vegrehajtasi eljaras folyamata

ingatlanok # 2010.02.09. 16:22

Tisztelt Fórumozók!

Egy bt folyószámlahitelét felmondta a bank, melyhez a Hitelgarancia Zrt kezességvállalása volt igénybevéve, s a bt bel- és kültagja volt a kezes. Mi a menete a végrehajtásnak ebben az esetben? Felszámolást indítanak a bt ellen, a kezesektől mikor követelik a tartozást? Ez független a felszámolástól? Köszönöm előre is

ObudaFan # 2010.02.09. 11:37

Csak az 1/9-et.

ObudaFan # 2010.02.09. 11:36

Csak az 1/9-et.

harcisun # 2010.02.08. 13:03

Kedves Szakértôk!

Egy nagyon fontos kérdésem lenne.
Van egy osztatlan közös tulajdonú (9 tulajdonos) föld, amit az egyik tulajdonos tartozása miatt elárvereznek. Ez hogy mûködik? Ez egész földet elárverezik? vagy csak az 1/9-ét ami az adós része???

Kérlek segítsetek!
Nagyon köszönöm!
Harcisun

végrehajtó1 # 2010.02.08. 12:54

zsofar

Ez esetben a tartozás azonnal végrehajtható.Megpróbálják letíltani ,és ingó-ingatlan vh .
időt jósolni nehéz,de talán hetek max 1-2 hónap.
De nem vagyok jós:)

végrehajtó1 # 2010.02.08. 12:52

zsofar

Ez esetben a tartozás azonnal végrehajtható.Megpróbálják letíltani ,és ingó-ingatlan vh .
időt jósolni nehéz,de talán hetek max 1-2 hónap.
De nem vagyok jós:)

végrehajtó1 # 2010.02.08. 12:48

Akkor a végrehajtónál fizeted be.

beaber # 2010.02.08. 12:13

A következő kérdésem lenne:
Ismerősöm a végrehajtást kérő egy fizetési meghagyásból végrehajtási szakaszba,eljárásba került ügyben

Most kapta meg a költségfelhívásról a jegyzőkönyvet, amely szerint 15.000 Ft-ot kell átutalni a végrehajtónak

A végrehajtó megadta a költségszámlájának a számát és azt írta,hogy az "adós nevére, ügyszámra hivatkozással " kell ezt megtenni.

Hogyan lehet ezt az összeget akkor átutalni, ha az illetőnek nincs bankszámlaszáma, csak kp-ban tudná befizetni postán.

zsofar # 2010.02.08. 07:26

Sziasztok .

A volt munkahelyem felé van tartozásom amiről készült közjegyzői tartozás elismerés. Nem tudtam a hitelt elintézni szerintem a múlt héten tovább adták az ügyet. Mi a folyamata ? Mennyi idő alatt terhelik a házra. A házban nekem 1/4 részem van. Mindenképpen intézem a hitelt de a mai világban nem egyszerű.

W

végrehajtó1 # 2010.02.03. 22:23

Válaszok:

sehogy

nem jelzálog hanem vhjog kerül majd a házra

Csaka férje része

igen vonhatják

igen a hitelük is bedől

mit lehet tenni:csak fizetni ,mást nem

evike1980 # 2010.02.03. 21:21

Üdvözlök Mindenkit!
A problémám a következő: férjem kézfizető kezességet vállat egy 5 millió Ft-os jelzáloghitelre. Az adós 3 hónapja nem rendezte tartozását. Levél nekünk is jött, hogy rendezzük az elmaradását, nem tudtuk megtenni, nem tudok leakasztani 200.000 Ft-ot. Az ügyletnek 4 kezese van, de senki nem foglalkozik a dologgal, csak én (mi). Ma jött a levél a takarékszövetkezettől, hogy felmondta a hitelszerződést az adóssal, mivel a tartozás nem lett rendezve. Kérdésem: Hogy jöhetünk ki "jól" ebből a dologból? Azt tudom, hogy vonnák a férjem fizetéséből, és a többi adós fizetéséből is, de jelenleg a férjem munkanélkülin van. Most az következik, hogy ráteszik a i házunkra is a jelzálogot? (nekünk is van hitelünk, 5 M Ft, amit mi rendesen fizetünk, szerencsére. A lakásunk 1/2- 1/2 tulajdonban közös a férjemmel. Csak az ő 1/2-ét terhelné az új jelzálog?) Úgy néz ki, bejelentett jövedelme lesz a férjemnek, ami azt jelenti, hogy vonni fogják a fizetéséből az eredeti adós tartozását? Ha igen, ez azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel, a mi hitelünk is be fog dőlni. Mit tehetünk? Lehet-e még egyáltalán tenni valamit? Tud-e még az adós is tenni esetleg valamit? A 3 munkanap haladékból, hogy a hitelt 1 össegbe visszafizesse, egy nap eltelt? Teljesen kétségbeesett és tanácstalan vagyok. Minek kellett nekünk kezességet vállalni???!!!!

