Fizetés letiltás


mammamia30 # 2020.10.24. 17:04

Tiszteletem! Utaltatható -e munkabér kiskorú 11 éves gyermek Junior bankszámlaszámára, vagy minden banknál megjelenik a szülő is mint alszámlás? Működik az hogy Szerbiában nyitott pl. OTP bankszámlaszám esetén nem látja a VH az utalásokat, pénzmozgásokat? - Unión kívüli országokra gondolok. Ha férjem nevet változtatna Anyakönyvi Hivatalnál az megvédené a VH-tól esetlegesen, pláne svájci munkahely esetén ha nincs bejelentve? Annak idején nagyon fiatalon ex élettársával, adóstársával vettek fel devizahitelt ami bedőlt. OTP Faktoring egyenlőre levelet küldött neki hogy 11 millióra beterhelték. Munkáltatója is bármikor vonhat, de munkahelyi főkönyvelőnél még nem értesítették foglakoztatóját az incassóról. Tőlem, mint nem adóstárs feleségtől is incassálhatna, ha a bankszámla nem közös vele hanem saját bankszámlámra kéretnénk a fizetését vagy közös, kiskorú gyermekünk Junior bankszámlaszáma nagyobb védelmet adna, arról nem tilthatnak elviekben? Megtisztelő válaszukat előre köszönöm.

gerbera317 # 2020.10.12. 11:08

Férjem fizetésének több mint 50%-át letiltották
Előfordulhat, ha a nettó fizetés meghaladja a 285 ezer forintot.
annyit mondtak, hogy nem adhatnak erről információt
Ez így igaz. A konkrét felvilágosítás nem telefontéma.
Senkitől nem jött semmilyen tartozással kapcsolatos levél
Ez előfordulhat, viszont egyáltalán nem biztos, hogy nem küldtek. Sőt, biztos, hogy küldtek.
Kihez tudunk fordulni, hogy kiderüljön, miért
A végrehajtóhoz ügyfélfogadáson, vagy írásban. Utóbbinál az e-mail nem számít írásbelinek, tehát postai úton, vagy e-papír útján. Közölni kell a levelezési címet is, ugyanis előfordulhat, hogy a fent hiányolt küldések valamilyen korábbi címre mentek, ahol azokat kézbesítettnek kell tekinteni.
Milyen jogi lépéseket tehetünk az intézkedés ellen?
Végrehajtási kifogás a végrehajtó intézkedése ellen. Az illetéke 15 ezer Ft. És meg kell jelölni, hogy a végrehajtó mely intézkedésével a végrehajtási eljárás melyik szabályát sértette meg.
Úgy gondoljuk, hogy nem jogszerűen, tisztességesen járt el a végrehajtó.
Lásd eggyel feljebb: meg kell pontosan jelölni, hogy a végrehajtási eljárás melyik szabályát sértette meg a végrehajtó. Ha ilyet nem tudsz, akkor inkább felejtsd el a kifogást. És soha ne állíts olyat, amit azután nem tudsz bebizonyítani.
A többi nem végrehajtási kérdés.

Vicente22 # 2020.10.12. 10:07

Tisztelt jogi szakértő!

Férjem fizetésének több mint 50%-át letiltott ák pénteken. Ma felhívta a végrehajtót, ugyanis nem tudja, hogy miért történt a letiltás. Ott annyit mondtak, hogy nem adhatnak erről információt. Senkitől nem jött semmilyen tartozással kapcsolatos levél az elmúlt években. Kihez tudunk fordulni, hogy kiderüljön, miért blokkolják a fizetést és hogy várható-e esetleg további levonás a következő hónapokban? Milyen jogi lépéseket tehetünk az intézkedés ellen? Úgy gondoljuk, hogy nem jogszerűen, tisztességesen járt el a végrehajtó. Jelenleg gyesen vagyok 4 hós gyermekünkkel, 4 éves nagyfiunk óvodás. Sajnos egyáltalán nem mindegy, hogy mire számítsunk anyagilag ennek fényében.

Köszönettel,

Adrienn