Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Autó visszaadása a banknak
- 1
- 2
@JayJay:
A kocsit a bank "veszi vissza" és a tartozást csökkentik annak (a kölcsönszerződésben meghatározott módon csökkentett) értékével.
A végrehajtó legfoglalja és árverezi a vagyontárgyakat, a befolyt vételárral pedig a vonatkozó jogszabályok szerint számol el.
Nagyon ritka az, hogy pont a fizetés 50%-át vonja le közvetlenül a munkáltató és utalja át a végrehajtói letiltás alapján (mivel kölcsöntartozás esetén az általános szabály a 33%; a fizetés bizonyos összeg feletti része meg korlátozás nélkül levonható).
Ezért valószínűsítem, hogy több tartozás és így több végrehajtási eljárás (és letiltás) van folyamatban, ha pont a fizetése 50%-át vonják le. A munkáltatótól kérjen kimutatást a levonásokról és másolatot a letiltás(ok)ról.
A végrehajtó nem korlátozhatja a letiltás mértékét saját hatáskörben - ilyen kedvezményt a végrehajtást kérő (a követelés jogosultja) adhat és ezt meg kell írnia a végrehajtónak, aki ez alapján tud intézkedni a munkáltató felé a letiltás módosításáról. Tudomásom szerint ennek nincs jogszabályi akadálya, noha hallottam már olyanról, hogy a végrehajtó azt mondta 'ez képtelenség'.
Persze a végrehajtást kérő hozzájárulása szükséges, és neki nem kötelessége bármilyen kedvezményt is biztosítania.
Ha 50%-ot vonnak, akkor több végrehajtás is folyik vele szemben.
Üdvözlök mindenkit!
Édesanyámnak előző évben a végrehajtó vissza vette a kocsiját. (Chevrolet lacetti). Majd kapott egy levelet amiben az állt, hogy 6millio Ft ot ki kell még fizetnie. Havonta a fizetése 50%át levonjak tőle, a kocsira.
A kérdésem az lenne, hogy lehet kérvényezni, azt, hogy kevesebb összeget vonjanak le tőle? Vagy felesleges mert úgy sem foglalkoznak vele?!
Előre is köszönöm a segítséget!
Rendben nem ijedek meg!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Üdv.: Grelin
Szép napot Önnek is. Ne adja oda.Nyilván a bank a vételi jogát akarja gyakorolni. Ahhoz viszont az szükséges, hogy az autó átadása ( jogász nyelven: tradíció ) megtörténjen. Ennek hiányában a bank nem szerez tulajdonjogot. Ahhoz, hogy a bank megkaphassa az autót az szükséges, hogy dolog kiadása iránt pert indítson. Ezen perben ha a bíróság jogerősen elrendeli a dolog kiadását, akkor léphet a bírósági végrehajtó.
Ne ijedjen meg a névjegykártyás, fénymásolt meghatalmazással jelentkező behajtóktól.
Felteszem, vételi joga van a banknak.
Szép napot Mindenkinek!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni ! 2012.08.22.-ei dátummal a Bank azonnali hatállyal felmondta a kölcsönszerződésemet. Hozzáteszem a banki kimutatás alapján befizettem 3 168 915,- és jelenleg még 6 720 322,-ot követelnek, a felvett kölcsön 2007-ben 4 947 388,- volt.
A bank írásbeli felszólítása alapján köteles vagyok a bank megbízottjának az autót birtokba adni? Kaptam már olyan tanácsot, hogy önkéntesen ne adjam át az autót, csak ha bírósági végrehajtásról szóló végzéssel jönnek érte! Mit tegyek??
Köszönöm!
Grelin
Jucus07!
Ne reménykedj, hogy kevesebb a hiteled, mint amennyit felvettél, ha 2008-ban vetted fel! Én 2007. őszén vettem új kocsit, 2,4 milla hitellel, akkor még jó CHF árfolyamon. 3,5 éve nyögöm a majdnem dupla annyi törlesztést. A kocsi értéke kb. 1,3 milla (jó esetben), a CHF tartozás 3,5 év törlesztéssel mostani átszámolással 2,9 millió. Szerinted ha elvitetném a bankkal, mi is lenne? Eladnák kb. 700 ezerért, aztán mindenféle költség, stb, és kihoznának még vagy 3 millió tartozást, amire végrehajtást tennének.
Tehát mindenképp először beszélj a bankkal, hogy hitelátvállalással el tudod-e adni az autót, ha igen, milyen konstrukcióval vállalhatná át a vevő.
