Köszönöm a választ Mona.
Üdv. kjor
Köszönöm a választ Mona.
Üdv. kjor
kjor
A nemfizető cég ellen hivatalos felszámolást kellene kezdeményezni., zárolják a vagyonát, aztán majd sorjában kielégítik az adósait - már ha jut mindeniknek...
Fordulj ügyvédhez.
Ami a fizetési meghagyás kérdését illeti: 1 millió forint alatti követelés esetén ekként, illetve az azon felüli tartásnál közvetlenül a bírósághoz fordulni.
Az ürlap letölhető:
http://www.birosag.hu
és annak a bal oldali "nyomtatványok" menűsorban.
"Mona"
laikus hozzászóló
vivike80
1. Valószínűleg a hitelező nem járult hozzá a részletfizetéshez. 2. Még a leges- legutolsó pillanatban is lehetséges fizetni - mentendő a házat.
Az hogy valakinek nincs legális jövedelme és abból a letiltás stb. az végül is nemigazán, mert az a lényeg hogy valamiképp de fizessen!
Az a baj hogy ha per meg végrehajtás stb. az rendkívül megnöveli az alaptartozást - beindulhat egy adósságspirál.
"Mona"
laikus hozzászóló
Szép napot Mindenkinek!
A következőkben kérném a segítségeteket:
Van egy cég, aki több hónapja nem fizeti ki az alvállalkozóját.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne a pénzt behajtani jogi uton. Küldjek fizetési felszólítást? Mi a menete ennek, és mire lehet számítani? Mennyi idő múlva juthatok a pénzemhez? Minek kell szerepelnie a felszólításban, és csak ügyvéd küldheti el vagy én is, mint a cég vezetője?
Elörre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
Akartunk kérni részletfizetést, de azt mondták, hogy nem adhatnak. Nem indokolták meg, hogy pontosan miért nem. Köszönöm a válaszodat. Remélem azért nem fog nagyon elfajulni a dolog.
FMH:Bíróságra adja be a követelését.Ezt kipostázzák nektek is.Amin rajta van a tartozás összege jogcíme,személyes adatok stb stb..És a felszólítás hogy ha nem értetek ezzel egyett akkor ellent lehet mondani
Munkanélküliből nem tiltanak .
Részletet már a behajtó cégtől is kérhettetetk volna.
De kérhető a bíróságtól és végső soron a vh-tól is.
És mit jelent pontosan a fizetési meghagyás? Én jelenleg munkanélkülit kapok (GYES után), páromnak nincs igazolható jövedelme. Letilthatják a munkanélkülimből? Nem vagyunk házasok, a párom nevén van a tartozás, valamint a házunk is. Lehet erre esetleg részletfizetést kérni? Szeretnék mindenre felkészülni. Még sosem voltunk szerencsére ilyen helyzetben, és elég kellemetlen.
Fiz.meghagyást kér.Ha erre mne, mondasz ellent akkor jogerős lesz.Ez után kérhet végrehajtást.
Ha ellent momdasz akkor per lesz belőle.
Köszi, hát most letörtem. Azt még el tudnád mondani, hogy egy ilyen peres eljárásnak mi a menete? Előre is köszi.
Végső soron rá mehet.
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy egy 250ezer forintos tartozás miatt, amit ma peresít a behajtócég (kedvesen tájékoztattak róla telefonon, reggel éhgyomorra), arra rámehet-e a házunk? Elvileg lett volna még két hónapunk arra, hogy rendezzük, ezt mi így is ütemeztük be, de sajnos mégsincs időnk. Nem szeretnénk elveszíteni az otthonunkat. Előre is köszönöm.
Ez esetben igen.
De
én nem mennék bele a lizingbe.
Helló !
A kérdésem azzal kapcsolatban lenne, hogy a volt munkahelyem felé tartozásom ami közjegyzői okiratba van foglalva. Hitelt nem tudtunk felvenni mert felmondták a jelzálog hitelünket. A bank felajánlotta hogy a fennmaradó tartozást lízing keretén belül teljesíthetjük. Itt a bank lesz a tulajdonos a házon akkor a volt munkahelyem ha végrehajtásra adja az ügyet és nem egyezik bele a részletfizetésbe akkor marad a munkabér?
W
Ez így van, a feleség igénypert indíthat.
Köszi Monalisa,
Nem rólam van szó, csak így egyszerűbb volt leírni. A kollegámnak gyerektartás tartózása van az exfelesége felé, és a végrehajtó ráterhelte az összeget a mostani feleségének a házrészére is.
Ez viszont már nem közös tartozás.
Egy házasságban egyetemleges tartozás van, vagyis amit az egyik negatívumként összehozott azt akár a másikon is megpróbálhatják bevasalni.
Igazándiból kicsi az az összeg ahhoz hogy a te házrészedet bánkódás érje, bár a tőketartozás és annak kamata valamint a végrehajtás költsége jócskán megnövelheti a végső fizetnivalót.
"Mona"
laikus hozzászóló
Az ingatlan biztosíték.
azért csak megkérdezem ismét, hogy egy ekkora összegnél (200.000 ft) nem az ingóságokkal kellett volna kezdeni? És nem egyből az ingatlanra ráugrani. Ráadásul beszéltünk vele, nem bujkálunk.
Ez a férjem tartozása (papír van róla és a bírósági végzés is az ő nevére szól, illetve a végrehajtási lap is), az én házrészemre is ráterhelheti?
A vh-nál vagy a bíróságtól kell írásban kérni.
nandy köszönöm a válaszodat.még azt mond meg nekem hogy ilyenkor hol kérhetem a részletfizetést??a páromnak van jövedelme én ugy gondoltam hogy majd abból tiltanak.a házunkon jelzálog van és nem szeretném ha a végrehajtó be terhelné mert akkor a bank is felmondja velünk a szerződést.köszönöm.Móni
Móni:
Ha jogos a követelés, és nem tudtok fizetni, akkor előbb-utóbb elindul a végrehajtási folyamat. Ha nincs bér, ingóság, vagy nem nyújt fedezetet a tartozásra, akkor bizony az ingatlant is árverezhetik, függetlenül attól, hogy hány gyermeket neveltek.
Próbáljatok meg részletfizetést kérni, még mielőtt elindul a végrehajtási eljárás.
A vh. jogot megegyezéstől függetlenül be lehet jegyeztetni, mivel a végrehajtás nem lett megszüntetve.
Árverezni nem fog addig, amíg pontosan fizetsz.
Kedves Végrejahtó,
Az lenne a kérdésem, hogy egy 200.000 forintos magán tartozást rá lehet terhelni az ingatlanra? Első lépés nem az ingóság?
Megegyeztünk a végrejatóval, hogy február 22-éig rendezzük, erre jött ma a földivataltól a papír, hogy ráterhelte az ingatlanra. Az a baj, hogy van lakáshitelünk, és félő, hogy a bank belép a végrehajtásba. Mit tehetünk?
Előre is köszönom válaszod.
Vagy ellent mondasz bvagy nem . Ha nem jogerősítik és végrehajtható.
Ha igen akkor per lesz belőle.
Ingatlan is rá mehet.
sziasztok fórumozók.a segítségeteket szeretnék kérni.hétfőn(02.08.)kaptam egy fizetési meghagyásat 720ezer forintról.(ezt nem is vitatom mert jogos)az lenne a kérdésem hogy innen hogyan tovább?ugye az ingatlant nem vehetik el tölünk?(4kiskorú gyereket nevelünk)van bér amiből tiltani lehetne.segítségeteket előre is köszönöm Móni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |