Hiteltartozás

csodacsoki02 # 2012.01.30. 23:40

Üdv Mindenkinek!
A minap új folyószámlanyitás céljából betértem az OTP Bankba, ahol el is kezdtük a szükséges procedúrát. Ekkor azonban közölték, hogy 34100Ft tartozásom van. Fogalmam nem volt az egészről, egy 7-8 évvel ezelőtti "A" hitelem lett felvéve eddig össz-vissz, ezért rákérdeztem, hogy akkor lehetséges, hogy ez abból maradt-e, amire igen választ kaptam. Abban az időben 100eFt-ot vettem fel, amit havonta vontak le a számláról. (havi 10eFt-ot) Semmilyen felszólítást nem kaptam ez idő alatt és én abban a tudatban voltam, hogy ez a hitelem rendezve lett, de ezek szerint mégsem(??)... Lehetséges, hogy maradt rajta egy minimális tartozásom ami mostanáig 34eFt tartozássá nőtte ki magát? És mint írtam ennek már 7-8 éve... Létezik ilyen esetben elévülés, vagy ki kell fizetnem ha új számlát akarok nyitni?

Válaszukat előre is köszönöm!

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.31. 05:08

A helyzet annyira nem rossz, de még időben kellene azért egy házassági vagyonmegosztási szerződést készíttetni.
(30eft)

hitelke # 2012.01.31. 05:34

Sziasztok!

Olvastam, hogy turbo71-nek a Reg-Finance zrt vel volt gondja. Nekem is náluk van egy Raiffeisen-es hitelem. Engem egy Barna Józsi nevű ember kezel. Nagyon normális és megértő. Ha hozzájuk kerül az ügyed próbáld meg vele megbeszélni a dolgaidat. Nekem nagyon sokat segített és kihúzott a bajból. Aki kéri annak szívesen megadom a telefonszámát.

Ercsi71 # 2012.01.31. 06:54

Tisztelt fórumozók!
Tettem fel egy kérdést tegnap a "Házassági vagyonközösség megosztó szerződés" témában.Ma is írtam hozzá.Megoszlanak a vélemények, illetve igazán még nem tudom mi az igazság.
Ha esetleg van állásfoglalásuk, kérem segítsenek!
Köszönöm!

Ercsi

Frutti # 2012.01.31. 15:57

Sziasztok!
Szeretném kérdezni,hogy a férjem vagyonához-fizetéséhez hozzányulhat a Dunacorp zrt behajtó cég az én tartozásom miatt?Ép válás elött állunk.

ius latratus # 2012.01.31. 16:01

Hát, a behajtó cég éppen nem.

Frutti # 2012.01.31. 18:50

A hölgy aztmondta,hogy a férjem fizetéséből vagypedig az ő 1/4 rész házára is ráterhelhelik!A ház nem közös vagyon azt örökölte az apai részt. A válásunk folyamatban van.Esetleg irjak egy nyilatkozatot,hogy neki nincs köze a tartozásomhoz függetlenül attol,hogy házasok voltunk a hitelem felvételekor?Sehol nem let megjelölve mondjuk adostársként se másmilyen formában.Nincs közös vagyonuk sőt semilyen vagyonunk nincs.

végrehajtó1 # 2012.01.31. 19:24

Ne írj semmit nekik, mert vérszemet kapnak és még nagyobb baromságokkal fognak ijesztgetni.

Frutti # 2012.01.31. 20:46

Köszönöm a válaszokat.
Még egy utolsó kérdés.Ha valamenyi mindig van a tartozásra befizetve,nem mindig bírtam a MEGBESZÉLT összeget befizetni.Igyis tovább adhatja az ügyet?

végrehajtó1 # 2012.01.31. 22:08

Megbeszélésre én nem fizetnék.Ahányszor beszélsz az ilyen fajtákkal mindig más összeget és feltételeket mondanak.Írásban rögzíttesd le mennyi a tartozás és mennyit kell fizetned részletre.Valamint egyezkedj velük.

Frutti # 2012.02.01. 11:36

Ez tényleg igyvan és az ügyintéző is mindig változik.Már elnézést a kifejezésért de némelyik olyan bunkó.14-én meghalt az anyukám 16-án már megkérdezte mit örököltem.Mégegyszer köszönöm.