Ismerősöm adott el autót, egyre nagyobb volt a kocsi értéke és a fennálló hitel-tartozás közti különbség. Úgy hirdette, hogy ajándékba adja az átírási költségeket. Így vitték el, és inkább ezt fizette ki (jóval kevesebbet) mint ha a kocsit eladta volna kp-ért piaci áron és ki kellett volna fizetni a kocsi értéke és a banki hitel közti különbséget.
közjegyzői-ügyvédi papirral nem lehet használatbaadni a kocsit és az fizeti helyettem a részletet???
tanulság valoban,,mert ezekről a dolgokrol nem tájékoztatnak...csakakkor nézünk nagyot,mikor kijön a fizetendő tartozás....teljes szivás.....
tanulság valoban,,mert ezekről a dolgokrol nem tájékoztatnak...csakakkor nézünk nagyot,mikor kijön a fizetendő tartozás....teljes szivás.....
Csak a tanulság miatt másoknak
Végrehajtás alatt álló kocsimat vitte el a bank, aki előzetesben úgy tájékoztatott hogy nem kell fizetni az elszállításért, ezzel szemben 84.000 Ft-ot számláztak ki.Tudomásuk volt a végrehajtásról, így nem tudom jogos volt-e az elszállítás és a végrehajtó mit fog szólni ehhez.( 200.000Ft tartozás miatt tette rá végrehajtó a kezét. A kocsi 1.7 mill ér) Azóta sem tudom kijelenteni, és a költségek ketyegnek. Ki a hunyó? Valószínű én mert az ügyfél az első!!(akit a gilotinba tesznek)
cssztivi
Köszi, monalisa1. Az az "esetleges többleti különbözet" esetünkben több, mint 1 mFt a CHF-nek köszönhetően + a banki díjak és egyéb költségek. Szerintem ha "szerencsések" vagyunk közelebb lesz a 2 mFt-hoz. Ezt nem tudom zsebből kivágni, ha hitelt vennék fel rá, amit egyébként nem kapunk (már utána jártunk), több lenne a törlesztője havonta, mint amennyit levonhatnak. És mindkettő ezer év meg egy nap... Meg nonszensz, hogy a semmire vegyek fel hitelt. Szerinted ilyenkor mit kell csinálni???
SOKKAL jobban járnál ha gyorsan vevőt találnál a kocsira, ő a végrehajtónak fizet, a hitelkülönbözetből esetleges többleti különbözet a tiéd maradna.
A visszavett kocsikat NAGYON nyomott áron adják tovább a kereskedésben, tehát egyrészt a hiteltartozás, másrészt az eladáskori jelentős árveszteség - kétszer is megszívnád a dolgot.
A lefoglalást követően 30 nap áll az adós rendelkezésére, hogy a kocsira szerezzen prívát vevőt - élj ezzel a lehetőséggel!
Külön: ha az egy hónap letel és nem az adós viszi be a kocsit a végrehajtó által megadott kereskedésbe, külön ezért 60.000 Ft-ot számítanak fel - jó ezt tudni.
SENKI NEM VON SEMMIT, mint írtam még nem adtuk vissza a kocsit. Ha már vonnák, akkor nyilván tudnám, hogy mennyit vonnak. Köszönöm a válaszod.
von valaki 50%-ot?Ki és miért?
Egyébbként kaptál választ:1 letiltás 33 több max.50%.
És még nem adtuk vissza az autót, csak szeretném tudni, mire számíthatunk...
Köszönöm.
Nem tudom miért ködösítenék, amikor választ szeretnék kapni. És még mindig az első hozzászólásomban, az első kérdésre! Konkrétan az autó visszaadása ügyében még mindig. K&H és autóhitel tartozás. Nekem nem mindegy, hogy 33%-ot vonnak, vagy 50%-ot.
Ne ködösits.Írd le ki és mikor milyen címen tilt.
Kedves Fórumozók!
Tudja valaki, hogy egy tartozásra letilthatják-e a fizetés 50%-át? Ha igen, milyen esetben? Köszönöm a választ.
„Tudom guba,de a más konstrukció az az, hogy már most is több lenne a törlesztő. A 10 év a max., nem lehet tovább nyújtani.”
Én nem erre gondoltam. Ha bedobjátok a törölközőt, a bank a piaci ár alatt adja el az autót kb. 30%-al, és a különbséget tőletek fogja behajtani. Keressetek vevőt.
Köszönöm a válaszokat Végrehajtó1, most mennem kell, de még holnap visszanézek az utolsó kérdésemre a válaszért. Üdv.
Tudom guba,de a más konstrukció az az, hogy már most is több lenne a törlesztő. A 10 év a max., nem lehet tovább nyújtani.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02