BT szüneteltetés - ennyi elég?

magnet # 2006.12.27. 13:44

Sziasztok!
Nézegettem az elmúlt időszak topikjait, de a kérdésemnek megfelelő topikot nem találtam (vagy nem vettem észre). A témában sajnos nem nagyon vagyok jártas, ezért ha vmit rosszul fogalmazok meg, elnézést érte.

Szóval a kérdésem:
2005 óta van egy bt-nk a férjemmel (anyukámtól vettük át - teljesen rendezett körülmények között), a férjem lett a kültag, én a beltag. 2006-ban már eva-s a bt. Csak a férjem dolgozott benne, de augusztus elsejével kilépett (rendesen, törvényesen). Addigra mindent befizettem, elméletileg 13000 Ft köztartozásunk van,amit még idén rendezek. A férjem szerint mást nem is kell tennem - szerinte így szüneteltetve van a Bt. De nekem olyan rossz érzésem van, hisz igazából ehhez a részéhez ő sem ért.... A könyvelőt is meg fogom kérdezni, de én szeretek több helyről érdeklődni, nehogy vki rosszat mondjon, és én lássam kárát.

Szóval, kell vmit pluszba tennem, h. a bt tényleg szüneteltetve legyen (mert még megszüntetni nem szeretnénk)?

ObudaFan # 2006.12.27. 15:43

Az egy dolog, hogy a bt. végez-e bármilyen tevékenységet, hogyha nem szüntetitek meg, akkor minden évben le kell adni a beszámolóját a cégbíróságon. Ehhez minden évben könyvelőre van szükség.

magnet # 2006.12.27. 16:51

Igen, ez így oké, ezt értem is, köszönöm.
De akkor fizetnem is kell vmit? Mert ugye én még beltag vagyok, de ne dolgozom ebben a bt-ben, nem is fogok....

ObudaFan # 2006.12.27. 16:56

Ha a társasági szerződésben az van, hogy végzel, vagy a kültag végez személyes közreműködést, akkor ezt nem árt kivenni belőle.

magnet # 2006.12.27. 17:28

Oké, köszönöm! Akkor ha utánanézek pontosan mindennek, és ha lesz még kérdésem, majd jövök :)