adóstárs voltam - én hülye


kriszta adl # 2012.09.23. 07:42

Hát nekem semmijen szerződésem nincs és még papirom sem hogy kezes voltam vagy egyéb. Az ég világon semmijen papirt nem kaptam :(

gerbera317 # 2012.09.15. 21:06

A bank nem vert át téged, mivel ő jóhiszeműen arra mondta, hogy "nem lehet bajod belőle", hogy ha a testvéred rendesen törleszt. Hogy mi történik nemfizetés esetén, az pedig benne van a szerződésben. Úgyhogy nem vert át a bank.

kriszta adl # 2012.09.12. 12:59

Először is jónapot!

Van egy szomorú kérdésem .Először is szerintem engem átvert a bank is és sajnos a testvérem is.2011-ben elmentem a tesvéremnek segiteni hitelhez jutni.Azt mondták hogy nem lesz nekem bajom belöle mert csak azért kellek mert a testvérem külföldön dolgozik és nem fogadják el őt a külföldi papirjaival csak ugy ha van egy olyan személy aki magyarországi banki papirral rendelkezik.Én elmentem mert hittem nekik és még a bankban is azt mondták ááá semmi károm nem adódik.Most kiderült hogy adóstárs lettem a végén.Kérdésem az lenne hogy anyaságin vagyok és családipótlékon hogy lehetek adóstárs mivel ugy tudom hogy az én pénzem nem terhelhető.Ma kaptam egy papirt hogy 8 napon belül fizessem meg a 309 ezer forintot mert a tesvérem nem fizet semmit és felbontják a szerződést.Nem tudom mi tévő legyek ,hogy mit csináljak.Segitséget kérek őnöktől. Köszönöm megértésüket.

ginger1974 # 2010.12.21. 11:25

Tisztelt Hozzáértők!

Segítséget szeretnék kérni. 3 évvel ezelőtt elmentem adóstársnak egy jelzálog hitelhez (18.000.000 Ft), ahol a hitel fedezete egy ház volt, aminek a likvidértékét a bank 3 évvel ezelőtt 19mFt-ban, a piaci értékét 32 MFt-ban állapította meg. A hitel felvevője nem fizette a részleteket. A bank novemberben felmondta a szerződést. Mivel az adós nevén a fenti ingatlanon kívül semmi nincsen, a végrehajtó csak nálam tud kopogni :-(

Kérdéseim a következők:

  • ha van bejelentett munkahelyem, akkor gondolom a végrehajtó előszőr a fizetésem 33%-ára teszi rá a kezét. eddig még tiszta.
  • van egy hiteles autóm, amit 3.5 éve szépen fizetek. Ezt az autót nem szeretném elbukni. Van rá mód, hogy az árverezésen "visszavásároljam", vagy még az autó lefoglalása előtt megegyezzek a végrehajtóval, hogy kb-ban kifizetném neki azt az összeget amit valószínüleg a kocsiért kapna az árverezésen, cserébe nem vonja végrehajtás alá a kocsit?
  • A jelzálogjoggal terhelt háznak, amit annó 3 éve 18m-os likvidérékre tartott nyilván a bank, azt most mennyiért "kónyavetyélheti" el a végrehajtó? Tehát van-e minimumösszeg ilyenkor, vagy lemehetnek a liciten a "béka ..... alá is"?
  • Mivel az elmúlt 3 évben a 18m-os hitelből lett 27m-Ft, valószínüleg sem a ház, sem az autóért kapott pénz, sem a fizetésem 33%-a nem fogja fedezni a banki adósságomat. A fennmaradó részt hogyan hajtja be rajtam a végrehajtó belátható időn belül?
  • Ingatlanom nincs.

Nagyon hálás lennék mindenkinek aki tud segíteni.

Tisztelettel:

Ginger