vegrehajtasi eljaras folyamata

kjor # 2010.02.16. 15:10

Köszönöm a választ Mona.

Üdv. kjor

monalisa1 # 2010.02.16. 13:53

kjor

A nemfizető cég ellen hivatalos felszámolást kellene kezdeményezni., zárolják a vagyonát, aztán majd sorjában kielégítik az adósait - már ha jut mindeniknek...

Fordulj ügyvédhez.

Ami a fizetési meghagyás kérdését illeti: 1 millió forint alatti követelés esetén ekként, illetve az azon felüli tartásnál közvetlenül a bírósághoz fordulni.

Az ürlap letölhető:
http://www.birosag.hu
és annak a bal oldali "nyomtatványok" menűsorban.

"Mona"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2010.02.16. 13:46

vivike80

1. Valószínűleg a hitelező nem járult hozzá a részletfizetéshez. 2. Még a leges- legutolsó pillanatban is lehetséges fizetni - mentendő a házat.

Az hogy valakinek nincs legális jövedelme és abból a letiltás stb. az végül is nemigazán, mert az a lényeg hogy valamiképp de fizessen!

Az a baj hogy ha per meg végrehajtás stb. az rendkívül megnöveli az alaptartozást - beindulhat egy adósságspirál.

"Mona"
laikus hozzászóló

kjor # 2010.02.16. 13:07

Szép napot Mindenkinek!

A következőkben kérném a segítségeteket:
Van egy cég, aki több hónapja nem fizeti ki az alvállalkozóját.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne a pénzt behajtani jogi uton. Küldjek fizetési felszólítást? Mi a menete ennek, és mire lehet számítani? Mennyi idő múlva juthatok a pénzemhez? Minek kell szerepelnie a felszólításban, és csak ügyvéd küldheti el vagy én is, mint a cég vezetője?

Elörre is köszönöm a segítséget.

Üdv.

vevike80 # 2010.02.15. 14:05

Akartunk kérni részletfizetést, de azt mondták, hogy nem adhatnak. Nem indokolták meg, hogy pontosan miért nem. Köszönöm a válaszodat. Remélem azért nem fog nagyon elfajulni a dolog.

végrehajtó1 # 2010.02.15. 13:50

FMH:Bíróságra adja be a követelését.Ezt kipostázzák nektek is.Amin rajta van a tartozás összege jogcíme,személyes adatok stb stb..És a felszólítás hogy ha nem értetek ezzel egyett akkor ellent lehet mondani

Munkanélküliből nem tiltanak .
Részletet már a behajtó cégtől is kérhettetetk volna.
De kérhető a bíróságtól és végső soron a vh-tól is.

vevike80 # 2010.02.15. 13:31

És mit jelent pontosan a fizetési meghagyás? Én jelenleg munkanélkülit kapok (GYES után), páromnak nincs igazolható jövedelme. Letilthatják a munkanélkülimből? Nem vagyunk házasok, a párom nevén van a tartozás, valamint a házunk is. Lehet erre esetleg részletfizetést kérni? Szeretnék mindenre felkészülni. Még sosem voltunk szerencsére ilyen helyzetben, és elég kellemetlen.

végrehajtó1 # 2010.02.15. 13:22

Fiz.meghagyást kér.Ha erre mne, mondasz ellent akkor jogerős lesz.Ez után kérhet végrehajtást.

Ha ellent momdasz akkor per lesz belőle.

vevike80 # 2010.02.15. 12:24

Köszi, hát most letörtem. Azt még el tudnád mondani, hogy egy ilyen peres eljárásnak mi a menete? Előre is köszi.

végrehajtó1 # 2010.02.15. 12:19

Végső soron rá mehet.

vevike80 # 2010.02.15. 12:12

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy egy 250ezer forintos tartozás miatt, amit ma peresít a behajtócég (kedvesen tájékoztattak róla telefonon, reggel éhgyomorra), arra rámehet-e a házunk? Elvileg lett volna még két hónapunk arra, hogy rendezzük, ezt mi így is ütemeztük be, de sajnos mégsincs időnk. Nem szeretnénk elveszíteni az otthonunkat. Előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.02.15. 11:54

Ez esetben igen.
De
én nem mennék bele a lizingbe.

zsofar # 2010.02.15. 11:41

Helló !