Előre is köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2010.02.02. 19:49

végrehajtási kifogást kell benyújtani a végrehajtást elrendelő bíróságnál.

dareboy # 2010.02.02. 11:51

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy adott végrehajtási eljárásban én milyen jogi eszközöket alkalmazhatok annak lassítására illetve van-e mód a végrehajtás ellen 'panasszal' élni?

végrehajtó1 # 2010.01.29. 14:33

Szeretném továbbiakban megkérdezni, hogy amig munkabérem van addig három vagy négy bank is eszközölhet letiltást a fizetésem hány százalékáig, vagy az első ha letiltást kezdeményez a többi már rögtön végrehajtást vagy kilakoltatást kezdeményezhet. Vagy ez ugy történik, hogy afizetésem ötven százalékáig minden bank felé törlesztenek valamit. Szeretném megtudni, hogy nyugdijastól is kezdeményezhetnek letiltást?

igen
,50%,
teheti azt is
nem
igen

manyoka # 2010.01.29. 08:53

Szép napot kívánok!

Problémám a következő! Leányomék az én lakásomra vettek fel jelzáloghitelt, amit rendesen törlesztenek.
A ház kb. 30 milliót ér és 10 milliót vettek fel. Elviekben még lehetne rá felvenni, de gyakorlatban sajnos nem mivel én mint dologi adós BAR listás vagyok. Van több személyi kölcsön tartozásom, amivel el vagyok maradva és a bankok sorba fel fogják mondani a hitelemet. Ha fel tudnék még venni három milliót jelzálogra akkor minden adóságomat kitudnám fizetni és csak egy helyre kellene fizetnem. Mit tehetek ilyenkor mikor lenne még lehetőségem kimászni a bajból hiszen a lakásra még kapnék, de BAR lista miatt nem tudunk lépni, pedig én csak dologi adós lennék és a leányom venné fel a hitelt aki nem BAR listás. Hova fordulhatok segitségért? Szeretném továbbiakban megkérdezni, hogy amig munkabérem van addig három vagy négy bank is eszközölhet letiltást a fizetésem hány százalékáig, vagy az első ha letiltást kezdeményez a többi már rögtön végrehajtást vagy kilakoltatást kezdeményezhet. Vagy ez ugy történik, hogy afizetésem ötven százalékáig minden bank felé törlesztenek valamit. Szeretném megtudni, hogy nyugdijastól is kezdeményezhetnek letiltást?
Előre is köszönöm a válaszát.

Dr.Attika # 2010.01.28. 18:45

Az önálló bírósági végrehajtónak az a kötelezettsége, hogy behajtsa a követelt összeget és azt Önnek eljuttassa. ( Átutalás, kp-ben átadás, ahogy megegyeztek.) Ha átvette Öntől a megelőlegezett végrehajtási költséget, akkor ezt minden további nélkül teljesítenie kell.
Ha nem teljesíti, akkor lehetősége van, hogy panaszt tegyen a végrehajtó székhelye szerinti bíróságon. Ha ez sem segít, akkor pert kell indítani államigazgatási jogkörben okozott kár megtérítése iránt.

végrehajtó1 # 2010.01.28. 18:35

Leírtam de nem ment el:(
Írom újra:

Kötelező fogadó napot tartania.Akkor kellene keresni.

Bár ha így van akkor nem csinált semmit.
Ez esetben a vh kifogás is megoldás lehet.Melyet a arra a városi bíróságra kell benyújtani amely az ügyiratot kiosztja neki.

