Ez jópofa. Eltűnt a kérdés.
Végrehajtás
A következő a helyzet:
Megkaptam a végrehajtótól a felhívást a tartozásom haladéktalan megfizetésére.... .15 napon belül végrehajtási kifogást terjeszthetek elő nála,de a bíróságnak címezve,ami illetékköteles.
Észrevettem,hogy a végrehajtási záradékon a személyi igazolványom száma teljesen más.
A kérdéseim:
- ez alapos indok-e a fellebbezésre?
- kérhetek-e illetékfeljegyzési jogot?
Nem, nem.
Illetve az illetékfeljegyzést kérheted. De akkor már miért nem költségmentességet? (Nem mondtam, hogy meg is kapod.)
Oké,értettem és köszönöm a választ.
Ettől függetlenül,a vh.-i kifogást azért előterjeszthetem,csak valószínű,hogy elutasítják?
Talán így nyerek pár hetet...
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Most már csak az a kérdésem, hogy mikor juthat az ügy bíróságig, hogy ilyen összevonásra kerüljön sor? Ha Y szándékában áll rendezni az ügyet, akkor marad a végrehajtó szintjén?
Így gondoltam, hogy 2. végrehajtó csak a 1/2 tulajdonon tud végrehajtani, annak meg semmi értelme. Bár "hírek" szerint ilyenkor megteszik, hogy beköltöztetnek társbérlőt és az ellehetetleníti a másik fele tulajdonosát. És ezen már nem is csodálkozom, hogy így is működhet a bank részéről az ügy.
jogjerőspál
Adósnak illetékfeljegyzési jog végrehajtási szakban? Minek? Lesz még illeték?
Költségmentesség mire fel? Vht. 34. §?
Közeli hozzátartozóm tulajdonában lévő ingatlanra felvett kölcsönt jelenleg az adóstárs és a kezesek nyugdíjából tiltják le, mivel a tulajdonos sajnálatos módon tavaly meghalt. A kérdésem az lenne, hogy árverezhető-e az ingatlan, ha abban 2 kiskoru gyermek lakik az édesapjukkal.
A másik kérdés pedig az lenne, hogy a hitelt nyújtó pénzintézet részéről jogos volt-e, hogy csak a hitel felvétele után kb. 6 évvel - mikor már bizonyos volt a tulajdonos sajnálatos betegsége - foglalták a kölcsönt közjegyzői okiratba és azt utólag íratták alá a felekkel.
Amennyiben ez nem jogos, megtámadható-e a végrehajtás az adóstárs és kezes részéről.
Válaszukat előre is köszönöm!
kezesfizess
Azt hiszem, a kifogás illetékére gondolt.
Pontosan,a vh-i kifogás illetékköteles(és itt mindegy,hogy alapos vagy nem),amit a bíróságnak kell eldönteni,hogy alapos vagy nem.Mivel bírósági ügy ezért lehetőséget véltem abban,hogy az illetéket ne kelljen befizetni(mentesség,illetékfeljegyzési jog).
Világos. De csak úgy, a semmibe nyilván hiába nyújtanál be illetékmentesség iránti kérelmet: visszakérdeznének, mint én is, hogy minek az neked. Ilyet kérni akkor szokás, ha az valamilyen más kérelemhez társul. Na de egy alaptalan, nyilvánvalóan időhúzásra hajazó végrehajtási kifogás mellé illetékmentességet kérni - nem is értem, hogyan képzeled... Egyébként éppen az ilyen, alaptalan vh-kifogások ellenszeréül találták ki a 15 ezer forintos illetéket. Kizárt, hogy a bíróság megegye ezt az elmeböffenetet.
Kicsit világosítson föl valaki,hogy mire számíthatok?
Jogerős bírói itélet után az adós nem fizette ki a nekem megitélt 566.000 Ft.ot.
Végrehajtónál van az ügy,most fizettem be a végrehajtó munkadíját,42.500 Ft-ot.
Aki nekem tartozik egyéni vállalkozó,a tárgyaláson azt mondta,hogy jelenleg nem rendelkezik jövedelemmel.
Tudom,hogy ez nem igaz,mert vállalkozóknak könyvel otthon.
Van egy nevén lévő in gatlan,amit most fognak árverezni banki tartozások miatt.
Ebből az összegből,ami az árverésből bejön,csak a banki tartozást tudják kiváltani,de lehet arra sem lesz elég.
Nyugdíja,munkabére nincs,a vállalkozói bevétele van csak,amiből nyilván csak a töredékét vallja be.
Kérdésem az,mit tud kezdeni ezzel a helyzettel a végrehajtó?
Egyáltalán van valamennyi remény arra,hogy az én károm megtérül?
Tisztelt Szakértők!
A közösen felvett hiteleket a különélésünk óta egyedül én fizetem immár 3 éve,eleddig mindösszesen 5,5 millió Ft-ot.
Ennek az összegnek a felét szeretném kérni a volt nejemtől,kamatostól!
A keresetlevelemben nekem kell-e kiszámítanom a kamatot,amihez bevallom nem értek,vagy majd a bíróság a per folytán meghatározza?
Köszönettel:József
Neked kell kiszámítani. (A bíróság is kiszámítja, de ez nem pótolja a határozott kereseti kérelmet.) Mindamellett megpróbálkozhatsz azzal, hogy azt írod: "a középidőtől, tehát év hónap naptól a megfizetés napjáig számítva a Ptk. 301. § szerinti mértékű késedelmi kamat".
Mi lenne, ha megbíznál egy ügyvédet? Ő kiszámítja.
Tisztelet Mindenkinek!
Régi japán közmondás szerint két fej több, mint egy fej, ezért megosztom ezt a két banálisan egyszerű - ám de valós - esetet, és köszönettel fogadom a véleményeket.
- Általam a Legfelsőbb Bíróságon megnyert közigazgatási perben a jogerősen hatályon kívül helyezett ítélet végrehajtását kérte alperes, és a bíróság ki is bocsátotta a vh. lapot. Hosszas levelezés, költség és utánjárás után sikerült megértetni a vh. bíróval, hogy fordítva ül ... Ilyenkor ki viseli a költségeket?
- Elévült követelésre vh. lapot állított ki a vh. bíró, de a vh. kifogást elutasította. Fellebbezés biztos, esetleg van más ötlet?
Ddr
- A végrehajtást kérő.
- Felesleges fellebbezni, pert indíthatsz.
Aki tud legyen szíves felvilágosítani azzal kapcsolatban,hogy ha Nekem tartozásom van és végrehajtás alá kerülök akkor milyen "sorrendben",módon szedik be Tőlem a követelésüket.Az érdekelne főleg,hogy mivel van autó a nevemen nem szeretném ,hogy elvigyék....és ebből merül fel a kérdésem,hogy mivel bejelentve dolgozom először a bérem nézik?És ha abból adók módjára tiltható akkor megelégszenek annyival és tiltják a fizim vagy rögtön lecsapnak az autóra?
Egyéb ingó vagyonnál tudom azt mondani,hogy semmi közöm hozzá hanem mondjuk a bnőmé vagy édesanyámé?Akkor azokat nem piszkáják?/Pl.:Tv,számítógép stb....../
A tartozás kb 200 Eft......
Előre is köszönöm annak aki fel tud világosítani....
KBS, köszönöm a megerősítést.
Sajnos, én is erre jutottam, és még inkább úgy gonodlom, hogy jogalakotói teendőket kíván meg ez a 94-es szabályozás.
Ddr
Syrakusa
"Az érdekelne főleg,hogy mivel van autó a nevemen nem szeretném ,hogy elvigyék....és ebből merül fel a kérdésem,hogy mivel bejelentve dolgozom először a bérem nézik?És ha abból adók módjára tiltható akkor megelégszenek annyival és tiltják a fizim vagy rögtön lecsapnak az autóra?"
Akár párhuzamosan is mindkettő.
200.000 Ft-nál én azért felkeresném a végrehajtót a helyedben, s megállapodást kötnék.
Tisztelt fórumozók!
Adott ez az esett:
Van egy szolgáltatás nem fizetés (áram), végrehajtás....
Az adott szerződést nem az adós írta alá, még ott sem volt, aláhamisították az aláírását, mit lehet tenni ebben az esetben.
A szerződés kötés lehet már kicsúszott az 5 évből(
okirat?? hamisítási idő elévülés)
Várom válaszukat
Köszönöm
Több mint 5 évig neki jött a számla, ez nem tűnt fel? Akkor nem kifogásolta, hogy ő nem szerződött? Csak a tartozásnál?
Egyébként elévült 5 év után, ha volt okirathamisítás.
A kérdésem a következő:Ha a fizetési meghagyás kézhezvétele után,15 napon belül kiegyenlíti tartozását az adós,akkor is jogerőre emelkedik a dolog?Az eljárási költségeket kinek kell megfizetni,ha az adós ahhoz nem kapott csekket?Vagy azt a jogosult előlegezi meg és utólag hajtja be az adóson?Hogy működik ez?
A kötelezettnek be kell jelentenie a teljesítést a közjegyzőnek. A fizetési meghagyás akkor is jogerőre emelkedik, de azzal a záradékkal, hogy végrehajtásnak nincs helye.
Ebből az is következik, hogy nem elegendő a tőkét kifizetni, hanem az összes járulékot, tehát a fizetési meghagyás költségeit is ki kell egyenlíteni. Különben a tartozás nem minősül megfizetettnek.
A csekkre vonatkozó kérdést nem teljesen értem, de ha az a kérdés, akkor a kötelezett mindent a jogosultnak fizessen. Egyben.
Pénztartozás miatt önálló bírósági végrehajtó jár el az ügyben, többé kevésbé sikerekkel, mint végrehajtást kérő mindig bejelentettem az adós megtérülő tartozásainak pontos összegeit. Rengeteg jegyzőkönyvben a végrehajtó mindig tévesen rögzítette a főkövetelés a kamatok és egyéb költségek összegeit, amit nem vettem eddig észre de az adós sem. Most 9 ilyen eltérő összegekről van bizonyíték, sajnos az utolsó jegyzőkönyve alapján amit 8 hónapja adott ki a főkövetelésnek csak a 10% szerepel kamatok nélkül. Kérdezem ez ügyben milyen eljárást és hol igényelhetek ? A végrehajtónak a bejelentésemre elcsodálkozott s azt mondta vannak problémák valóban de nem értek a végrehajtáshoz, az ügyben már nem tudok sem kifogással élni így bírósági eljárásra sem érdemes mennem az van ami az utolsó jegyzőkönyvben szerepel. Mit tehetek az igazamért ami bizonyított?
"A csekkre vonatkozó kérdést nem teljesen értem, de ha az a kérdés, akkor a kötelezett mindent a jogosultnak fizessen. Egyben."
A szolgáltató csekkeket küldött,amik ugye nem lettek időben fizetve.Utalási lehetőség ennél a cégnél elvileg nincs,tehát a tőkerészre megvannak a lehetőségek befizetni,de az egyéb költségről nem kaptam csekket.Akkor ezt a részt hogyan és kinek fizessem?Köszi!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02