„Ha nem tételes a költség elszámolás, akkor hanem bevétel-10% a jövedelem, akkor hogyan könyveled el a lakás rendbetételét a bérlő be-, illetve kiköltözésével kapcsolatos javítási, felújítási költségeket ?”
Hát jobbára sehogy. Amíg nincs bérlő, azaz a bérlet előtti felújításokat meredek lenne egy új bérlőre terhelni. Aztán ha elment, akkor is lehetelen. Na meg a mesterek 90 % -a számlát nem ád. Plusz a saját munkának is van értéke.
Ez a tételes elszámolás bérlésnél egy naiv elképzelés.
Legutóbb a nyáron volt egy bérlő váltásom. Az elmenetel és az új beköltözése között 3 hét telt el. Folyamatosan dolgoztam..... reparáltam.
Had ne soroljam, hogy mit. Csak csemegének . az ablakokból a ki hullott gittet pótoltam, az előző bérlő által agyonfurkált falat javítottam.
aki nem ezermester, nem talpra esett az ne foglalkozzon bérbeadással.
Egy másik . egy elmenő bérlő nem fizetett ki pár számlát. Ez csak akkor derült ki amikor volt egy un. elő elszámolás. természetesen levontam a „kócióból”, pár bérlő kedvenc szóhasználatával élve. De nekem a hanyagsága 3 de . - ömbe került. Nekem is van órabérem
Ja meg az elkallodott kulcsok. 3 garniturát szoktam adni. általában egyet kapok vissza.