A bíróságon panasznapon ebben is segítenek, de a bankod is tud útmutatást nyújtani. Azért jobb az inkasszó, mert ha egyszer végrehajtóhoz kerül az ügy, az nem lesz gyors.
Kft elleni kártérités
Sziasztok!
Nem csináltam még inkasszót.
Elvileg, ha tudnám a számlaszámát akkor az ítélettel bemehetnék inkasszót csinálni.
A Bíróság bekéri a számlaszámát hivatalból.
Főleg így, hogy székhely és ügyvezető váltás volt.
Van számlám.
A végrehajtásnál is először inkasszót csinálnak és ha az nem sikerül, akkor jön a többi.
A bankszámlával nem rendelkezô anyagi jogosult azonnali beszedési megbízással csak akkor érvényesítheti a megítélt követelését, ha maga is pénzforgalmi bankszámlával rendelkezik.
Milyen végrehajtásról lehet szó, inkasszó nélkül??? Vht. 6. §. Persze, ha Norbertó rendelkezik bankszámlával...
Volt szó inkasszóról? Egyébként milyen inkasszóról lehet szó végrehajtás nélkül?
Kedves Norbertó! A vh-lap kitöltése előtt igazoltad az inkasszó sikertelenségét?
Ha a munkaügyi bíróság nem bírna hatáskörrel vagy illetékességgel, akkor átteszi a kérelmet a megfelelő fórumhoz. Azért érdeklődhetsz az ügyfélirodán, hogy mit végeztek.
Sziasztok!
És ez pontosan mit takar?
A munkaügyi bíróságon töltöttem ki a végrehajtási kérelmet(7 példányban).
Akkor lehet nem is intéztem semmit?
Biztos akar valamit kavarni a volt munkáltatóm, hogy ne legyen olyan egyszerű az életem.
Köszi!
D.
Ja, tényleg. De "mennél jobban, annál inkább"!
mondjuk lehet jogutódlás sem volt csak új címre költöztek
kérdés ilyenkor változik a végrehajtó illetékessége?
sztem nem de meg kell nézni
Nagoyn szívesen.
Sokadszorra is köszönöm Neked!
Ne aggódj. A végrehajtó eljár a jogutód céggel szemben, hiszen azt a jogelőd kötelezettségei változatlanul terhelik.
(A baj az lenne, ha felszámolás folyna, de még akkor is első körös a munkabértartozás.)
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Volt egy munkaügyi perem, amit megnyertem.Küldtem fizetési felszólítást a cégnek, miután az ítélet után sem fizették ki a tartozásukat.
Erre sem volt reakció.
A Bíróságon végrehajtást kezdeményeztem.
Közben kaptam az ügyvédüktől egy levelet, hogy a Kft. székhelye és ügyvezetője megváltozott.
Most nekem ettől bonyolultabb lesz megkapnom a pénzem?
Vagy meg sem fogom kapni?
Mit lehet ilyenkor kezdeni?
Végülis nekem a Kft. tartozik és nem XY,nem?
Előre is köszönöm!
D.
A KORLÁTOLT Felelősségű Társaság lényege a korlátolt felelősség. Tehát a főszabály szerint csak a Kft. felel, Ti nem.
Aztán lehetnek itt még finomságok... (Könyvelés stimmel? Valósak az adatok? Ügyvezető felelőssége?) Ezek csak az ügy konkrét és mély ismeretében megválaszolható kérdések. Irány az ügyvéd!
Szisztok!
A kérdésem a követekező: ha a Kft-m ellen kártéritési pert inditanak, az összegért mennyiben felel az én illetve a férjem magánvagyona?
5 éve vagyunk házasok, van némi pénzünk és egy lakás, amiben 1/4-1/4 tulajdonunk van. Illetve ha a férjemnek van különvagyona ( 3 lakás, és a kocsi ami csak az ő nevén van) ez bevonható-e ebbe.
Ha igen, létezik-e valami megoldás, ami kizárja a férjem különvagyonát a Kft-m felelősségébe?
köszönöm, sziasztok
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02