Kft elleni kártérités

ObudaFan # 2006.09.26. 09:44

A bíróságon panasznapon ebben is segítenek, de a bankod is tud útmutatást nyújtani. Azért jobb az inkasszó, mert ha egyszer végrehajtóhoz kerül az ügy, az nem lesz gyors.

Norberto # 2006.09.26. 07:23

Sziasztok!

Nem csináltam még inkasszót.
Elvileg, ha tudnám a számlaszámát akkor az ítélettel bemehetnék inkasszót csinálni.
A Bíróság bekéri a számlaszámát hivatalból.
Főleg így, hogy székhely és ügyvezető váltás volt.
Van számlám.
A végrehajtásnál is először inkasszót csinálnak és ha az nem sikerül, akkor jön a többi.

ObudaFan # 2006.09.25. 15:49

A bankszámlával nem rendelkezô anyagi jogosult azonnali beszedési megbízással csak akkor érvényesítheti a megítélt követelését, ha maga is pénzforgalmi bankszámlával rendelkezik.

Lhotse # 2006.09.25. 13:47

Milyen végrehajtásról lehet szó, inkasszó nélkül??? Vht. 6. §. Persze, ha Norbertó rendelkezik bankszámlával...

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.25. 12:50

Volt szó inkasszóról? Egyébként milyen inkasszóról lehet szó végrehajtás nélkül?

Lhotse # 2006.09.25. 11:21

Kedves Norbertó! A vh-lap kitöltése előtt igazoltad az inkasszó sikertelenségét?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.22. 10:23

Ha a munkaügyi bíróság nem bírna hatáskörrel vagy illetékességgel, akkor átteszi a kérelmet a megfelelő fórumhoz. Azért érdeklődhetsz az ügyfélirodán, hogy mit végeztek.

Norberto # 2006.09.22. 08:04

Sziasztok!

És ez pontosan mit takar?
A munkaügyi bíróságon töltöttem ki a végrehajtási kérelmet(7 példányban).
Akkor lehet nem is intéztem semmit?
Biztos akar valamit kavarni a volt munkáltatóm, hogy ne legyen olyan egyszerű az életem.

Köszi!

D.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.18. 13:30

Ja, tényleg. De "mennél jobban, annál inkább"!

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2006.09.18. 09:11

mondjuk lehet jogutódlás sem volt csak új címre költöztek
kérdés ilyenkor változik a végrehajtó illetékessége?
sztem nem de meg kell nézni

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.18. 07:19

Nagoyn szívesen.

Norberto # 2006.09.18. 06:46

Sokadszorra is köszönöm Neked!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.17. 21:31

Ne aggódj. A végrehajtó eljár a jogutód céggel szemben, hiszen azt a jogelőd kötelezettségei változatlanul terhelik.
(A baj az lenne, ha felszámolás folyna, de még akkor is első körös a munkabértartozás.)

Norberto # 2006.09.17. 18:55

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
Volt egy munkaügyi perem, amit megnyertem.Küldtem fizetési felszólítást a cégnek, miután az ítélet után sem fizették ki a tartozásukat.
Erre sem volt reakció.
A Bíróságon végrehajtást kezdeményeztem.
Közben kaptam az ügyvédüktől egy levelet, hogy a Kft. székhelye és ügyvezetője megváltozott.
Most nekem ettől bonyolultabb lesz megkapnom a pénzem?
Vagy meg sem fogom kapni?
Mit lehet ilyenkor kezdeni?
Végülis nekem a Kft. tartozik és nem XY,nem?

Előre is köszönöm!

D.

Lhotse # 2006.09.07. 14:15

A KORLÁTOLT Felelősségű Társaság lényege a korlátolt felelősség. Tehát a főszabály szerint csak a Kft. felel, Ti nem.

Aztán lehetnek itt még finomságok... (Könyvelés stimmel? Valósak az adatok? Ügyvezető felelőssége?) Ezek csak az ügy konkrét és mély ismeretében megválaszolható kérdések. Irány az ügyvéd!

bibic # 2006.09.07. 12:29

Szisztok!

A kérdésem a követekező: ha a Kft-m ellen kártéritési pert inditanak, az összegért mennyiben felel az én illetve a férjem magánvagyona?
5 éve vagyunk házasok, van némi pénzünk és egy lakás, amiben 1/4-1/4 tulajdonunk van. Illetve ha a férjemnek van különvagyona ( 3 lakás, és a kocsi ami csak az ő nevén van) ez bevonható-e ebbe.
Ha igen, létezik-e valami megoldás, ami kizárja a férjem különvagyonát a Kft-m felelősségébe?

köszönöm, sziasztok