Tisztelt ObudaFan!
Köszönöm a választ!
Ercsi
Tisztelt ObudaFan!
Köszönöm a választ!
Ercsi
birka1
Ki mit fizetett?
Más banknál csak végrehajtani tudja, tehát nem.
Ha az együttélés alatt keletkezett, akkor igen.
Kedves Hozzáértők!
Saját névre szóló bevásárlókártya adósság, saját mobiltelefon számla tartozás közös adósság a házastárssal?
köszi!
Ercsi
Sajnos nem tudtam az OTP-részletet fizetni,kaptam Faktoringjuktól levelet,közben valaki befizetett nekem az OTP-nél pénzt,de most más banknál vagyok,kérdésem levonhatják?Egyébként szeretnémrendezni a tartozásom,köszönöm
Köszönöm a válaszokat...
Csak még egy pár gyors kérdés, hogy megnyugodhassak....
Az biztos, hogy ha én tartozom a bankoknak, a nevemen ingatlan nics, csak egy jelzálog hitelem (a lakásban én lakok a családommal, de a szüleim nevén van 50-50 százalékban) amit viszont havonta rendesen fizetek. Nincs veszélyben ilyenkor a lakás??? Gondolom az a bank amelyiknél a jelzálog van, ő az elsődleges követelő, de annak rendesen törlesztek. Kb. az ingatlan árak zuhanása miatt ott tart a dolog, hogy amennyi a jelzálog annyit ér a lakás...Bejegyeztethetne erre még másik bank jelzálogot ha a szülők nem egyeznek bele??
Csak a fizetésemhez nyúlhatnak hozzá, vagy van valami más "trükk is" ilyen esetben a végrehjtó zsebében??
Ha jogi útra kerül esetleg a dolog meddig lehet ezt elhúzni??
Köszönöm előre is a válaszokat
Sziasztok!
Köszi az eddigieket...
szóval, persze nem az volt a lényeg,hogy engem ébreszettt,mert az csak azért volt,mert én voltam itthon, ez lényegtelen info volt, utána előkerült a nagynéném is...
Szóval az ingatlan Budapest mellett található, a nagynéni tartozása Debrecenben keletkezett, az ottani végrehajtó bízta meg azokat,akik ma kijöttek, (neveket direkt nem használok) mert területileg illetékesek, de innentől a debrecenivel kell beszélni stb...igen, aki kinnt volt végrehajtó-helyettes volt, hagyott egy "foglalási jegyzőkönyv végrehajtási ügyben" nevű papírt...ingóságot nem tudott foglalni ezt írta rá, de eléggé olvashatatlan...
Kihagytam még valamit? Szóval túl magyaráztam reggel, nem én vagyok a lényeg, nem tőlem akarja behajtani, de mivel mi is itt élünk, nem mindegy,hogy árverezik e vagy sem...
Bármire szívesen válaszolok még, nem tudom mik a lényeges dolgok stb...
Tényleg köszönöm a válaszokat!
Üdv: Szilvi
Nem kell mindig ügyvédhez szaladni
„.ma reggel a végrehajtó ébresztett,hogy nagynénémnek 1 millió tartozáésa van, a”
És mit csinált?Jegyzőkönyv ?Mit írt bele?Mikor foglalta le az ingatlant.
Végrehajtó helyettes volt?Igazolta magát?
Ha nem adsz infót nem tudunk válaszolni.
Kedves Szilvia!
Azonnal keressen meg egy közelben lévő ügyvédet. Önt valaki át akarja verni. Önt a nagynéni tartozása miatt reggel nem ébresztheti önálló bírósági végrehajtó megbízásából eljáró személy.
Kedves hozzáértők!
A segítségeteket szeretném kérni, tudom,itt mindenki ezt teszi:)
A következő történt: 1 éve elhunyt a nagymamám,utána 3 örökös maradt...az édesanyám, a nagynéném és a nagybátyjám...a nagynéném gyorsan ide is költözött a házba, bejelentkezett stb...ma reggel a végrehajtó ébresztett,hogy nagynénémnek 1 millió tartozáésa van, au egyik bank felé...már jó pár éves tartozás, erről persze nem szólt eddig...hidegzuhany volt reggel!
Az érdekelne,hogy ilyenkor mi történik?ráterhelik a házra, az ő részére és utána?mert a végrehajtó nagyon kedves volt és azt mondta,ha nem fizet,akkor decemberben árverés:( Ő a bírósági végrehajtó megbízásából jött ha ez számít!
Ha ráterhelik az ingatlan tulajdoni részére, akkor utána megvárja a bank, amíg eladjuk?mert eladó a ház,csak nem jön vevő...
jah és a másik gond,hogy ez egy 1990-es tartozása, amikor az édesanyám és a nagybátyám volt a kezese...de nem tudjuk,hogy ez a kölcsön az e vagy egy másik...mi van akkor ha ez az és akkor mindhárman tartoznak...akkor mindhármójuk részére terhlei a bank?és akkor előbb árvereznek?
Elnézést ha zavaros ,ideges vagyok...de előre is köszönöm a választ!
Üdv: Szilvi
Tisztelt Jogi fórum.
Érdeklödni szeretnék a végrehajtással kapcsolatosan.
