Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


végrehajtás kérdések

Marcsi25 # e-mail 2011.05.17. 17:50

Végrehajtó1

Köszönöm, a gyors választ!
Igen, ebben gondolkodunk elsősorban, csak azt nem tudjuk, hogy ez a gyorsabb, időben mit takar. Mert páran árulják a lakást, és a jelzáloggal akarjuk megfogni, hogy addig ne tudja eladni. És állítólag utána egyből el lehet indítani a fizetésit majd a végrehajtást.
Mit tanácsolsz? Hagyjuk ki a jelzálogot, mert hamar lefut a fizetési meghagyás? Vagy ez esetben tényleg nem árt a jelzálog, mint biztosíték?

Németh Mária

végrehajtó1 # e-mail 2011.05.17. 13:47

Marcsi25

Fizetési meghagyást kibocsátását kérjetek a közjegyzőtöl.Ez gyorsabb.Ha nem mond ellent akkor végrehajtást kell kérni.

elizminny # e-mail 2011.05.17. 13:05

Tisztelettel kérdezem mit tegyek ?
52 Hónapja nem szállítják el a szemetet kertes házunktól, viszont a "Szolgáltatásért" Fizetési meghagyást küldtek, visszamenőleg követelhetik egy összegben a nem teljesített szolgáltatás értékét?Én hajlandó vagyok fizetni de nem a teljes összeget ha ezután el is szállítják,van-e jogom fellebbezni az Üzemeltetőnél???Köszönöm szépen.

Marcsi25 # e-mail 2011.05.17. 11:24

Tisztelt Fórumozók!

A társasházban többen is tartoznak közös költséggel. Kérdésem lenne, hogy vajon ha a lakásra rárakjuk, mint jelzálogot, akkor mennyi az az összeghatár, amitől már végrehajtást lehet rá kérni, és elárvereztetni a lakását?
A válaszokat, és a segítségét előre is köszönöm.

Németh Mária

Alexu # e-mail 2011.05.17. 09:42

Nadír05!

Köszönöm a választ, meg is néztem mikor lehet menni persze pénteken van panasz nap fél 4 ig én meg dolgozom. Borzasztó, hogy legalább egyszer lenne hosszabb nyitvatartás.
Írtam levelet a bírónőnek, kíváncsi vagyok a válaszra, mert az oké hogy betekinthetek, de sajnos azzal nem jutok előbbre annyival, hogy akkor sem kaptam semmilyen perről anyagot vagy hogy megindították volna és reagáljak rá, hogy él e még a tartozás és egyáltalán milyen tartozásról van szó. Volt már rá példa, hogy az én nevemre küldtek ki egy felszólítást és kiderült, hogy ja nem is az enyém. A másik a bosszantó, hogy leírja az összeget, de hogy mire szól az összeg arról fogalmam sincs. Amúgy valami Intrum Justitia, akik egyszer az előbb említett bakit elkövették. Én nem értem ők beadnak valamit és a bíróság meg sem nézi, hogy a követelés jogos vagy nem ilyet még én nem láttam szerintem ez egy hatalmas nagy baki vagy létezik ilyen?

Alexu # e-mail 2011.05.16. 21:53

Tisztelt Segítők!

A segítségeteket kérem, hogyan történhet meg egy olyan, hogy jön egy végzés azzal a szöveggel a bíróságtól, hogy a nem tudom milyen bírósági per jogerőre emelkedett. A lényeg nem volt semmilyen per, és nem is tudok semmilyen előzményről, ami igen furcsa. ÍHogyan történhet meg ilyen, sem védekezésre sem semmire nem volt lehetőségem hogy reagálja. Hogyan lehet végzést hozni olyanról amiről nem tudok én mint állítólagos alperes?
Kérlek segítsetek, mit lehet ilyenkor tenni, mert ez nekem furcsa és ilyennel még nem találkoztam!
Kérlek segítsetek mert fontos!
Üdv.

