Oké, köszönöm! Akkor ha utánanézek pontosan mindennek, és ha lesz még kérdésem, majd jövök :)
BT szüneteltetés - ennyi elég?
Ha a társasági szerződésben az van, hogy végzel, vagy a kültag végez személyes közreműködést, akkor ezt nem árt kivenni belőle.
Igen, ez így oké, ezt értem is, köszönöm.
De akkor fizetnem is kell vmit? Mert ugye én még beltag vagyok, de ne dolgozom ebben a bt-ben, nem is fogok....
Az egy dolog, hogy a bt. végez-e bármilyen tevékenységet, hogyha nem szüntetitek meg, akkor minden évben le kell adni a beszámolóját a cégbíróságon. Ehhez minden évben könyvelőre van szükség.
Sziasztok!
Nézegettem az elmúlt időszak topikjait, de a kérdésemnek megfelelő topikot nem találtam (vagy nem vettem észre). A témában sajnos nem nagyon vagyok jártas, ezért ha vmit rosszul fogalmazok meg, elnézést érte.
Szóval a kérdésem:
2005 óta van egy bt-nk a férjemmel (anyukámtól vettük át - teljesen rendezett körülmények között), a férjem lett a kültag, én a beltag. 2006-ban már eva-s a bt. Csak a férjem dolgozott benne, de augusztus elsejével kilépett (rendesen, törvényesen). Addigra mindent befizettem, elméletileg 13000 Ft köztartozásunk van,amit még idén rendezek. A férjem szerint mást nem is kell tennem - szerinte így szüneteltetve van a Bt. De nekem olyan rossz érzésem van, hisz igazából ehhez a részéhez ő sem ért.... A könyvelőt is meg fogom kérdezni, de én szeretek több helyről érdeklődni, nehogy vki rosszat mondjon, és én lássam kárát.
Szóval, kell vmit pluszba tennem, h. a bt tényleg szüneteltetve legyen (mert még megszüntetni nem szeretnénk)?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02