Kilakoltatás megelőzése / halasztása hogyan?


gerbera317 # 2021.01.26. 08:56

Hogyan halaszthatjuk, vagy milyen lehetőségeink vannak?
Az egyetlen lehetőség a halogatásra a jogkövető magatartás mellőzése, magyarán: nem költöztök ki. Aztán majs jön a végrehajtó, és a világ csudájára fog titeket onnan kirakni. Inkább állj neki másik lakhatást keresni, legkésőbb holnap, hogy ne a kilakoltatás után az utcán, zuhogó esőben ébredj rá, hogy "ja, tulajdonképpen időben szóltak".

alsovonal # 2021.01.24. 17:07

Időhúzással talán sikerülne kifizetnünk.

Pl. becsérték közlésének kifogásolásával lehetett volna időt nyerni (egyéb tippet nem adok, jútúbon vannak elvetemült videók...), már késő kapálózni.

Próbáljatok meg tárgyalni a visszabérlésről, tegyük fel kifizettek 1 évet előre. Hátha. Sok esély nincs rá (gondolkodj az új tulajdonos fejével), de több, mint 3 hónap alatt lehet találni másik ingatlant is.

Hogyan halaszthatjuk

Meghatónak tűnő kérelmekkel.

Kári43 # 2021.01.24. 15:22

Adott egy családi ingatlan, amiben jelenleg élünk. Egyik csaladtagunk tulajdona. Jelzálogalapú hitelt tett rá egyik kedves rokonunk. Nem fizette. Csak ígérgette. Végrehajtás alá került az ingatlan. Az árverés
megtörtént. Egy ingatlanos ceg vette meg. Vissza lehetne vásárolni, több millió Ft-ért, de jelenleg hitelt nem tud egyikünk sem felvenni. Nem bejelentett munkahely miatt. Április végéig kaptunk haladékot. Tovább semmit. Vagy kifizetjük, vagy kiköltözünk.
A károkozó, aki a hitelt felvette elérhetetlen. Nem vàlaszol semmilyen megkeresésünkre. Nincs hová mennünk. Időhúzással talán sikerülne kifizetnünk.
Kérdésem az lenne, hogy mit tehetünk a fentebb leírtak alapján? Hogyan halaszthatjuk, vagy milyen lehetőségeink vannak? Az új tulaj nem engedi hogy bérlőként éljünk.
Előre is köszönöm a válaszokat!