Ha semmire nem reagál akkor megyei bíróságnak és a vh-i kamarának kell panasz levelet írni.

Kérheti írásban hogy tájékoztassa előre az ügyben tenni kívánt vh cselekmény idejéről ahol a végrehajtáskérőnek joga van jelen lennie.

vszilvi77 # 2010.01.28. 17:52

Tisztelt Fórum!
Segítségüket kérem! Magánszemélyként kölcsönt adtam egy másik magánszemélynek (elég nagy összeg). aki a tartozását nem teljesítette, ezért bírósági végrehajtásra került az ügy 2009.áprilisában. A végrehajtási eljárás kezdetén megfizetendő költséget átutaltam az önálló bírósági végrehajtónak, aki azóta semmiről nem tájékoztat, sem e-mail-en, sem telefonon, sem pedig levélben nem jelentkezik. Az ügy állásáról nem tudok semmit! Telefonon próbáltam elérni (csak vezetékes telefonszám áll rendelkezésemre, ami az eljárási költségről készült jegyzőkönyvön található), de mindig "házon kívül" van. Személyesen nem tudom felkeresni, mert 550 km-re lakik tőlem. Kérem Önöket, hogy írják meg, hogy van-e és milyen tájékoztatási kötelezettsége a bírósági végrehajtónak!
Válaszukat előre is köszönöm!

andrea1976 # 2010.01.24. 16:55

Köszönöm szépen.

Balogh Andrea

végrehajtó1 # 2010.01.24. 16:50

5 év.igen

andrea1976 # 2010.01.24. 16:23

Üdvözlök Mindenkit!

Ismét segítséget szeretnék kérni.

Mennyi ideig követelhető végrehajtás útján egy felperes terhére megálapított (per)költségtérítés?

A fizetési kötelezettség 15 napot írt elő az aperes felé, 1 évvel ezelőtt...... Tudom,hogy akkor kellett volna kéni, de most gyermektartás ügyben is végrehjtásra kerül sor, esetleg együtt beadható a végrehjási kérelem?

Balogh Andrea

végrehajtó1 # 2010.01.23. 10:36

Vonják a fizetésemből a maradékot, és meddig?

Amig a tartozás ki nem lesz egyenlítve

Vagy pedig megelégszenek annyival, hogy elvettek amit tudtak és lenullázódok tisztáramosva,(BAR lista most lényegtelen) és utána békénhagynak végleg?

nem

abuba # 2010.01.23. 10:09

Tisztelt Fórumozók!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van lakáshitelem, személyi kölcsönöm és kimerült hitelkeretem. Már nem tudom fizetni és több a tartozás mint az ingatlan értéke, Ha elárverezik mondjuk a tartozás kb.50%-áért utána mi fog történni?
Vonják a fizetésemből a maradékot, és meddig?
Vagy pedig megelégszenek annyival, hogy elvettek amit tudtak és lenullázódok tisztáramosva,(BAR lista most lényegtelen) és utána békénhagynak végleg?

végrehajtó1 # 2010.01.22. 13:40

Elvileg lehetséges amit ír.De erről a bíróság dönt nem mi.:(

ildocska # 2010.01.22. 13:11

Bocsánat, de olvastam valamit egy másik idekapcsolódó fórumon.
Esetleg ennek a kezességem miatti végrehajtásnak a felfüggesztését kérhetném egy időre, hivatkozva a gyermekem daganatos betegségére és hogy ebben a pillanatban még nem dolgozom és ez most veszélyezteti nem csak a lakhatásunkat is, de a megélhetésünket is?
Persze csak hogy időt nyerjek és a lakáshitel miatt is tudjak valamit kezdeni a bankkal és ha elkezhetem a munkát akkor mindent tudok fizetni. Kérhetném e a felfüggesztést a betegségre hivatkozva ami miatt végülis kértem a lakáshitel miatt a bankot de nem reagáltak és így elcsúsztam. Jelenleg nincs kórházban a gyerek, csak ellenőrzésekre járunk, de hogy kimondják, hogy gyógyult, az még kicsivel több mint 4 év.Ezután ha bármi rosszabbodna is, akkor is dolgoznék, mert találtunk elvben megoldást arra az esetre, ha hosszabb kórház lenne megint.