doro.doro # e-mail 2011.05.14. 00:17

Tisztelettel érdeklődöm a hozzáértőktől, hogy ha fizetési meghagyás jogerőre emelkedik, (nem kifizetett mobilnet tartozás), és

  • nincs munkehely, jövedelem, csak számlára érkező segély (28500Ft)
  • van állandó, bejelentett lakcím, de nincs tulajdonban a lakás
  • van egy 1995-ös használt autó néven (nincs rajta tartozás, kb.200e Ft-ot érhet, ha eladnám, állapotát tekintve)
  • van egy hitelkártya, rajta 360e Ft felvehető összeg, de 0Ft tartozás
  • Tartózkodási címen személyes tárgyak, (laptop, és telefon, ruhák

Ezekből mihez, s milyen sorrendben nyúlhatnak?
Ami fontos kérdés:
hitelkártyán lévő felvehető összeghez is? Tehát akár le is szedhetik inkasszóval onnan is a felvehető hitelt?

Köszönöm előre is a válaszokat, és tanácsokat.

végrehajtó1 # e-mail 2011.05.12. 14:36

Menj be a bíróságra és kérjed a közvetlen bírói letiltást a jogerős itélettel.Ha kitőltötted a lapot akkor a bíróság küldi el az adós munkáltatójának.Más teendőd nincs mint várni a pénzt.:)

Giszke # e-mail 2011.05.12. 08:45

Köszönöm válaszokat!

..de nem értem.Én mint magánember hogy kérhetek fizetés letiltást??azt nem hivatalból rendelik el?
amúgy minimálbéres.(
Az FMH-t a bíróságra kell beadnom? van a nevén sokminden-így esetleg van rá esélyem hogy egy összegben kapjam meg?vagy sorrend kötött, először fizetés, utána vagyon.?
ne haragudjatok-lehet értetlennek tűnök..vagy vagyok is.)
köszönöm, üdvözlettel

monalisa1 #   2011.05.11. 16:25

A jogerős itélet alapján tértis levélben keresd meg a munkáltatóját és kérd, hogy a továbbiakban a t.díjat tiltsák le a fizetéséből, valamint azon felül az elmaradást is kezdjék tőle levonásba helyezni havi max 50%-ig - és egálig.

Az hogy most fizet nem garacia arra, hogy a következő hónapban is fog...

Ha esetleg nincs munkahelye vagy papíron csak "minimálbéres", akkor az elmaradási különbözet okán a bírósági végrehajtónál járhatsz el remélt eredménnyel: inkasszál a bankszámlájáról vagy lefoglalja az autóját stb. - mindkettő fájó tud neki lenni...

ragyasdezso # e-mail 2011.05.11. 16:06

Giszke

Az FMH-t neked kell beadni, helyetted senki nem fogja megtenni.

Giszke # e-mail 2011.05.11. 14:14

Tisztelt Mindenki!

Megítélt a bíróság nekem visszamenőleg fél évi gyerektartást. ennek már 2 éve lassan. 340.000 Ft tartozásról beszélünk. 2010.dec.31-ig kapott határidőt apuka, hogy rendezze elmaradását. Az aktuális haviakat fizeti rendszeresen, de az általa felvállalt 340e-t nem fizette ki. (tudom hogy van rá kerete) Mit tudok tenni? Ügyvéd nélkül is beadhatok indítványt a bíróságon? Ügyvédre most nem lenne keretem..( Felszólítják majd? Esetleg fiz.meghagyos levelet kap? Vagy végrehajtónak adják át először? Köszönöm segítsége előre is.Üdvözlettel
Andrea

Manyus # e-mail 2011.05.04. 18:33

Üdv Mindenkinek!

