Folyószámlámat ki inkasszózhatja és milyen módon?

zlotyi88 # 2012.09.29. 06:36

Sziasztok!Folyószámlahitelem bedőlt sajnos.Mit tesz ilyenkor a bank? Zároltatja a számlámat? Erről előtte köteles értesíteni? Jövedelmem nincs,abból levonni nem tud.Egyáltalán mi a módja ennek?Először meg kell keressen egy végrehajtó?
Köszi előre is a választ.

zlotyi88 # 2012.09.29. 06:47

Hozzáteszem,hogy a banktól még nem kaptam erről semmilyen papírt,de mivel 4. hónapja nem tudom fizetni gondolom csak idő kérdése.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.29. 07:22

Nem nagyon értem, mit zárolna a bank, ha egyszer minuszban van a számla.

zlotyi88 # 2012.09.29. 07:56

Van egy bankszámlám,arra néha érkezik kisebb összeg.A számla nem minuszos,kb 10 000 ft most is van rajta.Nem folyószámlahitelem van,hanem személyi kölcsönöm egy másik banknál,elnézést ha rosszul fogalmaztam.

zlotyi88 # 2012.09.29. 08:19

Egész pontosan a hitel Cetelemes, a számla Erste-s.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.29. 08:32

Az merőben más. Egyik bank nem rendelkezhet a másik banknál vezetett számlával. Végrehajtható határozatra van szüksége.

zlotyi88 # 2012.09.29. 11:32

Erről előtte engem értesíteni kell,ugye?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.29. 12:33

Észre fogod venni. :)

zlotyi88 # 2012.09.29. 14:35

Amikor nem férek a számlán lévő pénzhez vagy amikor jön a postás és hozza a lesújtó hírt tartalmazó levelet?:)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.29. 14:54

Először, amikor felmondják a kölcsönszerződést.

bomeszka@citromail.hu # 2012.12.01. 09:15

Fundamenta lakástakarékot az önkormányzat jogosan inkaszószhat le,bírósági végrehajtás nélkül,mert 1évig nem fizettünk gépjármű adót,ami7700ft?
A helyi OTP fiók jogosan adta-e ki a számla adatait,az önkormányzatnak,ha ez Fundamenta LTP volt és nem egyéb folyószámla és nem volt bírósági végzés,sem NAV határozat?

gerbera317 # 2012.12.01. 16:51

Nem önkormányzat, hanem helyi adóhatóság. A bíróságnak ehhez semmi köze, a NAV-nak detto. A többi teljesen rendben van. Kit szeretnél még megtámadni, miközben továbbra sem vagy hajlandó teljesíteni?

bomeszka@citromail.hu # 2012.12.01. 21:24

Kedves Gerbera!
Köszönöm a választ,de ítélkezést nem kértem,és nem is támadtam még senkit.Nem ismered a helyzetem,így nem tudhatod miért nem voltam képes fizetni.Bár nagyon szeretném ha semmi adósságom nem volna és emiatt nem szünt volna meg a nehezen kuporgatott lányomnak szánt LTP,ráadásul nem is volt rajta annyi hogy ezt a 7700ft is rendezzük.Sajnálom,hogy sokan fel se fogják,hogy milyen nehéz körülmények között is tudnak emberek létezni mielőtt.Szívesen fogadlak,hogy szétnézz!

gerbera317 # 2012.12.03. 16:01

Tehát alig sikerült elvenni valamit, azt viszont kétségtelenül jogszerűen. De akkor mi a kérdés?

kristi # 2013.10.05. 07:48

Kedves Hozzáértő Fórumozók!
Kérdésem:

1. LTP végrehajtható-e, akkor is ha nem hatósági, nem banki tartozás van?
  2. Akkor is, ha a szerződő ellen folyik végrehajtás, a kedvezményezett a gyermeke?
  3. Hogyan folyik a végrehajtás? Befizetési időszak alatt is, vagy kifizetési szakaszban?
  4. Ha a befizetési szakaszban változik a szerződő (pl.: a kedvezményezett lesz, vagy annak testvére), aki "tiszta", a későbbiekben visszamenőleg végre lehet hajtani az összegyűlt pénzből?

Válaszokat előre is köszönöm!

lalabá # 2013.10.07. 18:13

Tisztelt Fórumozók!
Nyugdíjas vállalkozó vagyok.
Egy összegű befizetést választottam víziközmű hozzájárulás megfizetésére, mint a lakás tulajdonosa (utólag kiderült a közgyűlés ezt megváltoztatta).Kaptam egy fizetési felszólítást a víziközmű társulattól, majd valamennyi idő után a vállalkozói számlámról a jegyző Úr inkasszóval leemelt 200000.- ft-ot. A banki kivonaton nem szerepel csak egy paragrafus szám, határozatot ,végzést nem kaptam. Ha ugyanezt a lakossági számlámról teszi most csendben vagyok. Véleményem szerint a vállalkozói számla nem csak jövedelmet( emmiatt az áfa fizetést sem tudtam teljesíteni) tartalmaz, és mint vállalkozónak semmi közöm a víziközmű társulathoz. Jól gondolom?
Üdvözlettel:PL

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.07. 18:46

Nem.

finci # 2013.10.18. 17:03

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A Budapest Banknál van adósságrendező hitelem,amit régóta nem tudok fizetni.Fel nem mondták még a hitelt.Egy adásvételnél ezt a számlaszámot adtam meg,rá is utalta a vevő a pénzt,ehhez azonban nem férek hozzá.Felhívtam a bankot ahol közölték,hogy zárolták a számlámat és a bankkártyámat.Most itt állok pénz nélkül.ráadásul a tartozásomat egy összegben leemelték.Mindezt megtehette a bank?Nem kellett volna erről értesíteni engem?Jogi úton vagy a PSZÁF-nál tehetek valamit?
Köszönettel