Tisztelt Szakértők!
Pénteken egy hete (2012) kaptam egy fizetési felhívást a NAV-tól, amely 2009-ben indított per - amely ténylegesen 2010 ben lett tárgyalva - bírósági illeték eljárási díja (az egész összeg csak a vesztett per illetéke). A per döntése jogerőre emelkedett 2010-ben.
Ezeket az információkat a bírósági irat betekintése után tudom most már. A per végzéséről én nem kaptam értesítést.
Kérdéseim:
1 Megtámadhatom (célszerű?) ezért a fizetési felhívást?
2 Érdemes kérni a bíróságtól illetékmentességet vagy méltányossági csökkentést?
A per 2010 ben volt és abban az évben emelték jogerőre, de engemet erről nem értesítettek (volt ügyvédem is).
Elfogadható, hogy most nyújtom be a méltányossági kérelmem vagy már felesleges?
3 Mekkora részletfizetést (méltányosságot) kérhetek és kitől bíróság és/vagy NAV?
Bíróság:
?
NAV:
A megállapított összeg 780 000 Ft (egy tárgyalás perköltsége ilyen magas?), amiből egy összegben 180 000 Ft tudok kifizetni.
A vesztett per alapján el kellett adnom lakásomat, kifizetni gyermekeim anyját.
A maradék pénzből lakást vettem, a két nagyobb velem lakó tanuló (egyetemista) gyermekeim részére (APEH elfogadta illeték mentességi kérelmeinket). Én ebben a lakásban haszonélvező vagyok. Jelenleg rehabilitációs járadékon vagyok - 53 000Ft havi jövedelemmel (még egy évig, utána orvosi felülvizsgálat dönt további sorsomról), amiből jó ha 10 000Ft-ot tudnék törleszteni.
Kifizetek 180 000 Ft -ot egy összegben és a fenn maradó összeget havi 10 000 Ft-tal törleszteném (ha nem kapok csökkentést, akkor ez 5 év). Elfogadható ez?
Köszönettel
BP Cicke