Kérdésem: a végrehajtást kérővel megállapodtam szóban havi fix törlesztésről (így több, mint amit letiltanának), csekken adom fel, átveszi az összeget, de nem hajlandó lepapírozni, hogy szüneteljen az eljárás amíg rendszeresen kap pénzt. A csekken fel van tüntetve minden fontos adat, vhszámtól kezdve minden. Mit tudok tenni?

mézvirág # e-mail 2011.05.04. 15:15

Tisztelt fórumozók!
Kérdésem a következő:végrehajtás van tartozásom miatt ellenem,nincs semmim a lányaimon kívűl ők is kicsik még,az élettársam lakásában élünk nekem még bútorom és ékszerem sincs amit oda adhatnék. Mit vihet ilyenkor a végrehajtó?,ha nekem nincs smmim,nincs állásom jelenleg gyesen vagyok a kicsi lányom négy hónapos.Ha fizetnék is havonta a legmagasabb összeg kb.:5000ft lenne,de a tartozásom közel 1.000.000. .Nagyon félek mert ha innen visznek valamit mi az utcára kerülünk a gyerekekkel,sajnálom,hogy ennyi tartozást halmoztam fel,de a nagylányomat egyedül neveltem sokáig és mivel nagyon beteges nem tudtam dolgozni mellette.Kérem adjanak tanácsot,hogy mit tegyek ,mire számíthatunk
Köszönöm!

monalisa1 #   2011.05.03. 16:43

Vélem tele vagy(tok) adósággal., elválni, emiatt, nem menekülőút. Az hogy "vagyontalan" vagy, az még nem jelenti azt, hogy adott esetben ne lehetnél tulajdonostársa ingatlannak, autónak stb., csak éppen a neved okkal- ok nélkül lemaradt a papírról. Együtt nevetünk együtt sírunk...

zodos75 # e-mail 2011.05.03. 11:43

Sziasztok!!

Olyan ügyben érdeklődnék, hogy ha elválok a feleségemtől, akkor a végrehajtó nem foglalhat le semmit?
Nekem a nevemen nincs semmi.

Köszönöm a segítséget.

Strobel # e-mail 2011.05.03. 09:20

T.Végrehajtó!

mi a különbség a kettő között,melyikről lehetne tudni sikeres volt-e az ingatlan árverés.
törölt,-licitnapló lezárva, ez mit jelent?
valamint befejezett,-licitnapló lezárva ??mikor tekinthető befejezettnek,illetve miért kerül törlésre?mielőtt megkérdezné:-) a végrehajtóval 3 hete nem tudom felvenni a kapcsolatot,azért érdeklődöm itt.
válaszát köszönöm!

flórián86 (törölt felhasználó) #   2011.05.03. 07:10

Tisztelt Végrehajtó!

Édesanyám szabadfelhasználású hitelt vett fel 2006-ban, melyben én vagyok az adóstárs és a családi házunk a fedezet. 2009-ben felmondta a bank a hitelt, már túlvagyunk 2 sikertelen árverésen. A második árverés után sikerült kapcsolatba lépni egy banki károsultakat segítő kft-vel, segítségükkel újabb lehetőséget kaptunk a törlesztésre. A törlesztés függvénye havi 50-70 ezer forint. A harmadik befizetés után, bár csak havi 40 ezret tudtunk fizetni, a bank felfüggesztette az ingatlan árverezését, de papírt nem kaptunk róla. Kérdéseim a következők lennének:

  • a bank telefonon azt mondta, hogy megküldené a részletfizetési megállapodást, de akkor tényleg teljesítenünk kellene a havi 50 ezret. mi történik akkor, ha továbbra is csak 40 ezret tudunk bevállalni?
  • van-e lehetőség arra, hogy az árverezés felfüggesztésével együtt megszűnjön a 33%-os fizetéslevonás is? A helyi végrehajtó azt mondta, hogy ha vele is megállapodunk a részletfizetésben, megszűnhet. Jogos a végrehajtó követelése is, ha újra törlesztünk a banknak?
  • gyed-en vagyok az 1 éves kisfiammal, munkahelyemet felszámolták áprilisban. Ha a Magyar Államkincstártól fogom kapni a pénzemet, ők vonhatnak-e le 33%-ot? Munkahelyem mint tb kifizetőhely működött, és nem alkalmazták a levonást.
  • több fórumozónál olvastam az elévülésről. nálam mint adóstársnál működhet ez a dolog?

