Végrehajtás érvénytelenítése


gerbera317 # 2021.06.25. 07:08

köteles ezt ő a részemre átadni?
Az álláspontomat már olvashattad. Kérdezd meg még néhányszor...
Perre nem érdemes vinnem a dolgot
Anélkül viszont senki nem fogja megítélni neked a kártérítést.
mert akkor megint húzódik az ügy
Rossz következtetés.
Egy ilyen per költsége 400.000 forintnál kezdődik
Naaa.
Ha nem muszáj, ne ússzák már meg felelősségre vonás nélkül.
Ne okoskodj addig, amíg nem láttad a végrehajtási kifogásnak helyt adó végzés indoklását.
Amúgy is olyan lekezelően beszéltek velem
Nahallod, minden mondatod tételesen cáfolható. Ha ugyanezt játszottad el a telefonban is, ugyan mire számítottál?
minek a rövidítése az fmh?
Fizetési meghagyás. Azt írod, beszéltél ügyvéddel. (?)
kifogással a végrehajtó felé?
És még ez is. Persze, de bízd a dolgot inkább egy magyarul tudó ügyvédre.

Kovimi # 2021.06.25. 05:05

Köszönöm! Valószínűleg ez lesz a dolgok menete. Az ügyvédem is javasolta, várjuk meg a tájékoztatást. Ha a tájékoztatóban nem lesz mellékelve a bírósági elutasító végzés, kérni fogom. Vajon köteles ezt ő a részemre átadni? Arra is kíváncsiak leszünk, egyáltalán élhetek e én kifogással a végrehajtó felé? A végrehajtó válaszától függ majd minden. Azt is el kell dönteni, hogyan éljek majd kifogással, ha lehet. Perre nem érdemes vinnem a dolgot, mert akkor megint húzódik az ügy fél évet, addig meg fizethetem a havi törlesztőmet 125.000 forinttal. Azt is el kell dönteni, lesz e értelme pereskedni? Egy ilyen per költsége 400.000 forintnál kezdődik. Fizessek 400.000 forintot, hogy visszakapjak 500.000 forintot? Nem biztos hogy van értelme.De a kamarai kivizsgálást mindenképpen kérni fogom. Ha nem muszáj, ne ússzák már meg felelősségre vonás nélkül. Amúgy is olyan lekezelően beszéltek velem, hogy az már gáz. Tehát a lényeg, kérni fogom a bírósági végzés másolatát, majd azt követően döntünk, hogyan, merre tovább. Még valami. Nem vagyok jartas a jogi dolgokban, minek a rövidítése az fmh?

gerbera317 # 2021.06.23. 07:45

Álláspontom az, hogy az árverési vevő van annyira érintett, hogy joga legyen megtudni az árverés megsemmisítésének az indokát. És ehhez nem kell a jogerősítést megvárni, azt már most megtudhatod. A végrehajtótól nem azt kell kérni, hogy "ismertesse a jelen állást", hanem azt, hogy küldje el a végrehajtási kifogásnak helyt adó végzés másolatát. És ha ezt megtagadja, na, akkor lehet kilátásba helyezni dolgokat, például kari vizsgálat kérését, végrehajtási kifogást, stb. De tudd, hogy ha károd és extra költséged, netán sérelmed keletkezik, azt nem ezeken keresztül fogod visszakapni, hanem azt szabályszerűen követelned kell a végrehajtótól, szükség esetén pedig fmh-ra illetve perre viheted a dolgot.

Kovimi # 2021.06.22. 20:03

A kifogásnak helyt adó bírósági határozat jövő hónap 6. napja környékén lesz jogerős. utána talán meg tudom, pontosan mi is áll benne. Bár szerintem én abból nem kapok. Én abban az egyenletben nem szerepeltem. Az az adós és a végrehajtó között zajlott. Tehát tutira nem fogogm meg tudni, mi is állt abban. A végeredmény a lényeg, valamin elcsúszott az árverés. Tegnap írtam egy levelet a végrehajtónak, tértivevénnyel, kértem, ismertesse velem a jelen állást és a folytatást, talán a választ követően okosabb leszek. De valószínűleg ügyvéddel,a Végrehajtói Kamara felé jelezni fogom az esetemet, és ha lehet, kivizsgálást kérek. Az ügyvéd szerint valószínűleg fegyelmi eljárás keretében, ki kell hogy vizsgálják az ügyet.

gerbera317 # 2021.06.22. 07:23

A becsérték-kifogásnak nem lehet helyt adni az árverést követően. Valószínűleg nem egészen az történt, mint amit itt előadsz. Sokkal inkább az történt, hogy a végrehajtó úgy tűzte ki az árverést, hogy annak nem álltak fenn a feltételei. De még ezt sem az árverés elleni kifogással kell megtámadni.
A lényeg, ha a végrehajtó mulasztása miatt téged kár ért, a végrehajtótól követelhetsz kártérítést. A követelésed alapja a végrehajtási kifogásnak helyt adó határozat lesz, tehát külön vizsgálatra már nem lesz szükség.

Kovimi # 2021.06.20. 06:49

Röviden leírnám történetemet. Ez év februárjában sikeresen, szabályosan megnyertem egy árverést. Az árverési minimál ár 8.500.000Huf volt, 100-100-100 százalékon. Az árverési vételár kifizetésre került, de már akkor jelezték, hogy az adós kifogással élt, a nem megfelelő becsérték megállapítása miatt. A bíróság helyt adott a beadványnak. De ezt is csak úgy tudtam meg, hogy folyamatosan hívtam minden héten a bíróságot, azzal a kérdéssel, hogy született e már határozat, mert ugye más infót nem adhatnak ki. Nos, azt mondtak hogy született határozat. Ezután tudatták velem kellően lekezelő mértékben, hogy az árverést érvényteleníteni fogják, mert a bíróság helyt adott a becsérték megállapításával kapcsolatos kifogásnak. kérdeztem a végrehajtót, kívánnak e fellebezni az ügyben? A válasz. nem! Ilyenkor én mit tehetek? Természetesen mondták, hogy a vételárat vissza kapom. Fordulhatok valahová jogorvoslatért? Kérhetek kivizsgálást az ügyben, Valaki hibázott a végrehajtásnál? Kérhetek kártérítést? Nekem ez a mulatság kb. 1.300.000 forintomba fáj. Ugyanis hitelt vettem fel a jelenlegi házamra. Úgy voltam vele, túl jó vétel, ennyit megér. Ha nem nyerem meg az árverést, vég törlesztek. Belefér ennyi rizikó. Ha valaki rám licitál, istenem, nem jött be. De meg nyertem. De mégsem. Az önhibámon kívül! Azóta fizetem a törlesztést, mióta folyik a bírósági eljárás. De mivel meg született a határozat, ami jövő hónap elején emelkedik jogerőre, valószínűleg hamarosan vissza kapom a pénzem. Közben vevő is lett volna a házamra, írtunk előszerződést is, de én kikötöttem, csak akkor írok alá végleges adásvételi szerződést, ha jogerőre emelkedik a nyertes árverés. Nos mivel ez nem történt meg, az előszerződést is meg kell szüntetni. Sajnos kissé dühös vagyok e miatt! Tehetek én bármit ez ügyben? állítólag új becsértékkel, újra ki fogják tűzni árverésre a házat.