy kft-m 4 taggal.Ami már jó másfél éve nem végez tevékenységet, mindenki a saját főállásában dolgozik.
Én mint ügyvezető kaptam egy külföldi munkát másik kontinensen valószínűleg évekig nem fogok hazajönni, max 1-2 hétre. A tagok nem szeretnének a céggel foglalkozni. Nekem viszont 3 héten belül utaznom kell. Mit tudok tenni a céggel, hogy na büntessenek, de a végelszámolást már nincs időm befejezni. Kényszertörléssel törlik, ha nem csinálok semmit? Tartozás nincs, kb 800eHUF igényelhető vissza.
KÖszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.09. 12:08

Ki mondta, hogy neked kell a végelszámolónak lenned?

Sherlock # 2016.08.09. 12:09

Más is lehet végelszámoló.

ÁdámGS # 2016.08.09. 12:10

Sajnos a másik 3 tag nem akar ezzel foglalkozni,(az egyik tag a párom, aki költözik velem) és nem is nagyon akarnak segíteni. Tehát mint ügyvezető gondolom az én problémám.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.09. 12:18

Ki mondta, hogy tagnak kell lennie?

ObudaFan # 2016.08.09. 12:26

Előbb-utóbb törlik kényszertörléssel, de egyrészt eltiltanak akkor téged, másrészt ki tudja, milyen bírságokba futtok úgy bele.

ÁdámGS # 2016.08.09. 12:31

Kedves Óbuda Fun, köszönöm a választ! Az hogy eltiltanak nem különösebben releváns.A bírság már annál inkább.

Kedves Kvács_Béla_Sándor:
Ki mondta, hogy valaki mondott bármit is?