Moratórium - Kivétel van - e?


végrehajtó1 # 2011.07.08. 12:13

nem.lizingnél nem a tied a lakás.

Bettsy # 2011.07.08. 11:14

Kedves Ügyvédek!

Szeretném tudni, hogy a kilakoltatási moratórium vonatkozik-e a nyílt végű pü. lízingre is?4-5 éve az OTP-től 0Ft -os önrésszel lehetett lízing által svájci frank alapon lakáshoz jutni.
A lízing is hitel? Mert a hírekben erről nincs szó.
Az OTP pedig mindennemű megelőző értesítés nélkül két napja felhívott, hogy két hetünk van a lakás kiürítésére, ha nem fizetünk, és nem tudnak semmi egyebet felajánlani.
90 napos tarozás áll fenn. Minden hónapban egy havit tudunk fizetni, de azt a 4 havi elmaradást nem tudjuk ezzel együtt egyszerre letörleszteni.
(a havi 130e Ft-os kezdő törlesztőnk jelenleg 250e)
Köszönöm a választ!

Tanácstalan86 # 2011.06.17. 11:24

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy most pontosan meddig is tart-tartott a monatórium. Mert több helyen is az volt olvasható, hogy az április közepei lejáratot meghosszabbították július 01-ig. És ha ez az időpont így helyes, akkor mit tehet az ember, ha időközben őt egy végrehajtó mégis kirakta a lakásából a monatórium lejárta előtt? Válaszát előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2011.04.10. 07:56

kérdésem,hogy ránk is vonatkozik-e a moratórium meghosszabittá­sa???

nem vonatkozik

octia # 2011.04.08. 22:05

???? köszönjük a segítséget uj autó parka van pénz de mi meg menjünk utcára mert egy nyamvadt albérletre valónk sincs mert nincstelenek vagyunk!!!!

octia # 2011.03.31. 20:49

üdvözlöm:nem..ez csak édesanyám lakása volt 2008ig amig fel nem mondták a jelzálog szerzödést és akkor kezdödött amit leirtam még az elöbb szoval már semmilyen tulajdoni jogunk nincs az ingatlanon azota mert inotai lászló nevén van a lakás már sajnos mi még februárban kaptunk levelet katona csaba végrehajtotol hogy 2011,április 18án 13,30 kor kiürittik a lakást ezért érdekelne minket hogy ránk is vonatkozik-e a hosszabb moratórium?? várom válaszát köszönöm

Dr.Attika # 2011.03.31. 19:16

Kedves Bernadett!
Jogilag nem értelmezhető a kérdése. Fusson neki mégegyszer. Segítek. Arról van szó, hogy egy közös tulajdonban lévő lakásra banki kölcsönt vettek fel?

octia # 2011.03.31. 18:03

Jónapot kivánok!Polán Bernadett vagyok sajnos nagyon szomorú a helyzetük nekünk is,kilakoltatás elött állunk mi is!Nagyon félünk,leírom röviden mi a történetünk és ,hogy mi lenne a kérdésem.Szóval 2006-ban vettünk fel hitelt az akkor még tulajdonunkban álló panel lakásra amit felmondtak 2008 januárjában és érvényesítették a zálog jogot,aztán 2008 februárjában felhivott minket egy nő aki segitséget kinált nekünk hogy segíttenek egy másik férfivel valahogy behitelezni a lakást aztán pár hónap múlva jelentkeztek a férfivel kb juniusban és közölték megvették a lakást kb 5,5 millioért de nekünk csak 8,5 millioért adják vissza de mi nem tudunk fel venni hitelt hisz nincs annyi jövedelmünk 5en lakuk a lakásba ki tudja meddig beteg édesanyám aki 62 éves én 24éves gyeden vagyok a kislányom aki 19 hónapos és a növérem meg az ö 2,5 éves kislánya!Mondanom se kell őket ez nem érdekli azt mondják oldjuk meg de higgyék el nincs hova mennünk csak a kilátástalanság se félre tett pénzünk semmink sincs!Szóval 2009ben bepereltek minket a lakás új tulajdonosa hogy rakjanak ki minket innen erre mi fellebeztünk és eddig húzódott mert kaptunk már 6 havi haladékot is a bíróságtól de nincs tovább és nem tudjuk mi lesz velünk!Az lenne a kérdésem,hogy ránk is vonatkozik-e a moratórium meghosszabittása???Mert mindenfélét hallottunk kérném mielöbbi válaszát!köszönöm Üdvözlettel:Polán Bernadett és családja

