jöhet a végrehajtó


utulien # 2011.10.15. 13:36

Köszönöm a válaszát !

Azért gondoltam első körben a telefonos érdeklődést , mert külföldön tartózkodok és nem akarom a kinti címemet felfedni illetéktelenek előtt . Első körben csak az érdekelne , hogy milyen okból kifolyólag keresett meg az előbbi levélben megnevezett behajtó cég .
Így utólag átgondolva a kérdésemet , gyanítom , hogy csak írásos megkeresésre fognak reagálni.

Más.

Nagyobb összegű tartozás esetén mennyi hajlandóságot mutatnak a bankok egyezkedésre a követelt tartozás csökkentése terén , ha annak a behajthatósága kérdéses ill. elhúzódhat a lefoglalható vagyontárgyak hiányában . (?)

A gyakorlat mit mutat ?

végrehajtó1 # 2011.10.15. 12:37

Én inkább a tértis levelet ajánlom.

utulien # 2011.10.15. 12:00

A napokban kaptam az állandó címemre egy ajánlott küldeményt az alábbi linken található behajtással foglakozó cégtől : http://www.brossholding.hu/
Már hosszabb ideje külföldön tartózkodok és így nem tudom átvenni a küldeményeket . Gyanítom , hogy egy régebbi parkolási ügy van a megkeresés mögött .
Annyi lenne a kérdésem , hogy a behajtót telefonon is tudom keresni és felvilágosítást kérni , hogy mit követelnek rajtam ?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.15. 08:44

Nem kell sem kijelentkezni, sem kiköltözni. Amíg nincs vagyontárgya, nyilván nem lehet végrehajtani sem. (Ahogy boldogult nagyanyám illusztrálta a dolgot a tenyerét mutatva: "húzz innen egy szőrszálat".)

Piroska24 # 2011.10.15. 07:44

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A gondom a következő lenne. Van egy bátyám, aki az édesanyámmal él együtt és ebben a hónapban már sajnos még munkanélküli segélyt sem fog kapni, így a meglévő hitelét nem fogja tudni fizetni. NEm munkakerülő, csak több mint egy éve nem vették fel sehova dolgozni. Naki a szó szoros értelmében nincs semmije, elvált és munkanélküli. Kérdésem, ha végrehajtásra kerül a sor, a szülői ház és annak tárgyait is elvihetik? Ha esetleg kijelentjük onnan és ideiglenes lakcímet adna meg az védené az édesanyám vagyonát? Vagy mit lehet ilyenkor egyáltalán tenni?

Várom válaszát.
Előre is köszönöm