Válaszát előre is köszönöm!

Kezes # e-mail 2011.04.27. 17:32

delfin!

Éppen ilyen ügyem van nekem is. 2003-ban elmentem kezesnek egy lakáshitelhez. 2004-ben már nem fizették de én tudtam róla és állítólag a bank mindig megegyezett az adóssal! 2005-ben árverezési jogot tettek a mi lakásunkra amin szintén hitel van. Azóta nem történt semmi.Sem árverezés sem fizetéslevonás és a hiteleimet sem bontották fel,pedig több is van de rendesen van fizetve. Az én ügyem már bíróságon van az elévülés miatt ,már kb. 2 hónapja de eddig nem érkezett válasz.
Ha gondolod ,akkor ha megtudok valamit ,jelzem feléd!
Ja! És itt több millió a tartozás!

végrehajtó1 # e-mail 2011.04.27. 17:14

delfin77

Elvileg elévült de én innen nem tudom eldönteni.Ha nem közjegyző elött kötötték akkor majd fog kapni egy fizetési meghagyást a közjegyzőtöl.Ekkor mondjon ellent elévülésre hivatkozva.Ennek ellenkezőjét a banknak kell majd a bíróságon bizonyítania.Ha nem tudja akkor semmi gond nem lessz.Ha igen akkor ezzel az itélettel végrehajtást fog kérni.Ezen belül letilthatják a jövedelme 33%-át valamint a bankszámlákra 'inkassó'kerülhet.Valamint a lakásra vh jog bejegyzés is kerül.Ekkor a lakásra felvett hitelt is fel fogják mondani és egyösszegben követelik majd.

Lhotse # e-mail 2011.04.27. 16:45

Kedves lkyamaha!

A parkolási díjak és pótdíjak elévülési ideje nem 5, hanem 1 év. Ettől függtelenül lehet, hogy időben voltak, mert olyan végrehajtási cselekmények (pl.: vh lap kiállítása iránti kérelem előterjesztése) ismegszakítják az elévülést, amelyekről téged nem értesítenek.

Nekem az a gyanús, hogy a Centrum pótdíjazott és most már az FKPT a végrehajtást kérő. Szerintem nem ugyanarról a pótdíjról van szó!

delfin77 # e-mail 2011.04.27. 14:39

Tisztelt végrehajtó!

2003-ban egy 900 e Ft.-os hitel felvételnek voltam a kezese. Azóta a hitelről semmit nem tudtam. Idén február végén kaptam egy behajtó cégtől egy levelet mondván 2,5 millió a hiteltartozásom. Kiderült, hogy 2004-óta a hitelt nem fizették. Erről én semmilyen értesítést, felszólítást nem kaptam. A címem elérhetőségem nem változott a behajtó levele egyből megérkezett, illetve beszélni is tudtam velük. A behajtó próbált beszélni a hitelfelvevővel, aki ígéretet adott a fizetésre, de nem fizetett, ennek 2 hónapja. A behajtó vissza adta az ügyet a banknak. A bank tájékoztatott, hogy olyan nincs, hogy nem kaptam az évek alatt értesítést, és mivel a hitelfelvevő nem fizetett így majd rajtam hajtják be az összeget. Végrehajtóhoz kerül az ügy ismét, de nem oda ahol eddig volt.
Én teljesen kétségbe vagyok esve. Gyermekeim vannak, normális fizetésem, egy jelzáloghiteles lakásom de 2,5 millióm nincs. Mi fog történni most? Mi ennek a menete? Egyszer csak kevesebb fizetést kapok, mert levonják? Ismételten nem kapok levél útján semmilyen értesítést? Ilyenkor már a hitelező nem rendezheti részletekbe? A jelzálogos lakásomat elveszik, vagy a fizetésem? Mennyi idő ez? Illetve hogy lehet, hogy 7 évig nem kértek végrehajtást, ha azóta nem fizettek? Most nekem kell kifizetnek a 7 év kamatot is? Nincs semmi lehetőségem? Kérem szépen válaszóljon a kérdésemre!
Köszönöm ! Delfin

monalisa1 #   2011.04.25. 18:36

Előfordult már, hogy nemfizetés okán valakinek pár tízezer forint tartozás miatt árverezést tűztek ki a nevén lévő ingatlanra...