Mikes73 # 2012.02.08. 13:07

Üdvözlök mindenkit!
Az egyik banknál hitelkártyám szerződését felmondták. Ennek ellenére minden hónapban felszámítanak 2000 Ft-ot késedelmes fizetés miatt és 2000 Ft-ot hitelkeret túllépés miatt. Részletfizetésre is belemennék, de azt mondták, amíg nem rendezem teljes egészében addig minden hónapban felszámolják a 2000 Ft-ot és amíg 160.000 Ft alá nem megy a tartozásom addig a másik 2000 Ft-ot is. A kamatok minden hónapban kb. 6.000 Ft-tal növelik plusz a tartozást. Szerintem ha megszűnik egy szerződés akkor a késedelmes fizetés és a hitelkeret túllépés díját nem számolhatják fel. Vagy nem jól tudom?
Volt egy áruhitelem is, melyet a bank engedményezett egy behajtó cégnek. 82. 000 Ft-tal adták át és 5 hónap után 102.000 ft lett belőle. A behajtó cég azt mondta, hogy a szerződés szerinti késedelmi kamatokkal növekszik. De már nincs szerződés. Mondtam, hogy kifizetem azt az összeget amennyivel átvették a tartozást 6 hónap alatt. Erre azt felelték 12 hónapra is adnak részletfizetést, de a 102.000 Ft-tól nem tudnak eltekinteni. Sőt… a 12 hónap részletfizetés alatt 133.000 Ft-ot kell fizetnem összesen. Jogszerűen tesznek rá ennyi kamatot. Mit tegyek. Ha nem fizetek mi történik.
Ezen túl van még egy személyi kölcsönöm. 290.000 Ft tőke, 38.000 Ft kamat, 47.000 Ft késedelmi kamat, 2000 Ft hátralék nyilvántartásba vételi díj és 500 Ft levelezési költség. Ezt már szintén egy behajtó cég küldte nekem, amelyre engedményezte a bank a hitelem tartozását. Létezhet, hogy a késedelmi kamatom több, mint a kamat? Ekkora késedelmi kamatot jogosan számítottak fel? A tőkét és kamatot vissza is szeretném fizetni részletekbe, de a többitől sem tekint el a behajtó cég? A bíróság egy per esetén jóváhagyná a késedelmi kamatot és a plusz költségeket?
Ehhez a hitelhez kapcsolódik, hogy a bank a folyószámlámat addig, amíg nem fizetem vissza a hitelt nem akarja megszüntetni. Ezt megteheti. Azon folyamatosan növekszik a havi díjak miatt a tartozás és még éves kártyadíjat is felszámít. A kártyát amit küldtem még nem is aktiváltam. Ha már egy hitelt felmondott a bank, jogos, hogy nem engedi megszüntetni a folyószámlát, amit csak a hitel miatt kellett megnyitnom?
Ui:Csődbe ment az egyéni vállalkozásom, jelenleg beteg édesanyám után 26.000 Ft ápolási díjat kapok. 1/6 tulajdonrészem van szüleim ingatlanában. Mire számíthatok, ha egyáltalán nem tudok fizetni. Vagy melyik hitelt kellene hamarabb rendeznem?

Várom a válaszokat!

végrehajtó1 # 2012.02.08. 15:40

Szerintem ennyi hitelt úgysem fogsz sosem vissza fizetni.
A bank utóbb úgyis megszünteti a számlád és eladja a követelését mert más különben nem tudja leírni(számviteli tv)

Mikes73 # 2012.02.08. 16:03

A kérdéseimre tételesen tud valaki választ?

Cathalyn # 2012.02.16. 08:25

Sziasztok!
Sajnos hatalmas bajban vagyunk, olyan mértékű az adósságunk mára, hogy összecsapnak a hullámok a fejünk fölött.
Az én nevem van a lakáshitel (persze a férjem adóstárs), amit továbbra is szándékozom fizetni, valamint diákhitel, amit szintén rendben fizetnék tovább, de sajnos a többivel valamit kezdeni kell.
Nekem van folyószámlahitelem (~300 e Ft) és két hitelkártyám (450 e, 330 e Ft).
A férjemnek két személyi kölcsöne (~1,2 millió és ~ 520 e Ft), valamint folyószámlahitele (~720 e Ft), és 5 hitelkártyája (593 e, 290 e, 300 e, 800 e és 450 e Ft).
A lakáshitelre és a diákhitelre ~110 e Ft, míg a többire 250e Ft a törlesztés (+rezsik), míg a fizetésünk 280 e Ft, plusz 68 e Ft nevelési ellátás, ami hamarosan lecsökken 12 e Ft-ra.
Egy tanácsadó azt javasolta, hogy szüntessük meg a hitelek fizetését, és próbáljunk alkudni a bankokkal, hogy kb. 1/2 évig nem fizetünk semmit, azalatt összegyűjtünk, amennyit tudunk, és a maradékokat majd részletekben, könnyített feltételekkel fizetnénk.
A kérdésem az, hogy mennyi az esély arra, hogy a bankokkal megállapodjunk?
Két banknak tartozunk nagyon nagy összeggel (a lakás- és diákhitelt leszámítva): az OTP-nek 1,7 millió (folyószámla- és személyi hitel, + hitelkártya), valamint a Citi bank szintén 1,7 millió Ft (személyi kölcsön és hitelkártya), ez mind a férjem nevén).
Egyáltalán hogy fogjunk neki?
Eddig minden ki van fizetve, nincs sehol elmaradásunk.
Mindenképpen olyan megoldást szeretnénk találni, hogy ne kerüljön sor olyan végrehajtásra, hogy jönnek és lefoglalnak.
A lakásunkon a lakáshitel jelzáloga van, ezen kívül csak egy 22 éves, pénzt jóformán nem is érő autóval rendelkezünk, meg némi ingósággal, amitől nem szeretnék megválni.
Tudom, hogy nem lett volna szabad ebbe a helyzetbe kerülni, de ez már késő bánat, sajnos elég sokszor hoztunk kényszerhelyzetben rossz döntést...
Most viszont szeretnénk rendezni az életünket, úgy, hoyg vállaljuk a tetteink következményeit, de azért szeretnénk túl is élni...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.16. 08:52