A kérdésem azzal kapcsolatban lenne, hogy a volt munkahelyem felé tartozásom ami közjegyzői okiratba van foglalva. Hitelt nem tudtunk felvenni mert felmondták a jelzálog hitelünket. A bank felajánlotta hogy a fennmaradó tartozást lízing keretén belül teljesíthetjük. Itt a bank lesz a tulajdonos a házon akkor a volt munkahelyem ha végrehajtásra adja az ügyet és nem egyezik bele a részletfizetésbe akkor marad a munkabér?

W

ObudaFan # 2010.02.13. 11:08

Ez így van, a feleség igénypert indíthat.

marcika # 2010.02.12. 15:23

Köszi Monalisa,

Nem rólam van szó, csak így egyszerűbb volt leírni. A kollegámnak gyerektartás tartózása van az exfelesége felé, és a végrehajtó ráterhelte az összeget a mostani feleségének a házrészére is.
Ez viszont már nem közös tartozás.

monalisa1 # 2010.02.12. 15:05

Egy házasságban egyetemleges tartozás van, vagyis amit az egyik negatívumként összehozott azt akár a másikon is megpróbálhatják bevasalni.

Igazándiból kicsi az az összeg ahhoz hogy a te házrészedet bánkódás érje, bár a tőketartozás és annak kamata valamint a végrehajtás költsége jócskán megnövelheti a végső fizetnivalót.

"Mona"
laikus hozzászóló

végrehajtó1 # 2010.02.12. 06:44

Az ingatlan biztosíték.

marcika # 2010.02.11. 16:14

azért csak megkérdezem ismét, hogy egy ekkora összegnél (200.000 ft) nem az ingóságokkal kellett volna kezdeni? És nem egyből az ingatlanra ráugrani. Ráadásul beszéltünk vele, nem bujkálunk.
Ez a férjem tartozása (papír van róla és a bírósági végzés is az ő nevére szól, illetve a végrehajtási lap is), az én házrészemre is ráterhelheti?

végrehajtó1 # 2010.02.11. 16:00

A vh-nál vagy a bíróságtól kell írásban kérni.

moni1975 # 2010.02.11. 14:55

nandy köszönöm a válaszodat.még azt mond meg nekem hogy ilyenkor hol kérhetem a részletfizetést??a páromnak van jövedelme én ugy gondoltam hogy majd abból tiltanak.a házunkon jelzálog van és nem szeretném ha a végrehajtó be terhelné mert akkor a bank is felmondja velünk a szerződést.köszönöm.Móni

nandy # 2010.02.11. 14:27

Móni:

Ha jogos a követelés, és nem tudtok fizetni, akkor előbb-utóbb elindul a végrehajtási folyamat. Ha nincs bér, ingóság, vagy nem nyújt fedezetet a tartozásra, akkor bizony az ingatlant is árverezhetik, függetlenül attól, hogy hány gyermeket neveltek.
Próbáljatok meg részletfizetést kérni, még mielőtt elindul a végrehajtási eljárás.

nandy # 2010.02.11. 14:25

A vh. jogot megegyezéstől függetlenül be lehet jegyeztetni, mivel a végrehajtás nem lett megszüntetve.
Árverezni nem fog addig, amíg pontosan fizetsz.

marcika # 2010.02.11. 13:21

Kedves Végrejahtó,

Az lenne a kérdésem, hogy egy 200.000 forintos magán tartozást rá lehet terhelni az ingatlanra? Első lépés nem az ingóság?
Megegyeztünk a végrejatóval, hogy február 22-éig rendezzük, erre jött ma a földivataltól a papír, hogy ráterhelte az ingatlanra. Az a baj, hogy van lakáshitelünk, és félő, hogy a bank belép a végrehajtásba. Mit tehetünk?

Előre is köszönom válaszod.

végrehajtó1 # 2010.02.11. 12:07

Vagy ellent mondasz bvagy nem . Ha nem jogerősítik és végrehajtható.
Ha igen akkor per lesz belőle.

Ingatlan is rá mehet.

moni1975 # 2010.02.11. 07:42

sziasztok fórumozók.a segítségeteket szeretnék kérni.hétfőn(02.08.)kaptam egy fizetési meghagyásat 720ezer forintról.(ezt nem is vitatom mert jogos)az lenne a kérdésem hogy innen hogyan tovább?ugye az ingatlant nem vehetik el tölünk?(4kiskorú gyereket nevelünk)van bér amiből tiltani lehetne.segítségeteket előre is köszönöm Móni.