végrehajtó feljelentése


Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.02. 14:03

Olyan szegény vagy, hogy félmilliós adóhátralékod keletkezett...

prometheusz # 2010.09.02. 13:57

Na ez érdekes.
Nekem Apeh ráterhelt a házamra félmilliót, de olyan szegény vagyok hogy a felét - ami késdelmi pótlék volt - elengedte. A maradék nagy részét a személyi jövelemadóelőleg nagyban fedezte.
A többit részletre nagy nehezen kifizettem. Erre felhivtak, van még 3500 Ft, ha azt befizetem, akkor lekerül a terhelés a házamról.
Ezt is megtettem, kényelmesen hátradőltem, erre most jön a levél, fizessek 50 000 Ft-ot a végrehajtás költségeként.

  1. most gondolkozom hogy a fenébe fizessek 50 000 Ft-ot, mikor 80 000 Ft-ból élünk, s nem az a a kérdés hogy honnan teremtjük elö az 50 000-t, hanem hogy hogy élünk meg ennyiből abból ami a havi hiteltörlesztés után marad...
  2. lehet hogy akkor a mai napig fenn van a félmilliós jelzálog esetleg ha nem sikerül előteremtenem ezt az 50 000- is, akkor emiatt mégiscsak vihetik a házat???
nandy # 2010.09.02. 12:19

végrehajtva hajtható be a végrehajtási költség (amihez természetesen ujabb végrehajtási dij társul)

Ezt nagyon félreérted! Ahogy előttem már írták, a végrehajtás során először a vh. költséget írják jóvá, így nem valószínű, hogy abból marad tartozás.
Ha mégis (mert pl. a vh. kérőnek fizetsz közvetlenül, és ő sem fizeti be a vh. költséget), akkor sem lesz újabb végrehajtás, hanem folytatódik az előző mindaddig, míg minden forint be nem érkezik a végrehajtóhoz.

C a s a b l a n c a # 2010.09.02. 12:00

Kedves Prometheusz!

A végrehajtási eljárás költsége bizonyára valamely tartozás végrehajtása során keletkezik. Viszont a törvény meghatározza a végrehajtási eljárás során befolyt összegek kielégítési sorrendjét, azaz először a végrehajtási költség kerül kiegyenlítésre, majd az egyéb költségek (pl: ügyvéd díja), ezután a kamat és a legvégén a tőketartozás.
Ergo: a végrehajtási költség nem marad a végére...

Ha mégis valamilyen gubanc keletkezett a sorrendben vagy az ügyben, akkor igen, a végrehajtó eljár saját költségének behajtásáért, de nem perel be, hiszen az alapügyben már jogosult eljárni. (A végrehajtási eljárás egy alapügyhöz kapcsolódik, önállóan a költségre újabb eljárási költség díjat nem lehet foganatosítani. Viszont minél tovább tart, valószínűleg annál költségesebb a díjazás.)

A végrehajtás költsége objektív elemeket is tartalmaz: a kamarai átalány díját, a postaköltséget, a kiszállási díjat stb., illetve az ügyértékkel arányosan - törvényben meghatározott - végrehajtói jutalékot (díjazást).

prometheusz # 2010.09.02. 09:53

csak elvi kérdés:

a végrehajtó perelheti rajtam a végrehajtás költségét is, én meg perelhetek a hatóságtól minden össz költséget?

ha igen akkor mi van ha nincs tartalékom, a hatóság felé a perem lassan megy, igy rajtam csak végrehajtva hajtható be a végrehajtási költség (amihez természetesen ujabb végrehajtási dij társul) és is az ördögi kör be sem zárul, hanem csak egyre növekszik az ív a végrehajtás végrehajtásának végrahjtói dijja miatt, stb. stb...)

szóval ilyenkor mi van?

végrehajtó1 # 2010.05.28. 19:02

mert szerintem ez is az ö dolga lett volna h utána nézzen jogos-e az adócsoport követelése.ezek­szerint a végrehajtó vakon behajtja amit mondanak neki?????

Ha nem is vakon de be kell hajtania és nem vizsgálhatja a végrehajtható okirat valóságtartalmát.

Ha nem jogos akkor ez esetben a z adócsoport tartja a hátát.Őket kell a Ket. szerint perelned.

miti5 # 2010.05.28. 18:44

köszönöm a válaszokat!
károm oly modon keletkezett,hogy nekem kellet ezer valahányszáz ft-ért igazolást kérnem a közlekedési nyilvántartó osztálytól,hogy az adott szgk még 2005ben kivolt vonva a forgalomból amig a tulajdonomban volt,ezért eleve nem követelhették rajtam az adót!és mire kinyomoztam telefonálgattam hogy egyáltalán mit tegyek,az se ingyen volt,se az időm,azért mert ők felelőtlenek és szó szerint be akartak palizni.most meg megint én sétáljak a végrehajtóhoz hogy ugyan már vegye le a tiltást,mert szerintem ez is az ö dolga lett volna h utána nézzen jogos-e az adócsoport követelése.ezekszerint a végrehajtó vakon behajtja amit mondanak neki?????
közel másfél éve eladni se tudom a mostani autom,ami ez miatt szintén vesztett értékéből,főleg a válság idején,ki miatt ,ö miattuk,mert"hülyék".
ezért szeretném most én meghurcolni őket valahogy,erre nem jár kártérítés?
ebbe az országba mondjuk nem csodálkoznák ezen,itt pont azok élnek meg akik ilyenek

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.28. 07:33

Ahhoz kár is kellene, meg jogellenes magatartás.

Dr.Attika # 2010.05.27. 20:07

Közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítése iránti pert lehet indítani a végrehajtó székhelye szerinti megyei( fővárosi) bíróságon. Ennek szabályait a Polgári Perrendtartás tartalmazza.

miti5 # 2010.05.27. 19:55

sziasztok!!!!

problémám a következő lenne:súlyadóval kapcsolatban végrehajtóhoz adták az ügyem(adócsoport),az autót kivonta a forgalomból.Azóta bebizonyosodott hogy eleve jogtalanul követelték az adót rajtam, az adócsoport vissza is vont mindent,(( nekem azt mondja))a végrehajtó pedig azt mondja a telefonba tartozásom van adócsoportnak is és nekik is eljárási illeték címen.berágtam és elküldtem a pi....ba!!!!!én járkáljak a dolgok után stb mikor ők a munkájukat trehányul végzik, és még mingig én szíííívok???
Hol tudnám feljelenteni őket,és kártérítést követelni amiért évek óta packáznak velem,jogtalanul.
köszönöm a választ ha valaki tudna segíteni.