Jelenleg 2 végrehajtó cég credit express és egy kisebb küldött tájékoztatást,hogy következő lépésük a fizetési meghagyás lesz és perre adják a 200 e ft os tartozásom,közben ott tartok hogy egy harmadik bank nál sem tudom már fizetni a hitelem igy valószinű ök is végrehajtani perelni fognak engem majd ez egy magasabb összeg már csak 2 év lett volna hátra egy 5 éves hitelböl összege 700e..A kérdésem innen jön.Lakásom már nincs mert eladtam,nemtudtudtuk fizetni,férjemnél lakok a szülei házában,nincs a nevemen semmi,nem dolgozom gyeden vagyok ugyan az bankszámlára megy,tilthat e a munkáltatomnál ami tb kifizetöhely és ahonnan jön a gyedem,valamint ha nem megy folyószámlámra semmi pénz hozzányulhat e férjeméhez vagy a lakásrészéhez,?Illetve az autójához ami hiteles??Nem adóstársam férjem sehol sem és a hitel hamarabb volt a nevemen mint ,hogy összeházasodtunk.Már belerokkantam teljesen,Előre is Köszönöm válaszukat.
papeti:
Az inkasszóról még annyit, hogy rendszerint csak egyszer kerül rá sor, a végrehajtó saját elhatározásából nem ismételheti meg, csakis a végrehajtást kérő kérelmére. Márpedig a bankok nem szoktak ilyesmit kérelmezni.
Igen sorban áll.Amíg el nem évül.(5 év)De nem fogják hagyni elévülni.
Köszönöm válaszát!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ebben az esetben a többi bank sorban áll??
Meddig állhatnak sorba?? Elévülhet valamikor a követelés??
Tisztelettel:
papeti
Köszönöm.Megnyugtatott.
papeti
Több letiltás esetén 50%.De ha bankszámlára megy a maradék akkor azt is lekapják.
Ha nincs a neveden ingatlan akkor nem foglalható le.
hobo
Nem.
Gondolom van bérleti szerződésed,ezt mutasd majd be a vh-nak.A feleség házasság elötti vagyona illetve a különvagyona nincs veszélyben.
Marad a munkabér letiltás , és a bankszámla végrehajtása.
Tisztelt végrehajtó!
A következőkre szeretnék választ kapni:Sajnos anyagi helyzetem az utóbbi egy évben megromlott (munkanélküli voltam) és több hitelemet nem tudom fizetni. Ezeket a Bank továbbadta behajtó cégeknek. Minden nap telefonálnak valamelyiktől, hogy ennyit meg annyit fizessek be, de sajnos nem tudok. Van egy jelzálog hitelem, azt rendesen fizetem. Az ingatlan a szüleim nevén van, nekem a nevemen nincs semmi..
Az lenne a kérdésem, hogy a bankok amelyeknek tartozom az ingatlanomhoz nem nyúlhatnak ugye, mivel nem az én nevemen van? A fizetésből való letiltás ilyen esetben ha több banknak tartozom, mennyi lehet százalékban??
Válaszát előre is köszönöm
Jó napot kivánok! A következöre szeretnék tájékoztatást kapni:
Van egy bedőlt szabadfelhasználásu CHF hitelem. Valószínűleg végrehajtási eljárásra kerül majd sor, mert a végrehajtó által ajánlott legkisebb törlesztőrészletet sem tudom kifizetni.Ekkora összeget a fizetésemből való letiltással sem fognak tudni beszedni.Lakásom,kocsim nincs, albérletben lakom a feleségemmel. A berendezési tárgyak részben a tulajdonosé, részben a feleségem által hozott. Az állandó bejelentett lakcímem az Anyám lakása, csak látogatóba járok oda.
Kérdésem:
Ha végrehajtásra kerül sor,lefoglalhatják-e az Anyám illetve a feleségem tulajdonában levő dolgokat.
Előre is köszönöm a választ.
eltünt a kérdező:(
Bankszámla: teljes összeg(28500ft mentes a vh alól)
Fizetés:50% letiltás
Mennyire jelent bármit is,hogy bank még nem adta el a követelését???Kaphat részletfizetést,hogy BAR listás..stb...Na,mindegy akkor bank.
Ha nem fizeted ki akkor elmehet a lakásod.
Csipd nyakon a barátot és menjetek be a bankba hogy mennyi a tartozás, és próbáljatok részletet kérni.
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni,hogy merre induljak..
Lakásomat fedezetnek adtam egy szabad felhasználású hitelhez egy jó barátnak,hogy segítsek rajta.
A "jó" barát nem fizeti ,mint kiderült már 1 éve a hitelt.
Én személyesen bementem a bankba,de nem adtak felvilágosítást mivel nem én vagyok az adós,annak ellenére nem adtak információt,hogy az én lakásomról van szó.
Kérdésem:Mi a lehetőségem,hiszen nem szeretném lakásomat elveszíteni a naívságom miatt.
A "jó" barát nem tud tenni semmi, a hitelt nem tudja fizetni,csak ezt hallom tőle.Gondoltam feljelentem a rendőségen is hitel csalás miatt,de mennék vele valamire?
Patt helyzetben érzem magam....
Köszönöm a válaszokat!
A telefonálgatásnak ez a lényege.Elunod , rettegsz és a végén mindent kifizetsz .Még azt is ami nem lenne jogos:)
Gyámügyet meg felejtsd el.
Kiváncsiságból:
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |