Fórum Végrehajtási jog újabb elöl     új hozzászólás


végrehajtás kérdések

vestel # e-mail 2020.03.04. 08:06

Tisztelet gerbera317
MBVK árverésen nyerem / 2016.11. hó/. Az adós jogvédő szövetséghez fordulva határidők lejárta után a végrehajtó illetékes biróságnál megtámadta végrehejtást.Az illetékes bíróság elmeszelte. Ekkor a Vht-ből kilépve az ingatlan szerinti bíróságon kérte a végrehajtás felfüggesztést melyet meg is kapotat.Hivatkozva arra,hogy az Európai Unió Birósága elött folyamtban van az előzetesdöntéshozatali eljárás/2017.12.11./. Kértem harmadik félként való felvételemet. Elutasítva.
Időközben a jogvédő szervezet adószáma törlésre került, valószinűleg meg is szünt. Csak mint érdekesség: a szervezet vezető tisztségviselője anno hitelkihelyező ügynök volt.
Mit tehetek, milyen lehetőségeim vannak még?
Köszönöm.

gerbera317 # e-mail 2020.03.04. 08:50

Ebből azt, hogy "az illetékes bíróság elmeszelte", értem. A jogvédős kérdésedet nem tudom értelmezni; hogyan jön az ide?
Az ingatlan fekvése szerinti bíróság hogyan került a képbe? Hogyan lett neki hatásköre és illetékessége, és milyen jogcímen függesztette fel a végrehajtást?

szeg # e-mail 2020.03.05. 08:32

Azt szeretném kérdezni,hogy 2014.07 hóban fizetési meghagyást vettem át,azóta annyi történt hogy 2016.ban a végrehajtó kiállított egy végrehajtási lapot és elküldte nekem.erre én tudatlanul ellentmondtam,nem voltam tisztában azzal mit kezdjek vele.A közjegyző válaszolt,hogy nem most kellett volna hanem 2014-ben.Azóta semmi,most a béremből letiltás formájában akarják vonni.Kérdésem ez szerintem elévült,vagy mégse?
Köszönöm válaszát

gerbera317 # e-mail 2020.03.05. 08:42

a végrehajtó kiállított egy végrehajtási lapot (...) nem voltam tisztában azzal mit kezdjek vele
Pedig a végrehajtó a vh-laphoz (amit egyébként nem ő állított ki) mellékelt egy felhívást is, elég egyértelmű tartalommal: Fizesd meg a tartozásodat.
A kérdésedre pedig: valószínűleg nem évült el.

Rajmika # e-mail 2020.03.05. 11:01

Üdv.segitsèget kèrek mert nem tudom hogyan lèpjek tovább

Kaptam egy fizetèsi meghagyást a számlámra. Nem tudtam miez de sikerült kinyomoznom hogy egy 2008ban kötött upc szerzödès kapcsan kovetelnek tőlem 200k. A szerződes valos en kotottem de az első csekk mikor kijött 30 ezer volt amit akkor azonnal megpanaszoltam majd fel is mondtam( határozatlan időre kötöttem). Semmilyen papirom nincs màr meg belole).a behajto kiadta nekem a szerződest meg 1 a4- lapot amin a 30ezres első csekken kivül mèg vagy 5x 15ezres tètel van (6300ft ra kőtöttem a szerzödest egyèbkènt)
Ahonnal küldtem egy rendkivüli ellent mondást a közjegyzőnek. Mondta higy küldi a biróságra. Most a biroságrol jött egy vègzès hogy megszünteti mert a behajto nem küldte be a papirokat!! Bementem a markoba az ügyfèlsegìtőbe de nem tudtak segiteni. Nem tudták megmondani hogy èn mint alperes milyen alapon tudnèk fellebezni. Ja ugye a rendkivüli ellentmondáshoz be kellett fizessek 30 ezret a vègrehajtónak hogy ne legyen elutasitva.
Most ezt kell majd játszanom minden alkalommal mert ök nem jönnek a biróságra? A közjegyző mondta hogy bármikor kèrhwt fizetesi meghagyás újra ami igye nekem meginn pènz hogy ellentmondjak amire mejd megint nem küldi be a papirokat a biróságra.vicc ez az egèsz! Keresem a neten de egyenlőre nem talàlom higy èn hogy perelhetnèm be a behajtót mert akkor èn lennek a felperes kifizetnèm a perkölcsèget is ès akkor a behajtó mint alperes már kötelező lene hogy megjelenjen. Igaz??
Vàrom a válaszokat köszönöm.