tiszalany # 2011.03.09. 18:30

Tisztelt Szakértők, fórumozók! Volna egy kérdésem! Hamarosan árvereznek egy házat,a tulajdonosa igazából elitta a házát. Minden ki van kapcsolva,víz, gáz, villany. Ha én ezt a házat megvásárolnám árverés útján. Akkor csak kidobtam a pénzem? Kiskorú gyerekkel és súlyos beteg édesanyámmal,menjek az utcára? Akinek viszont fontosabb volt az ital, az meg lakhatja a moratórium miatt a lakást, amelyet tulajdon képen megvettem?

C a s a b l a n c a # 2011.03.01. 13:44

Igen, árverezni lehet, kilakoltatni egyelőre nem, de csak idő kérdése, hogy kipateroljanak valakit...

Dr.Attika # 2011.02.26. 08:08

Sikeres árverés alkalmával a tulajdonos személye változik meg. Aki bent lakik csak egy un. lakás kiürítése iránt indított perben hozott jogerős bírósági határozat végrehajtási eljárásában költöztethető ki. A moratórium arra vonatkozik, hogy ilyen jogerős határozat esetében sem lehet kiköltöztetni az adóst.

Egyjogász # 2011.02.26. 05:50

A törvény szerint a végrehajtónak a lakóingatlan kiűrítésének foganatosítását kell elhalasztania 2011. április 15. utáni időszakra.

Az meg egy más kérdés - mint erről a közelmúltban több riport is volt - hogyha a lakás új tulajdonosának azonnal kell az ingatlan, és nem vár a végrehajtóra, hanem (természetesen teljesen jogszerűtlenül) 10-15 rokona bevonásával maga intézkedik a bentlakó azonnali kidobása iránt (hogy finoman fogalmazzak), akkor a szerencsétlen bentlakóval mi lesz....

hunblake # 2011.02.25. 22:39

Üdv!
Mostanában sok mindenkitől mindenfélét lehetett hallani, úgyhogy itt is megkérdezem: most akkor árverezési moratórium az együtt jár a kilakoltatási moratóriummal, vagy házakat elárvereztetni lehet, csak embereket kiköltöztetni nem?

xdri # 2011.02.21. 17:58

Tudtommal a moratórium a kiköltöztetésre vonatkozik, szerintem a végrehajtó nem akarja birtokba adni,ez ellen pedig végrehajtási kifogást kell előterjeszteni az illetékes bíróságon ennek során a bíróság fogja kötelezni a birtokba adásra.

www.drhalasz.eoldal.hu

Bolyamama # 2011.02.21. 17:25

Tisztelt Cím!
Végrehajtás útján nevemre került egy -NEM lakottan árverezett- ingatlan az elmúlt év őszén. Néhány örökségből ottmaradt bútor van benne, a tulaj másik saját tulajdonú lakásban lakik a családjával. /Tehát nem kiköltöztetésről van szó!/ A Végrehajtó a moratóriumra hivatkozva nem tudja, vagy nem akarja birtokba adni a lakó ingatlant! Érdeklődni szeretnénk milyen jogszabály alapján tudnánk birtokba venni az ingatlant? /Ki tudja meddig húzódik a moratórium ügy, egyébiránt senkit sem kell utcára tenni!/

monnalisa22 # 2011.01.24. 10:59

2010. májusban bírósági árverésen vettem egy házat. (A ház 10 éves -NEM banki hitel- tartozás miatt került bírósági végrehajtás alá 2006-ban.) 15 napon belül kifizettem a vételárat.

Az árverés érvényessége ellen fellebbeztek, melyet a bíróság elutasított. De mielőtt meghozták volna a végzést és elrendelték volna a kilakoltatást, a kormány moratóriumot hirdetett.

Majd egy éve várjuk a moratórium végét, hogy beköltözhessünk, mivel albérletben lakunk a férjemmel. Nincs hova mennünk, de ugyanakkor ott a ház, amit kifizettünk, áll benne a pénzünk.

Úgy hírlik, hogy a kormány áprilisban újra meghosszabbítja moratóriumot.

Kérdésem, hogy van-e valamilyen kivétel? A mi lakáshoz való jutásunkat akadályozza a moratórium. (Esetünkben egyébként sem bedőlt banki hitelesekről van szó.)