Az rendben van, hogy kezdjetek tárgyalmi a hitelezőkkel, de ehhez elég rossz indítás lenne, hogy beszüntetik a teljesítést.

nakata # 2012.02.17. 11:17

Autó hitelem lejárt megkaptam a törzskönyvet és most a bank zaklat hogy fizessek még egy havi részletet én ezt már nem értem A választ köszönöm.

Gabicsek # 2012.02.17. 12:41

Tőlük kérdezd, mi ez, ha már lezárták a hitelügyleted.

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.17. 12:55

Cathalyn

Tetteink következményekkel járnak.....
Mégis mit vársz? Kapsz egy jó tanácsot ingyen és mindent megúszol?
Sajnálom, de megy a levesbe mindened!
Maximum időhúzást lehet.... azt is csak pénzért....

madamhooch # 2012.02.18. 14:38

Szep napot!
Mar egyszer irtam ide tavaly.Svedorszagban elek a csaladommal,parom mar több,mint 4 eve dolgozik itt es a szebb jövö remenyeben mi is követtuk öt a fiammal.Egy szemelyi kölcsönöm volt az Erste banknal es egy hitelkartyam.Fizettem rendesen,de volt egy folyoszamlahitelem is,amit az egyik banki dolgozo "tanacsara" nem szuntettem meg....sajnos.:( Ugyanis 2010 aprilis vegen hazautaztunk es ott vart a level,miszerint Bar-listara tettek.Bementem tisztazni az ugyet,mire azt a valaszt kaptam,hogy a folyoszamlahitel miatt mindig kellett volna legyen szamlaforgalom a szamlamon.Volt is-mondtam en...de ha az edesanyam szemelyesen fizet a bankban,az nem szamlaforgalom...szoval hiaba kuldtem havonta a kellö összeget,nem szamitott...persze,aprobetus resz....hanyan olvassak??? Na mindegy,kesö banat.Irtam azt is,hogy folyamatosan hivogatjak a szuleimet,testvereimet,hogy valaki fizessen.Azt a valaszt kaptam akkor itt,hogy nem kell veluk foglalkozni,csak probalkoznak.Azota fordult a kocka,kaptam munkat en is es 2 alkalommal fizettem nekik 199.000 es 100.000 forintot.Ezek utan mar "csak" kb. 350.000 a fennmaradt összeg.Viszont van itt valami,ami zavar...azt mondta az egyik ugyintezö,ha nem fizetek,akkor sikkasztasert feljelentenek....en nem sikkasztottam...A masik dolog,hogy ha jol belegondolunk,azt sem tudja az ember,hova megy a penze.Nem szeretnem,ha atvernenek...azt követelhetem töluk,hogy minden befizetett összeg utan kuldjenek egy aktualis szamlaegyenleget? Az adohatossaggal nem lehet ezt lerendezni?Nem ertek hozza,de egyszer a növeremnek volt egy tartozasa es ö nem fizetett az ilyen cegeknek,aztan az egesz ugy az Apehhoz kerult es normalisan lerendeztek.Köszönöm a valaszokat!Tovabbi szep napot! Aniko

rozsah # 2012.02.20. 15:40

Kedves vegrehajtasugyintezo!

Köszönöm a válaszod, ezzel sokat segítettél...
Csak remélni tudom, hogy nem Te kapod majd az ügyemet...

madamhooch # 2012.02.21. 08:44

Szep napot !
Valakitöl kaphatnek valaszt a kerdesemre? Mert mindjart hataridö es utalnom kellene megint....

bigdady # 2012.02.21. 10:44

A banknak tartozol. Az apehnak semmi köze.
Gondolom anno megadtál egy értesítési címet, azóta is oda megy minden az tuti. Módosítsd.
Fizesd ki és kész.

Gabicsek # 2012.02.21. 11:56

azt követelhetem töluk,hogy minden befizetett összeg utan kuldjenek egy aktualis szamlaegyenleget?

A bank minden hónapban küld számlaegyenleget. Ott nyomon lehet követni, hova megy a pénz.

dobika # 2012.03.03. 17:27

Üdv.Volt egy OTP hiteles házam amit eladtam 2009-ben. Adásvételi szerzödés,tulajdonjog átruházása megtörtént.2011-ben megkeresett levélben az OTP FAKTORING,végrehajtási lap:kölcsöntartozásom van 500000ft.Ha nem rendezem lefoglalják a tulajdonomban lévö 2007 ben vásárolt (10év hitel)automat!kérdésem:hogy tudtam eladni a házamat,ha 500000ft hitelem volt rajta,ami a tulajdoni lapon nem szerepelt.elöre is köszönöm válaszát.