gerbera317 # e-mail 2020.03.05. 12:23

Kaptam egy fizetèsi meghagyást a számlámra
Oda aligha. Legfeljebb a fizetési meghagyás értesítőjét kaphattad a levélszekrényedbe. De itt azt sem.
Hanem hatósági átutalási megbízás érkezett a bankszámládra. Minekutána a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett, és a végrehajtás is megindult, és a végrehajtó kézbesíttette részedre a vh-lapot és felszólított az azonnali teljesítésre, és ennek az átvételét (illetve kézbesítési fikció beálltát) követő 15. napig sem történt teljesítés, illetve semmi más sem.
Az összes többi következtetésed, és ebből következően az összes kérdésed rossz, így arra nem is reagálok.
Minden esetre azt nem árt, ha tudod, hogy az ellened indított fizetési meghagyásos eljárásban, ne akarjál felperes lenni, mert nagyon nem fog ez menni neked (éppenséggel másnak sem).

Rajmika # e-mail 2020.03.05. 12:54

A bankomtol kaptam a levelet hogy le akartak vonni a számlámrol 200k. Szeretnèm ha reagálnál a többire is mert amit leirtam szóról szora igy törtènt. A számlámról egy vègrehajtó akarta levonni közjegyző közremüködèsèvel. Kifizettem a vègrehajtói dijjat hogy a közjegyző elbirálhassa a rendkîvüli ellentmondásomat ami igy perrè alakult- volna mét a biróság megszüntette met a felperes nem küldte be a biróságra a papirokat a közjegyzői felszolìtásra! Illetve a maradèk 3% illetèket se fizette be. Èn kifizetnem a perköltsèget de mint alperas ezt nem tehetem meg- legalábbis ezt mondták a markóba az ügyfèlsegìtőbe ès azt se tudták megmondani mi alapján adhatnèk be fellebezèst mert szintèn nem èn vagyok a felperes. Ezèrt kerek itt segisèget mert már csak 13 bapom maradt fellebezni.

gerbera317 # e-mail 2020.03.05. 13:09

Én meg biztos vagyok benne, hogy nem az történt, amit itt leírtál.
Végrehajtás indult ellened, kézbesítési fikcióval jogerőre emelkedett fizetési meghagyás alapján. Ezek szerint időben, és a végrehajtónál megfizetendő költséget is megfizetted, ezért a közjegyző az ellentmondásodat befogadta. Csakhogy az ellentmondás nem alakult perré, mert a végrehajtást kérő nem tett azért, hogy perré alakuljon. A bíróság jogszerűen szüntette meg a pert. Ez ellen fellebbeznél, de mire fel? Jogszerű határozat ellen halott ötlet fellebbezni.
Arról bezzeg egy betűt sem írsz, hogy a végrehajtási lapot visszavonta-e a közjegyző. Csak mert köteles rá.

Rajmika # e-mail 2020.03.05. 13:15

Nemtudom mi az a vègrehajtási lap.sajnos amig a bankomtol nem kaptam meg ezt a levelet addig az egèszről nem tudtam mert 2017töl nincs állandó lakcimem ès ezeket a papirokat 2018ban küldtèk ki a már mègszünt cimemre. ( nem azèrt nincs lakcimem mert nem akarom hogy nelegyen csak igy alakult).

gerbera317 # e-mail 2020.03.05. 13:21

Na, egy okkal több, hogy ne akarj pereskedni. Hát hová küldené ki neked az idézést a bíróság? Habár, a megszüntető végzést is megkaptad valahogyan. Lehet, hogy mégiscsak van levelezési címed?

Rajmika # e-mail 2020.03.05. 13:42

Termèszetesen van. Csak akiről nem tudom hogy kereshet annak nem tudom megadni.
Most beszèlzem a közjegyzővel. Aki arról tájèkoztatott hogy a rendkìvüli ellentmondásom miatt leállìtotta a vègrehajtást. Erről küldött a vègrehajtónak is ès az eos faktornak is ès nekem is egy levelet csak mèg èn nem kaptam meg mert ismèt rossz cimre küldtèk pedig már megadtam nekik is de moat küldik újra. Azt tanácsolta hogy most várjak mit lèp újra az eos mert lehet hogy azèrt nem küldtèk be a biróságra a papirt mert nem tudják bizonyìtani kètsèget kizáróan a követelèsüket.
Kiváncsi leszek hogy lesz tovább.

gerbera317 # e-mail 2020.03.05. 14:10

Na igen. De ezt a címedet - ha már kapcsolatba kerültél vele - akkor a végrehajtóval is közöld. Mert hogy a végrehajtás befejeződött, azt végső soron tőle fogod megtudni.
A perré nem alakulásnak valóban az lehet az oka, hogy a jogosult nem akar pereskedni.

Rajmika # e-mail 2020.03.05. 15:00

Igen igen már mindenkinek megadtam,de látod igy is rossz helyre küldte a kőzjegyző is a levelet a megszüntetèsről.

Lojri # e-mail 2020.03.05. 23:00

Üdv.,
Szeretném megkérdezni, hogy az árverési végrehajtó eltérhet-e az “árverés vége” hivatalos időponttól?
Ugyanis figyelmeztetett, hogy az árverés vége előtti 3 napban már nem tehetünk ajánlatot, azt nem fogadja el.
Van ilyen, vagy itt valami umbulda van a dologban?
Köszönöm

Üdv.,
Szeretném megkérdezni, hogy az árverési végrehajtó eltérhet-e az “árverés vége” hivatalos id?ponttól?
Ugyanis figyelmeztetett, hogy a

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.06. 00:31

Félreértettél valamit.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2020.03.06. 00:56

Arról van itt szó, hogyha neked péntek délután méltóztatik eszedbe jutni, hogy aktiválni akarod magadat a hétfő reggel nyolckor lejáró árverésre, a végrehajtó pedig elhajt melegebb éghajlatra, akkor ne legyen jogod hőzöngeni. Ezért az árverési rendszer felhasználói szabályzata kiköti, hogy az előleg megfizetését és az aktiválást legkésőbb 3 munkanappal az árverés vége előtt kezdeményezni kell. Nesze neked umbulda...

szeg # e-mail 2020.03.06. 09:00

Amit a végrehajtó 2016.01.06 ai dátummal kiküldött az egy végrehajtási lap a közjegyző állította ki,semmi felszólítás nem volt mellette.Erre reagáltam,hogy nem értek egyet a tartozással,amire a közjegyző válaszolt egy végzéssel,hogy az ellentmondást elutasítja.A végrehajtó még sosem küldött a tartozásról egyenleget mennyit kell fizetnem,sem felszólítást.Ez a végrehajtó csak cselekszik,letilt,foglal stb (nem ebben az ügyben)Ebben csak a végrehajtási lapot küldte meg.
A végrehajtási lap,közjegyző végzése megszakítja az elévülést mert más 2014 óta nem jött ez a kérdésem.
Köszönöm

wers #   2020.03.06. 09:48

A végrehajtó még sosem küldött a tartozásról egyenleget mennyit kell fizetnem,sem felszólítást.

Nem tudom, csak kérdezek. A vh lapból nem derül ki, hogy tartozol és mennyivel?

szeg # e-mail 2020.03.06. 10:36

De kiderül,azt nem írtam hogy nem tudom,ezt arra írtam hogy Ön írta a válaszában hogy a végrehajtó mielőtt intézkedik köteles küldeni pontos tartozás kimutatást és teljesítésre felszólítást.(ha jól emlékszem)Ezt most küldte el a munkáltatóm,a letiltás előjegyzés közlése levél mellékleteként.
Mikor bementem hozzá akkor is elküldött menjek a végrehajtás kérőhöz a pontos tartozás egyeztetése miatt mert ő nem tudja.

gerbera317 # e-mail 2020.03.06. 12:33

Menj el a végrehajtóhoz, mutasd meg az igazolványodat, és csak annyit mondj, hogy "adós vagyok, hol tart az ügyem?". Szakszerűen el fogják magyarázni. Ha mindenáron meg akarsz szólalni, akkor is csak kérdezz, de ne állíts semmit, különben ordítani fognak veled.

wers #   2020.03.06. 12:44

Mikor bementem hozzá

Kihez mentél be?

Vadsuhanc #   2020.03.07. 14:23

Tisztelt Fórumozók!

Az ügyemben már nagyon sok hasznos tanácsot kaptam, de sajnos a számomra kedvező döntéseket sem tudom összeilleszteni a jogszabályokkal. Röviden összefoglalva a vh történet , az összegek a valósághoz közelítenek.

A Hitelintézet végrehajtást kezdeményezett ellenem ( vh záradék ) amely végrehajtásban a forintosítás után 15 millió forint igényét jelezte a végrehajtónak. Az ingatlan lefoglalása mellett a végrehajtó a jövedelmemet 33 százalékát is letiltotta. A letiltás kezdete 2017 január 01. A letiltásról szóló döntés ellen nem nyújtottam be kifogást. A hitelintézet a követelését engedményezte 2018 január 01-től a jövedelmemből nem vontak az engedményezés miatt ( Végrehajtó a NYUFI-tól kérte a levonás szüneteltetését. ) a lezajlott jogutódlás megállapítására irányuló eljárás után a jövedelmemből ismételten tiltották a 33 százalékot immáron az engedményes javára. Eddih így rendben is van.

