Valaki????
Hová tüntetek Kedves Fórumozók?
árverezés
Kedves fórumozók!
Egy olyan kérdésem lenne hogy létezik olyan, hogy ha elárvereznek egy ingatlant ( 25Mft-os családi házat 9Mft-ért…)de nem mint önálló Bírósági VH. hanem egy megbízott cég ( szóval bírósági eljáráson kívűl ) akkor az adásvételi szerződést az árverező cég ügyintézője,tu lajdonosa…akár kije írja alá helyettünk????
Illetve mennyi napot kell biztosítani a Vevőnek részünkre az ingatlan elhagyására?
A választ előre is köszönöm!
Köszönöm az érdemi tanácsokat !
Nem jártas az ilyen esetekben nekem sokat jelent.
És nem az olyan megjegyzések, melyeket végrehajtó1 irt.
Lehet élcelődni mások baján.
Azt, hogy árverés nélkül annak adod el, akinek te szeretnéd, ha ezzel a teljes követelést és a vh. költséget be lehet hajtani a vételárból.
Mit jelent az, hogy árverési hatállyal megvenni az ingatlant ?
Próbáljatok megállapodni a végrehajtóval, vagy még inkább a végrehajtást kérővel. Gondolkodjatok el azon, hogy milyen biztosítékot tudnátok még felajánlani, és kérjetek haladékot. Vegyetek fel hitelt a saját ingatlanotokra, és abból fizessétek ki a tartozást, vagy vegyétek meg árverési hatállyal az ingatlant.
Más megoldás nincs, a tartozást muszáj kifizetni a tesó helyett.
Tudom, jó reggelt.
De mivel több száz km-re lakunk Tőlük és eddig csak azt tudtam, hogy minden OK.
Valaki még tud tanácsot adni ?
ideges
jó reggelt!:)
Miért most ébredezel ez ügyben amikor már késő...
Csak úgy lehet megakadályozni, ha megállapodtok az árvereztetővel, aki szerintem csak akkor egyezik bele, ha kifizetitek a tartozást. Utána persze, aki kifizette, követelheti az eredeti adóstól, a testvéredtől.
A haszonélvezet alapítása semmilyen módon nem akadálya az árverezésnek, sőt.
Tisztelt Fórumozók !
Kérdésem:szüleim házára jelzálogos hitelt vett fel testvérem, melyet több hónapja már nem tud fizetni. Árverezésről is kaptak már okiratot. Hogyan tudnám ezt megakadályozni ? Pl.: ha rámiratják a ház haszonélvezeti jogát.
Az ötleteket és segitséget előre is köszönöm !
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02