Adóságot örököltem, levonták a pénzt a számlámról


Lionking # 2021.06.09. 07:49

A nagypapámnak volt egy lakása, amelyet még éltében bérbeadott. A bérlő nem fizette a gázszámlát, és több, mint 700 ezer forintot halmozott így fel.
A lakás egy időben, néhány évig, míg a bérlő is benne lakott, az én nevemen volt, aztán a nagypapám visszavásárolta attól, akinek én eladtam.
A bérlő még mindig bent, és nem fizeti a gázszámlát.

A nagypapám meghalt.

Az örökségem 3 millió pár százezer forint, de még két másik örökös is van, akiből egy szintén ennyit, a másik, mostohanagymamám pedig egy baltatoni nyaralót örökölt 14 millió forint értékben.
Fogták és leemelték a folyószámlámról a teljes tartozást a mai nappal. Persze volt felszólítás, és az ügyvédem is "intézkedett" a dologban, de sikertelen.

Most ez már ennyi, vagy lehet tenni az ügy érdekében valamit? Mivel 3-an is örököltünk, azért legalább annyit elvártam volna, hogy ne egy embertől hajtsák be a pénzt, hanem 3-al osztva mindenkitől a saját részét. Csak a nyaraló idő közben eladásra került. A mostohanagymamámat a gyerekei idősek otthonába tették. A másik örökösnek meg már nincs pénze, és nincs is semmi ingtlan, vagy ingóság a nevén, amiből be lehetne hajtani.

Lionking # 2021.06.09. 07:51

Bocsánat. Annyi kimaradt.

Mielőtt a nagypapám meghalt, a bérlő elment.
A lakás helyére, vagyis a telekre, egy társasházat építettek.

Majd ezek után, mikor már a társasház állt, halt meg a nagypapám.

gerbera317 # 2021.06.09. 08:27

annyit elvártam volna, hogy ne egy embertől hajtsák be a pénzt, hanem 3-al osztva mindenkitől a saját részét
Az egyetemleges tartozásnak az a lényege, hogy az bármelyik adóson behajtható, és utána civakodjanak egymással az adósok, de ez már ne a követelés jogosultjának a gondja legyen.

drbjozsef # 2021.06.09. 08:55

Lionking,

Kiszámolod, örökségarányosan kire mennyi jut, megkéred őket, fizessék ki a részüket.
Ha nem fizetik, küldethetsz fizetési meghagyást.

Annak azért nézz utána, hogy a végrehajtó költségei is megtérültek-e, lezárult-e véglegesen a végrehajtás. Nehogy megint évek múlva jöjjön meglepetés.

Csuklósbusz # 2021.06.09. 23:32

"A lakás egy időben, néhány évig, míg a bérlő is benne lakott, az én nevemen volt, "

Kinek a nevén volt a gázszolgáltatás? Gondolom a tieden azért vonták le csak tőled..

Ha a neveden volt a gáz akkor majdnem jogos hogy tőled vonták, de ne dicsekedj vele, menjen az FMH aztán aztán ha szerencséd van nem mennek perre .. xd