Hiteltartozás

hitel # 2010.12.30. 19:29
kovacs
  • az eltelt időre a folyamatos aggódás volt jellemző,az igéretekkel elhalmozva.
Bármikor kivertem volna a balhét a depressziós feleségem sinyli meg ha lépek. (Remélem nem tudod mivel jár ez a betegség) Nyilvánvaló volt hogy nem fizet ha elkérem a kártyát. Ezért reméltem hogy akinek esetleg kivülállóként munka-kötelessége,akaratán kivül segit az ügy lezárásában. Most viszont hónapok óta csak igéret van,fizetés nincs.
kovacsz # 2010.12.30. 16:25

2 vásárlói kártyát váltattak ki vele
Azaz nem kötött más hitelszerződést.

Minősítése inkább a Btk. 313/C § Készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, ami hozzátartozó esetében csak magánindítványra büntethető.

Ez így 5 év után..... több mint furcsa.

monalisa1 # 2010.12.30. 16:20

beahargi

Valamilyen előző ügyletből eredően a pénztintézet adatbázisában benne van hogy te és az élettársad., azt ők honnan tudnák hogy ti időközben szétmentetek.

Ha te fizetési késedelembe kerülsz (...) jogos a bank utánajárása a dolognak, ergo ott érdeklődik ahol tud.

Fizesd rendben a havi törlesztésedet és "a" kellemetlenség elmarad.

kovacsz # 2010.12.30. 16:16

Na ez az undorító,és nem utolsó sorban jogtalan dolog.
Az is ha fizetési kötelezettséged van és nem teljesíted.

monalisa1 # 2010.12.30. 16:15

hitel

A "kedves" anyós okirathamisítást követett el amikor hitelszerződést kötött a feleséged nevében, vagyis helyette és a nevében aláírt. Ez bűncselekmény.

A pénztárosok elég nagyvonalúan kezelik a jogosult aláírásának ellenőrzését, legtöbbször sehogy...

monaLuis
laikus hozzászóló

beahargi # 2010.12.30. 14:35

Nem csak a HSBC és a Cofidis intézi az ügyeit gusztustalanul hanem a CETELEM is.Az én hiteltartozásom miatt még a volt élettársamat is hivták a munkahelyén akinek semmi köze nem volt a hitelhez majd a főnök asszonyától alattomos módon kicsalták a mobil számát adat egyeztetés címszó alatt.Na ez az undorító,és nem utolsó sorban jogtalan dolog.

beahargi # 2010.12.30. 14:34

Nem csak a HSBC és a Cofidis intézi az ügyeit gusztustalanul hanem a CETELEM is.Az én hiteltartozásom miatt még a volt élettársamat is hivták a munkahelyén akinek semmi köze nem volt a hitelhez majd a főnök asszonyától alattomos módon kicsalták a mobil számát adat egyeztetés címszó alatt.Na ez az undorító,és nem utolsó sorban jogtalan dolog.

beahargi # 2010.12.30. 14:24

hitel # 2010.12.23. 11:41

Tisztelt Fórumozók!
Feleségemet 2005 októbertől kezelték pszichiátriai betegséggel. A betegség részeként néhány hónapra a szüleihez költözött,akik 2 vásárlói kártyát váltattak ki vele. A kórházi kezelés után némileg kitisztult fejjel,de súlyos diagnózissal,de­presszióval és enyhe amnéziával költözött vissza.
Az egyik kártyát azonnal kifizettem,bár a vásárlásokat azon is a szülők "követték "el. Aláirták helyette,mikor kórházban volt.
A most problémás kártya jellegét csak később tudtam meg.
Amikor jött számla,nem bontottam fel épp a bizalomhiány miatt,de a bankot felhivtam és tájékoztattam a helyzetről,akik megnyugtattak-nem adnak pszichiátriai kezeltnek hitelt! Feleségem nem merte visszakérni a kártyát.Most nem fizetik a hitelt a szülők,jön a felmondás.
Elérhetem-e hogy az fizessen aki használta a kártyát?
Van-e felelőssége az adott bevásárlóközpon­tnak,hogy a pénztárosok éveken át nem ellenőrizték hogy nem azonos az aláiró személye és a kártyatulajdonos?
Van-e felelőssége a banknak hogy nem ellenőrizte az aláirás hitelességét?(azt mondták nem kell nekik)
A vásárlást az anyja irta alá,a pénzt saját néven az apja fizette be.
Várom tanácsotokat!

Komondortanya # 2010.12.23. 09:50

Köszönöm szépen.

guba # 2010.12.23. 07:46

Komondortanya, igen.

guba # 2010.12.23. 07:45

(2) Bármelyik házastársnak a vagyonközösség fennállása alatt kötött, az előbbi rendelkezés alá tartozó visszterhes ügyletét a másik házastárs hozzájárulásával kötött ügyletnek kell tekinteni, kivéve, ha az ügyletkötő harmadik tudott, vagy a körülményekből tudnia kellett arról, hogy a másik házastárs az ügylethez nem járult hozzá. Ha azonban a házastárs az ügyletet a mindennapi élet szükségleteinek fedezése körében kötötte, a másik házastárs csak akkor hivatkozhat hozzájárulásának hiányára, ha az ügylet megkötése ellen az ügyletkötő harmadik személynél előzőleg kifejezetten tiltakozott.
(3) Az előbbi rendelkezések alapján a másik házastárs felelőssége a házastársa által kötött ügyletért harmadik személlyel szemben a közös vagyonból reá eső rész erejéig áll fenn.
(4) A házastárs olyan tartozásáért, amely az előbbi rendelkezések szerint nem mindkét házastársat terheli, mind különvagyonával, mind a közös vagyonból reá eső résszel felel.

