Kiderül majd mit ír le, ez eddig a szóbeli indoklás volt.
igényper felperese
Ez indoklásnak elég soványka.
Nem lep meg, hogy ezt mondod, nekem is ez a véleményem, mégis erre hivatkozással utasították el a keresetemet. A bírónő úgy fogalmazott, hogy ugyan a törvényben ez így nincsen benne, viszont a gyakorlat egyértelműen az, hogy csak az indíthat igénypert, aki a lefoglaláskor tulajdonos.
Indíthat. (Végrehajtót az vezette félre, hogy analógiát feltételez a nyilvánartott jelleg miatt az ingatlanokkal. De ez nem analóg.)
Amin fennakadtál, arról nem szeretnék veled vitatkozni, egyrészt mert a válaszodból kiderül, hogy nem érted amit írtam, másrészt, mert a kérdésem nem arra vonatkozott. Olyan jogász válaszára lennék kíváncsi, aki némileg jártas az igényperekben.
Nane.Akkor ha te tartozol és éppen az én kocsimból szállsz ki a házad elött akkor a végrehajtó kivonja a forgalomból az én autóm.Mondván az nem az enyém hanem a tied..Ez vicc.
De az a lényeg hogy az indítson igénypert aki a kocsit magáénak valja.
Aztán majd a bíróságon eldől hogy így van e.
A gépjármű ingóság, nem feltétlenül az a tulajdonos, aki a forgalmiban szerepel.
Úgy, hogy a végrehajtó kivonatta a forgalomból az okmányirodával.
Na hogyis van?A gépjárműnél egyértelmű hoigy ki a tulajdonos.tehát ha nem az adósé akkor hogy vonták vh alá?
Ha végrehajtás alá vonnak egy olyan kocsit, amely már nem az adós tulajdona, majd ez a jármű továbbértékesítésre kerül egy harmadik személynek, akkor ez a harmadik személy indíthat-e igénypert, vagy csak az a személy, aki a lefoglalás időpontjában volt tulajdonosa a dolognak?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02