Önkormányzati döntés alapján, területrendezés miatt a vállakozás székhelye a házszámban megváltozott. (ezzel együtt a tagok cime is, mivel lakóhelyük uaz mint a székhely). Tehát a cég nem költözött sehová, csak a házszám módosult. Kérdésem: cégbíróság felé hogyan kell jelenteni? Kötelező társasági szerződést módosítani?
székhely változás?
A teljesen szabályos megoldás a társ. szerz. módosítása, és a változás-bej. kérelem. Nem teljesen szabályos ha ez nem történik meg, de ha a postás továbbra is kézbesíti a levelet, akkor baj nem lesz belőle. Ha azonban a posta nem viszi ki a korábbi címre címzett levelet, és nem módosítotok, akkor törlés is lehet belőle. Az jó hír lehet, hogy közzétételi díjat és illetéket fizetni nem kell, viszont a jogi képviselet kötelező.
A postás továbbra is nekem fogja hozni a leveleket, függetlenül attól hogy a házszám módosult. Tehát ha egyenlőre nem jelentem nem lehet belőle gondom, (mindaddig amig nem kerül elő egy jóakaró.)
A cégbíróságon viszont azt a felvilágosítást kaptam, hogy csak társasági szerződés módosítással, és illeték, ill. közzétételi dij fizetésével tudom ezt a változást bejelenteni.
Viszont a törvényben megtaláltam, hogy akárcsak a tevékenységi kör változtatása ez is téritésmenetes.
Mindenkép ügyvéd szükséges a változásbejelentéshez? Mit kell ehhez kitöltenem?
Több ügyvéddel beszéltem, és volt aki azt az infót adta: elég egy taggyülési jegyzőkönyv melyben ezt a tényt leírjuk, egy változásbejelentő, és az önkormányzati igazolás együttes leadása. Amihez még ügyvéd se kell. Vajon ez igy müködik?
Ez nem így működik. Illeték és közzétételi díj nem kell, viszont a jogi képviselet kötelező ebben az esetben is, érdemi vizsgálat nélkül fogja elutasítani a cégbíróság a kérelmet, ha magad adod be, vagy törvényességi felügyeleti eljárást indít, ahol felszólít a székhelyváltozás szabályos - jogi képviselettel történő - bejelentésére. Ugyanis a törvényességi felügy. eljárásban nem kötelező a jogi képviselet, de ha az alapján változás bejelentésére kötelezik a céget, akkor a vált.bj. eljárásban már igen.
Mi van akkor ha nem jelentem a változást, és egyben meginditom a gyorsított végelszámolást? Ilyenkor ha jól tudom illeték nincs, csak ügyvédi dij? Tudható mennyi ilyen esetben az ügyvédi dij?
Amennyiben megállapodtok.
Bocs, de bt vagy kft? Mert csak bt esetében lehet illetékmentesen töröltetni a megszűnt céget.
Ügyvéd - Társasági szakjogász
Bt, ahogy a másik topicból kiderült. Legalábbis ha ugyanarról a cégről van szó.
igen bt
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02