Komondortanya # 2010.12.22. 20:28

Üdv Mindenkinek

Jól értettem az előbbiekben olvasva? A hitelre vett autó még nincs kifizetve teljesen (törzskönyv nincs nálam), de egy másik bedőlt személyi hitel kapcsán viheti a végrehajtó?

trabant # 2010.12.22. 19:30

Tehát,ha jól értelmezem,ha a feleségem vett volna fel személyi hitelt/és autóhitelt,akkor válás után,ha fizetésképtelenné válna,akkor nekem kellene kifizetnem a fennáló tartozását?

guba # 2010.12.22. 19:25

A házasság fennállása alatt vállalt kötelezettségeidnek főszabály szerint a volt feleséged is kötelezettje lesz. És ahogy végrehjtó1 már írta, ha nem fizetsz, függetlenül attól, hogy mely vagyontárgyra vonatkozóan nem fizeted a törlesztést, végrehajthatnak mindeneden.

trabant # 2010.12.22. 18:36

Üdv
Köszi a tanácsokat,még egy utolsó kérdés: inkasszózhat -e a maradék fizumból a bank. / nem ott van a számlám/

marcika # 2010.12.22. 18:09

azt én vettem fel,csak az én nevem szerepel rajt.

akkor semmi. Tőle nem követelhetnek semmit.

trabant # 2010.12.22. 18:03

Üdv
De mi köze az 'ex' feleségemnek a személyi hitemehez,meg az autóhitelemhez,azt én vettem fel,csak az én nevem szerepel rajt.
Üdv

monalisa1 # 2010.12.21. 20:24

trabant

A dominószerűen bedölni látszó három hitel miatt a feleségeddel marad egy közös nagy adósság, amit a válást követően hosszú évekig fizetni lesztek majd kénytelen.

Mível az 50% t.díj miatt te "félpénzű" ember leszel, a bank a feleséged fizetéséből kezd 50%-ban letiltatni.

Később majd el lehet számolni egymással: ki fizetett a másik helyett is többet...

Muszáj válni?!

végrehajtó1 # 2010.12.21. 19:56

ilyenkor tud -e ezen felűl a bank pénzt levonni.

letiltás utján már semmit.De ha ott van a bankszámlád akkor átvezeti

gondolom ilyenkor a házra is és az autóra is az arra hitlet nyújtott bank ,nem fog belemenni hogy elvigyék.

nem jól gondolod.

trabant # 2010.12.21. 19:19

Üdv
Olyan kérdésem lenne,hogy a személyi hitelem,melynek törlesztőrészlete havi 50 e ft,kb még 6 évig kellene törleszteni,amit egyéb okokból nem tudok.
A helyzet az,hogy elválok a feleségemtől ő igényt fog tartani a fizum 50%-ra,namármost ilyenkor tud -e ezen felűl a bank pénzt levonni.
Egyéb körülmény,hogy a ház is hiteles,meg van autóm az is,gondolom ilyenkor a házra is és az autóra is az arra hitlet nyújtott bank ,nem fog belemenni hogy elvigyék.
A választ előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.08.15. 13:09

Indíts igénypert és kérd a vh felfüggesztését a bíróságtól.másképp nem megy.
Ott próbáld bizonyítani az igazad.A bíróságon pedig minden lehetséges..

nandy # 2010.08.15. 12:20

Ha valóban az ismerős tulajdonában van az autó, akkor sajna az APEH jogosan vonta végrehajtás alá.
Nem tudom, mit lehetne tenni. A legjobb megoldás, ha az ismerős szépen kifizeti a tartozását, így lezárul a végrehajtás...
Ti nem sokat tehettek, esetleg írjatok levelet az APEH végrehajtási osztályának, hogy az autó tkp. a barátnődé. De nem sok esélyt látok a sikerre.

Sacka # 2010.08.13. 14:04

Üdv!
A barátnőm gondja a következő. Van egy 14 éves autója, amit 4 éve vett hitelre. De mivel már nyugdíjas, nem volt hitelképes. Egy régi ismerős vett fel hitelt és így az autó az ő nevére került. Ez az ismerős most adótartozást halmozott fel, és az APEH állítólag lefoglalta az autó. Erről papírt nem láttunk. A kocsin kb még 8 havi hitel van. Az összes befizetésigazolás a barátnőmnél van. Elviheti e a hivatal a kocsit? Illetve hogyan tudná átíratni, mert van rá vevője?
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.06. 07:11

A jóhiszemű, kölcsönös együttműködés elve értelmében át kell adnia (másolatban) a kért iratot, és tájékoztatnia kell az adatokról. Ha nem teszi ezt meg, akkor kiteszi magát az ok nélküli perlés ódiumának. (A tartozásra, persze, nincs kihatása egy ilyen mulasztásnak.)