Faktorházzal alkudozás tartozás csökkentéséről


turbo71 # 2021.04.03. 15:24

a lényeg:a az örökhagyó után csupán hitel- és/vagy kölcsönügylet alapján fennálló tartozás maradt, azokért az örökösök saját vagyonukkal nem tartoznak.ha valaki tartozást örököl, akkor kizárólag az örökölt vagyon erejéig lehet felelős az adósságért. Sőt, arra is van mód, hogy a hitelezőkkel már a hagyatéki tárgyaláson megegyezzünk. viszont van egy másik lehetöség is az örökség visszautasitása ekkor a magyar államra száll át a hagyaték.

gerbera317 # 2021.03.24. 09:18

Van-e erre bevált módszer?
Van. Azonnali, egyösszegű teljesítéssel komoly engedményt lehet elérni. Az üres alku nem ér semmit. Nincs is ilyennek helye, legfeljebb a hetivásáron. Az se baj, ha elfelejted ezt a kifejezést, minden alakváltozatával együtt.

szxp # 2021.03.24. 04:26

Az elhunyt édesapánk után ketten (a testvérem és én) öröklünk ingatlanhányadot és több milliós össztartozást.
A tartozásokról nem tudtunk édesapám haláláig.
A tartozás a sok év alatt összegyűlt késedelmi kamat és költségek miatt ilyen hatalmas. Az eredeti tőketartozás nem volt ilyen nagy.
Négy különböző tartozás ügyről van szó, amelyek már faktorházakhoz kerültek, és a négy ügy közül három végrehajtóhoz került. Van köztük pár tízezer forintos és van több milliós tartozás is.

A faktorházakkal hogyan lehet jól alkudozni a tartozás csökkentéséről? Van-e erre bevált módszer?
Gondolom a végrehajtó költségeiből nem lehet alkudozni, de a faktorházakkal talán lehetne.

Valahol azt olvastam, hogy a faktorház nem a teljes áron veszi meg a tartozást az eredeti hitelező pénzintézettől, de mégis a teljes tartozást követeli, ezért gondolom, hogy lenne potenciál az alkudozásra és még ezután is mindenki jól járna.