„Keserves dolog albérlőnek lenni.”
Írtam vagy 3 hete.
Semmi kapás.
Az egyik cs.tagom és énmagam bő 20 éve tevékenykedünk a lakáspiacon, kiadók és eladókként. Bérletek,airnb 8 -9 db.Tipikus kisipari tevékenység.
A legutóbbi negatív tapasztalat.
Egy 4,5 éve bérletként hasznosított lakásbérlője 23-án este felhív,hogy elromlott a fűtése.
Ok.meg kell javíttatni,de kinek?Hát a bérbeadónak.Megkértem a Janit, hogy simább-gyorsabb legyen a folyamat segítsen szerelőt keresni. Adtam neki egy bp .'kisokost' keresgéljen..Én is kerestem, sok siker nem volt 23 -án este.
Másnap úgy 10 óra tájban jött két szerelő,nagyjából 3/4 óra alatt végeztek a munkával Tehát bő 12 óra alatt a feladat megoldva ... 40 eft. Jelezték hogy csak ideiglenes,de talán a szezon végéig kitart.Adtak egy szórólapot,hogy ezen megtaláljuk őket.
Hát nem volt szerencsénk.
9.én vasárnap este kétségbeesve és szemrehányóan hív cs.fő -a bérlő, hogy megint nem megy a fűtés.
Janikám meg kell ismételni,hívni kell az előző szerelőket.
Hívta ,de nem veszik fel a telefont. Se neki sem nekem.
Közben az asszonyka kioktatott, hogy egy bételt lakásban fűtésnek mindig kell lenni.
A bérlet egy házban van az én lakóhelyemmel.. Úgy 9 óra tájban jelzi a Jani bérlő,hogy 10 órára jön egy szerelő.Ok 1/4 11kor hív hogy ott a szerelő.Átmegyek,a konvektor szétszedve,kérdem a Janit mennyi a díj,Hát azt ő még nem kérdezte.
Kinyögi a szerelő 60 eft. De számlát nem ád...sőt még nyugtát sem.
Elvileg elküldhettem volna,de nem akartam fokozni a feszültséget..Ok.csinálja meg. Szűk 3/4 óra alatt kész is lett.
100 eft egy konvektor javítás...ha kitart talán megérte.
Viszont közben kiderült ,hogy a bérlők nagyon,de nagyon elégedetlenek, ezt szóvá is tették.
Én pedig közöltem, szabad emberek, bármikor mehetnek.
Amúgy a bérleti díj a fele a bp.i átlagnak,,120 eft /hó.
Hát tévedhet az ember...a Jánosból így lett Jani.
Ja a kérdéseim :
Emelhetek é?
Kell e indokolnom?