2 személyes Kft


Kryx # 2005.12.15. 09:35

Van a Kft mellett egy Alapítvány és a befolyó pénzeket nyúlta le a csaj. A hugom egy kisebb részről tudott, amiből adakoztak. Csalás gyanújával kapott hugom 30 napot, mint üv. most meg már sikkasztás a gyanú, de már a csaj ellen gyűjtik a bizonyítékokat. Szerencsére a büntetőeljárásra találtunk egy jó ügyvédet, csak a cégjohoz ő nem ért olyan mélységekben. Köszi, akkor megyünk a cégbírósághoz a papírokkal...

ObudaFan # 2005.12.14. 19:05

A másik lépés a cégbíróságnál való bejelentése a lemondásnak, ami kötelező. Ezek után a Cégbi. majd törvényességi felügyeleti eljárásban próbál rendet rakni, aztán végső soron hivatalbóli törlés. Mi a büntető-eljárás tárgya?

Kryx # 2005.12.14. 16:08

Igen, tértivevényes ajánlott levélként adtuk fel, ami visszajött. Ráadásul a csaj elvitte a céges bútorokat is, mert csinált egy bt-t valaki nevére... és mindenkit, pl könyvelő is a hugomhoz küld, hogy ő az ügyvezető. Az első levélben megírtuk a lemondást, ezt ügyvéden keresztül is eljuttattuk neki. Csak azt nem tudjuk, hogy mi a következő lépés. Elvileg nov 22-i levél volt ez, tehát ha a 60 nap él, akkor január 20 körülig ő a felelős? A lefgőbb szerv a taggyűlés nem? Amit a másik csaj hiányában nem tudnak megtartani.

blacky # 2005.12.14. 14:10

lemondani, csak úgy tud ahogy azt obudafan írta sajnos.Azt hogy nem veszi át a leveleket a másik tag gondolom tudjátok bizonyítani ,elvileg minden ilyen számít a büntetô eljárás során .

Kryx # 2005.12.14. 09:28

50-50%-ban tulajdonosok, nem akar tulajdonos maradni sem, de első körben döntéseket nem akar hozni. Kis balek, mert behúzta a másik csaj a csőbe és büntető eljárás folyik ellenük. De mivel a hugom az ügyvezető, így főleg ellene...
Írásban már értesítettük a csajt, de nem veszi át a leveleket...

ObudaFan # 2005.12.13. 17:13

A vezetô tisztségviselô tisztségérôl bármikor lemondhat, azonban ha a gazdasági társaság mûködôképessége ezt megkívánja, a lemondás csak annak bejelentésétôl számított hatvanadik napon válik hatályossá, kivéve, ha a gazdasági társaság legfôbb szerve az új vezetô tisztségviselô megválasztásáról már ezt megelôzôen gondoskodott. A lemondás hatályossá válásáig a vezetô tisztségviselô a halaszthatatlan döntések meghozatalában, illetve az ilyen intézkedések megtételében köteles részt venni.

blacky # 2005.12.13. 13:49

tag ,illetve tulajdonos akar maradni??vagy csak az ügyvezetôi mivoltát, ill munkaviszonyát akarja megszüntetni??mi szerepel az alapító okiratban?kinek mennyi százalékban számít a véleménye??ez kicsit így hiányosnak tìnik ..

Kryx # 2005.12.13. 10:35

Sziasztok,
Kérlek segítsetek. 2 személyes Kft esetén, hugom az egyik tag, és tagi munkaviszonyban lévő ügyvezető is...hogyan tud lemondani? A másik tag nem jött el a taggyűlésre, nem vette át a postai értesítést, ismételt taggyűlés esetén 1 személy is döntőképes lehet? Törzstőke nincs befizetve...