Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni egy kusza ügyhben. Kb. 3 évvel ezelőtt vásároltunk egy KFT - t két "barátommal". A két társam különböző okok miatt nem vállalta az ügyvezetőséget, ezért vállaltam, hogy leszek én. kb. 2 évig rendben is volt minden, leghalább is én azt hittem. Igazából csak papíron voltam ügyvezető, és minden mást a két társam intézett. A probléma akkor kezdődött, amikor az egyik társ elhunyt, és elmentem a könyvelőhöz, hogy hogyan legyen tovább. Kiderült, hogy az elmúlt év során irdatlan nagy árbevételt jelentettek be és ennek folyamán -természetesen - köztartozás keletkezett. A két "nemügyvezető" társam hátam mögött meghatalmazásom nélkül bonyolította ügyleteket. A cégnek nem sok vagyona van,egy kis árukészlet, egy-két számítógép... stb) közel sem fedezné a tartozást. Szeretném mielőbb megszüntetni ezt a céget, de nem tudom milyen következményei lehetnek az ügynek - különösen a megváltozott GT tükrében. Mi az eljárás ilyen esetekben? Kérhetem a felszámolást?
Mit tudok tenni, ha 2 évig félre vezettek?
Igaz, hogy nem sokat törődtem a céggel, de azért mert úgy informaltak, hogy rendben van minden.
Azt már tudom ,hogy nagy felelőtlenség volt belemenni ebbe, de szeretném tudni hogy mire számíthatok.
Bármilyebn jellegű segítséget, tanácsot szívesen fogadok.
Segítséget előre is köszönöm:
KGeza