hitel törlesztés

almostsaint # 2011.05.08. 20:15

Tisztelt Szakértő!

Az ügyben kérném segítségét, hogy házamra felvettem 3,5 millió forint szabad felhasználású hitelt még 2006-ban. Természetesen az akkor még kedvező árfolyamú CHF-ban. Jelenleg a hitelem eléri az 5,8 millió forintot. A törlesztés mindig pontosan beérkezett, tehát nincs hátralékom. Hitelemet most forintra váltanám át. Kérdésem az lenne, hogy a forint hitel alapja az 5,8 M ft lenne, vagy amit ténylegesen felvettem?

köszönettel

monalisa1 # 2010.05.05. 14:20

A volt élettársad magától nem fog fizetni, ezért kénytelen leszel vele szemben pert kezdeményezni - és ezt haladéktalanul lépjed is meg.

Menj el a lakhely szerinti városi/kerületi bíróság heti egy nap un. panasznapjára és ott segíteni fognak a jegyzőkönyvet megírni - ami egyben maga lesz a keresetlevél.

A keresetlevélben a bíróságtól kell kérni a költségmentesség engedélyezését, ehhez a bíróságon kapsz egy kitöltendő formanyomtatványt az anyagi helyzetedről stb., és azt csatolni kell a keresetlevélhez. Tehát jó ha eleve aktuális jövedelemigazolás lesz nálad.

Ha a bíróság engedélyezte a költségmentességet, a megyei igazságügyi hivatalban lehet kérni kirendelt ügyvédet, aki a perben képvisel majd.

Aztán ha ez mind megvan, indul majd a per a volt élettársad ellen.

A havi törlesztőd rendkívül nagy összeg, félő anyagilag belerokkansz.

Külön írom: a megyei Ügyvédi Kamarát is felkeresheted problémáddal, hátha tudnak javasolni olyan ügyvédet/ügyvédjelöltet aki ingyen (?) elvállalja az ügyedet - soha nem lehet tudni...

"Lisa"
laikus hozzászóló

Patrika # 2010.05.03. 00:47

Azt szeretném megkérdezni,hogy szétmentünk az élettársammal,akivel 10 évig együtt éltem.
Élettársi papírunk volt 2 tanúval,amit a Polgármesteri Hivatalban kötöttünk.
Az élettársam elég sokat volt beteg és munkanélküli így nagyon sok hitelt Én vettem fel,mivel Ő nem volt hitelképes.
Azt mondta,hogy ezekután nem segít a hitelek törlesztésében.
Kb.6000000ft-ról van szó,ami havonta vagy 180-190000ft a törlesztése.
Nos egyedül maradtam a sok hitelekkel,ami az Én nevemen vannak!
Egészségügyben dolgozom és felkerestem a klinikai jogászt.Jogászunk azt mondta mivel hivatalos papírunk van az ÉLETTÁRSI KAPCSOLATRÓL 50-50%illet meg mindkettőnket a fizetésre.Azt tanácsolta,hogy keressek egy Ügyvédet súrgősen.
Azt szeretném megkérdezni,hogy ingyenes Ügyvédet találok-e valahol vagy olyan Ügyvédet ahol részletekben fizethetem az ügyvédi díjat?
A bankok már jövedelem tiltással fenyegetnek.
Köszönöm a gyors tanácsot!

Hol kérdezhetek?