Tisztelt Ügyvéd Úr!
A Budapest Banknál van adósságrendező hitelem,amit régóta nem tudok fizetni.Fel nem mondták még a hitelt.Egy adásvételnél ezt a számlaszámot adtam meg,rá is utalta a vevő a pénzt,ehhez azonban nem férek hozzá.Felhívtam a bankot ahol közölték,hogy zárolták a számlámat és a bankkártyámat.Most itt állok pénz nélkül.ráadásul a tartozásomat egy összegben leemelték.Mindezt megtehette a bank?Nem kellett volna erről értesíteni engem?Jogi úton vagy a PSZÁF-nál tehetek valamit?
Köszönettel
Folyószámlámat ki inkasszózhatja és milyen módon?
Nem.
Tisztelt Fórumozók!
Nyugdíjas vállalkozó vagyok.
Egy összegű befizetést választottam víziközmű hozzájárulás megfizetésére, mint a lakás tulajdonosa (utólag kiderült a közgyűlés ezt megváltoztatta).Kaptam egy fizetési felszólítást a víziközmű társulattól, majd valamennyi idő után a vállalkozói számlámról a jegyző Úr inkasszóval leemelt 200000.- ft-ot. A banki kivonaton nem szerepel csak egy paragrafus szám, határozatot ,végzést nem kaptam. Ha ugyanezt a lakossági számlámról teszi most csendben vagyok. Véleményem szerint a vállalkozói számla nem csak jövedelmet( emmiatt az áfa fizetést sem tudtam teljesíteni) tartalmaz, és mint vállalkozónak semmi közöm a víziközmű társulathoz. Jól gondolom?
Üdvözlettel:PL
Kedves Hozzáértő Fórumozók!
Kérdésem:
- LTP végrehajtható-e, akkor is ha nem hatósági, nem banki tartozás van?
- Akkor is, ha a szerződő ellen folyik végrehajtás, a kedvezményezett a gyermeke?
- Hogyan folyik a végrehajtás? Befizetési időszak alatt is, vagy kifizetési szakaszban?
- Ha a befizetési szakaszban változik a szerződő (pl.: a kedvezményezett lesz, vagy annak testvére), aki "tiszta", a későbbiekben visszamenőleg végre lehet hajtani az összegyűlt pénzből?
Válaszokat előre is köszönöm!
Tehát alig sikerült elvenni valamit, azt viszont kétségtelenül jogszerűen. De akkor mi a kérdés?
Kedves Gerbera!
Köszönöm a választ,de ítélkezést nem kértem,és nem is támadtam még senkit.Nem ismered a helyzetem,így nem tudhatod miért nem voltam képes fizetni.Bár nagyon szeretném ha semmi adósságom nem volna és emiatt nem szünt volna meg a nehezen kuporgatott lányomnak szánt LTP,ráadásul nem is volt rajta annyi hogy ezt a 7700ft is rendezzük.Sajnálom,hogy sokan fel se fogják,hogy milyen nehéz körülmények között is tudnak emberek létezni mielőtt.Szívesen fogadlak,hogy szétnézz!
Nem önkormányzat, hanem helyi adóhatóság. A bíróságnak ehhez semmi köze, a NAV-nak detto. A többi teljesen rendben van. Kit szeretnél még megtámadni, miközben továbbra sem vagy hajlandó teljesíteni?
Fundamenta lakástakarékot az önkormányzat jogosan inkaszószhat le,bírósági végrehajtás nélkül,mert 1évig nem fizettünk gépjármű adót,ami7700ft?
A helyi OTP fiók jogosan adta-e ki a számla adatait,az önkormányzatnak,ha ez Fundamenta LTP volt és nem egyéb folyószámla és nem volt bírósági végzés,sem NAV határozat?
Először, amikor felmondják a kölcsönszerződést.
Amikor nem férek a számlán lévő pénzhez vagy amikor jön a postás és hozza a lesújtó hírt tartalmazó levelet?:)
Észre fogod venni. :)
Erről előtte engem értesíteni kell,ugye?
Az merőben más. Egyik bank nem rendelkezhet a másik banknál vezetett számlával. Végrehajtható határozatra van szüksége.
Egész pontosan a hitel Cetelemes, a számla Erste-s.
Van egy bankszámlám,arra néha érkezik kisebb összeg.A számla nem minuszos,kb 10 000 ft most is van rajta.Nem folyószámlahitelem van,hanem személyi kölcsönöm egy másik banknál,elnézést ha rosszul fogalmaztam.
Nem nagyon értem, mit zárolna a bank, ha egyszer minuszban van a számla.
Hozzáteszem,hogy a banktól még nem kaptam erről semmilyen papírt,de mivel 4. hónapja nem tudom fizetni gondolom csak idő kérdése.
Sziasztok!Folyószámlahitelem bedőlt sajnos.Mit tesz ilyenkor a bank? Zároltatja a számlámat? Erről előtte köteles értesíteni? Jövedelmem nincs,abból levonni nem tud.Egyáltalán mi a módja ennek?Először meg kell keressen egy végrehajtó?
Köszi előre is a választ.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02