monalisa1 #   2011.04.25. 18:30

Egy jogerős bírósági itéletet 5 év áll rendelkezésre követelni, tehát bőven nem évült még el. És valószínűleg soha nem is fog, mert a végrehajtó tesz majd róla...

Vedd fel a kapcsolatot a végrehajtóval és próbálj részletfizetést kérni tőle, DE max 3-4 havi törlesztőre számíthatsz csak.

Ha nem fizetsz letiltja a fizetésed havi 33%-át egálig, illetve a bankszámládról simán leemeli az egész összeget - minden előzetes értesítés nélkül. (A végrehajtónak lehetősége van a nagyobb bankoknál érdeklődni- megtudni van-e számlád?!)

Azt hogy anno a parkolási díj és a pótdíj jogos volt-e vagy sem, ma már érdektelen, a bíróság megvizsgálta a kérdést és jogerősen döntést hozott róla. Pont.

monaLuis
laikus hozzászóló

lkyamaha # e-mail 2011.04.24. 20:22

Tisztelt Végrehajtó!
Szeretném kérni, hogy segítsen abban, hogy végre megszabadulhassak a Centrum Parkoló Kft.. 9 éves
üldözésétől.
Történt ugyan is, hogy állítólagosan 2002 szept..16-és 19. között Bp. belvárosában parkoltam. Az első ezzel kapcsolatos levelüket 2007.02.16.-án megkaptam amelyben felszólítanak, hogy fizessem meg a büntetést. Ez annak eredménye alapján, hogy az Országgyűlés a 2006. december 11-i utolsó ülésnapján fogadta el a 2006. évi CX. törvényt a közlekedéssel összefüggő egyes törvények módosításáról, amely 2006. 12. 22. én hatályossá vált.
Tv. 15. § (5) Amennyiben a (3) bekezdésben meghatározott díjat nem fizették meg, a közút kezelője vagy az általa megállapodás alapján megbízott gazdálkodó szervezet a létesített, illetőleg kijelölt várakozóhely jogosulatlan úthasználatának időpontjától számított 60 napos
jogvesztő határidőn belül köteles postára adni a díj- vagy pótdíjfizetési felszólítást. A díj- és a pótdíjfizetési kötelezettség egy év alatt évül el.
A díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető.
Mivel 2003 óta már az autó is ki van vonva a forgalomból így nem is reagáltam. Mint azt megtudtam később 2008.02.15.-én peresítették a követelést. A Budapesti Központi Bíróságnak elküldtem a védekezésem,melyet a Bíróság elutasított, a felperes keresetének helyt adott,és kötelezett a parkolási díj és a pótdíjak, valamint az egyéb költségek megfizetésére.Az ítélet 2008.06.18.-án jogerőre emelkedett.Ezt követően mind ez idáig nem történt semmi.Tegnap kaptam egy végrehajtási lapot a helyi végrehajtótól, amely szerint 2011.05.15.-ig fizessek meg 74 595,-Ft-ot a most már Fővárosi Közterület Parkolási Társaságnak, 2 alkalmú érvényes parkolójegy nélkül, egy alkalmú lejárt parkolójeggyel történt parkolás miatt.
A kérdésem az, hogy a végrehajtásnak mennyi az elévülési ideje, hiszen a jogerőre emeléstől is már több mint 2 év eltelt, továbbá a hol, kinél kell az intézkedést kezdenem.,
Köszönettel:László