Kft-magánszemély közötti hitel vissza-nem-fizetés


ObudaFan # 2005.11.30. 21:17

Ez bizonyítási kérdés pedig. Próbálj tanúkat felhajtani.

Bettsy # 2005.11.30. 16:30

Itt csak az a bibi, hogy erkölcsileg nem jogosult az összegre, tehát azt sem magánszemélyként, sem társaság neve alatt nem szeretném neki kifizetni.
Erkölcsileg nem jogosult alatt pedig azt értem, hogy a valóságban nem adott egy fillért sem. Kényszerített a szerződés aláírására, de sajna ezt nem tudom bizonyítani!

ObudaFan # 2005.10.05. 19:25

Az attól függ. A tartozásátvállaláshoz a jogosult hozzájárulása szükséges. Ha azonban nem tartozásátvállalásról van szó, hanem arról, hogy azonnal kifizeted a céged helyett a tartozást, ezt a jogosult köteles elfogadni. Azért a cég könyvelőjével is konzultálj, hogy társasági adó és szja. szempontjából ez így jó lenne-e, de szerintem jó.

Bettsy # 2005.10.04. 21:32

Üdv!
Másodmagammal saját tulajdonú cégemben üv. is vagyok. Aláírtam kényszerből annó egy kölcsönszerződést egy magánszeméllyel. A tartozást 100%-ban a cégem nevére vállaltam, a hitel 50%-ára pedig magánszemélyként még kezességet is kellett vállaljak. Hogyan tudnám kikerülni,hogy az összeget a cégemnek kelljen kifizetni, és hogy az illető végrehajtást/behajtást ne indítson? Átruházható-e a kölcsön más cégre vagy magánszemélyre, ha az átvállalja? A cégem megszüntetni nem akarom, ISO minősítés van folyamatban, +egyéb pályázatok...
Természetesen az összeg visszafizetése is kizárt :) hiszen fiktív kölcsönről van szó.
köszi előre is az ötleteket.