Az engedményes javára történő letiltásról azonban új letiltásról szóló " rendelvény " nem érkezett csak a régire hivatkozott a végrehajtó, hogy a jogosult már nem a bank hanem az engedményezett. A letiltás kapcsán beszéltem a végrehajtóval és nehezményeztem, hogy a letiltásban 5 millió forint perköltség szerepel amit nem értek. A végrehajtó tértivevényes levélben értesíítette a vh kérőt engem és a NYUFI-t is, hogy a perköltséget nem kell levonni a jövedelmemből az tévesen került megállapításra.Ezen döntés egy megkeresés formájában történt - nem a letiltás módosításával - amely ellen panaszjog nincs feltüntetve.

Magam ellen beszélek most, de a kérdéseim:

Ha a Vht.41.§. szerinti kérelmet terjesztek elő hivatkozhatok-e a végrehajtó döntésére, hogy szerinte a perköltség ( 5 millió forint ) nem vonható le mivel az nem szerepel a végrehajtási lapon.
Így a jelen tartozásom csak 10 millió forint.

A végrehajtást kérőnek milyen lehetőségei vannak a végrehajtó döntésének megtámadására?

Köszönöm az esetleges megtisztelő válaszokat!

gerbera317 # e-mail 2020.03.09. 08:33

Az a megkeresés - tartalmát tekintve - letiltás módosítása, és valószínűleg csak a Nyufig kapott belőle. Ha mindenáron jogorvoslati lehetőséget akarsz biztosítani a vh-kérőnek, akkor kérd a végreajtót, hogy a letiltás módosításáról (és okáról) tájékoztassa a vh-kérőt is, és engedjen az intézkedés ellen jogorvoslatot!

Vadsuhanc #   2020.03.09. 10:52

Köszönöm gerbera317!

A NYUFI-nak szóló megkeresésében az szerepel, hogy a levelet a vh. kérúnek ás az adósnak is megküldi. Én megkaptam tértivevényesen. A megkeresésében a módosításon kívül szerepel az indok is .." a végrehajtási lapon ezen összegek nem szerepelnek ezek levonását nem kérjük.."
Jogorvoslatra való kioktatás azonban nincs a levélben,

Számomra ez az egész azért lenne fontos mert ha ez az összeg 'jogerősen " nem jár a vh kérőnek akkor közelebb kerülnék a Vht.157.§(2) bekezdés szerinti árverésen kívüli értékesítéshez.

Kérdésem, hogy a végrehajtó intézkedésére hivatkozva kérhetem-e a Vht 41.§ szerinti eljárás lefolytatását ezzel kizárva azt, hogy későbbiekben a végrehajtást kérő a végrehajtás befejezésekor kifogást nyjútson be, arra hivatkozással, hogy nem a tartozás összegét fizetette meg velem a végrehajtó?

gerbera317 # e-mail 2020.03.09. 11:46

217. § (1) A végrehajtónak a végrehajtási eljárás szabályait és a végrehajtási kifogást előterjesztő jogát vagy jogos érdekét lényegesen sértő intézkedése, illetőleg intézkedésének elmulasztása ellen a fél vagy más érdekelt végrehajtási kifogást terjeszthet elő a végrehajtást foganatosító bírósághoz.
Itt egy betű sincs arról, hogy a kifogás előterjesztésének a jogát a végrehajtó jogorvoslati oktatása nyitja meg. Álláspontom szerint, ha a végrehajtó valamely intézkedése ellen nem akar jogorvoslatot engedni, azt külön kiemeli. Ilyenre akkor kerülhet sor, ha egy érdemi intézkedésének (pl. díjjegyzékének) okáról felvilágosítást kér az ügyfél, és a végrehajtó a válaszában kiköti, hogy a tájékoztatás ellen nem enged jogorvoslatot. Ezzel tkp. azt nyilvánítja ki, hogy az ügyfél megtámadhatja a tárgybéli intézkedést (ha még belül van a határidőnek), de a kérdést nem tekinti kifogásnak, és a válasz sem nyit új határidőt.
De úgyvan, dolgoztasd csak a végrehajtót Vht. 41. § szerinti felhívással, biztosan díjazni fogja a törekvésedet!