Jogerős fizetési meghagyással, amit még bíróság állított ki, kitől kérjem a végrehajtást? Úgy gondoltam, hogy ugyanattól a bíróságtól, de a MOKK honlapján láttam új vh. lapot. Most akkor a vh.-t is tőlük kell kérni? Jogi személyiség esetén mi a módja?
Vh. lap közjegyzőnek?
Ha a bíróság bocsátotta ki a fizetési meghagyást, akkor a végrehajtási lapot is az állítja ki.
Van egy 2011-ből való követelésem, ami 2013-ban lett jogerős első fokon a PKKB-n.
A jogosult egy Kft.
Végrehajtási lapot kéne kiállítani, papír alapon megvan a nyomtatvány. Mehet papír alapon?
Ha elektronikusan kéne akkor hogyan? Nyomtatvány nem találtam rá, scanneljem be a papír vh lapot?
Csak papíron megy.
Köszönöm, meglep a csak papír alapon lehet dolog, de nem bánom annyira.
Mi az oka, hogy csak papír alapon lehet? :)
Mert ezt mondja a jogszabály.
Grave7:
Köszönöm, de reméltem hogy konkrétabb választ kapok.
Melyik jogszabály, melyik paragrafusa?
Tényleg szeretném érteni is, mert akkor a következő 3 ügynél nem kell kérdeznem.
(2012-es követelés, 2014 jogerős fmh)
(2013-es követelés, 2014 jogerős fmh)
(2008-as követelés, 2017 jogerős fmh)
:)
No, pont a közjegyzőtől elektronikusan kell kérni a végrehajtást.
Sztorno. Csak akkor, ha a megelőző eljárás elektronikus volt.
A régi Pp-ben az elektronikus eljárásokra vonatkozó rendelkezések hatálybalépéséről szóló részen írja, hogy az újonnan indult ügyekben kell csak alkalmazni.
Köszönöm!
Elírtam a példáimat, mert nem jogerős fmh hanem jogerős bírósági meghagyások és a 2017-e meg jogerős ítélet (másodfokon).
Akkor a vh osztja a jogalap sorsát ebben a kérdésben, tehát ami papír alapon ment az mehet most is papíron.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02