végrehajtási jog örökségre

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.16. 13:44

"Politikai menekült vagyok. Kiraboltam egy rohadt, náci imperialista benzinkutat".

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.16. 13:42

Igazad van, gerbera, egy másik ügy miatt a hagyatéki átadásban történő átadásra gondoltam. Ott látszik a közbenső szerző.

pestszentlorinc # 2014.02.16. 12:21

Egy régi büntetőügy kapcsán tartozok az államnak bűnügyi költséggel és elkobzás alá eső értékkel. 17 éve áll fenn a kötelezettség, ami meglep és megdöbbent, hogy 17 év után sem adták fel, keresményre, ingóságokra vadásznak még mindig!!! Évről évre feltűnnek. Nem éreztem igazságosnak az ítéletet, már csak azért sem, mert a büntetőügyből ki kapcsolatok, ki pénz révén kibújt, én maradtam egyedül a szarban. Már a bírósági végrehajtó is jelezte a bíróság felé, hogy nem kamuzok, tényleg nincs pénzem, nagyon szerény körülmények között élek. Ám hiába, a csinovnyik gépezet csak megy tovább mint valami úthenger.

gerbera317 # 2014.02.16. 11:54

a telekkönyvből

Ott már csak az új tulajdonost észlelné az állambácsi, a korábbi tulajdonos elhalálozását nem, tehát itt még a tulajdoni lap figyelése sem működne.

Az ilyenek miatt fizetünk 27% áfát.

Való igaz. Egyébként én is az "adós, fizess!" párt tagja vagyok (ráadásul tevőlegesen is), de ezt itt most kivételesen nem érzem fedezet-elvonásnak.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.16. 09:43

Mondjuk, a telekkönyvből. De az állam nem egyetlen elme, hogy rögtön minden sejtje tudja, amit bármely más sejtje észlel.

Nekem továbbra sem szimpatikus ez a görcsös törekvés a kötelezettség alóli kibújásra. Az ilyenek miatt fizetünk 27% áfát.

gerbera317 # 2014.02.16. 09:09

Itt is ugyanaz a kérdés, mint a végrehajtónál: Hogyan szerezne tudomást az állam magáról a lehetőségről?

pestszentlorinc # 2014.02.16. 08:28

Nem tudom elképzelni, hogy az állam megmásítsa az örökhagyó végakaratát, beleszámítva a törvényes kitagadást, ez a dzsungel törvényének hányas paragrafusa?

pestszentlorinc # 2014.02.16. 08:03

Szóval: ismét támadnak a főokosok, szerintük ha az államnak tartozok, hiába vagyok kitagadva az örökségből, az állam ráteheti a kezét automatikusan a köteles részre. Én ezt nem értem, nem akarom elfogadni a kötelesrészt és ki is vagyok tagadva belőle. Miről beszélnek ezek??? Lehetséges ilyen? Az állam ukkmukkfukk ráteheti a kezét a kötelerészre?

pestszentlorinc # 2014.02.11. 19:05

nagyon köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.11. 19:01

Egyrészt a köteles részi igényt nem vagy köteles érvényesíteni - másrészt a köteles rész kiadására kötelezettek nem kötelesek tudni a tartozásaidról.
Amúgy reménykedj, hogy a végrehajtást kérő nem értesül az öröklésről.

Mindamellett a tartozást illik megfizetni. Most, hogy alkalmad is nyílik rá, végképp nem lehet semmi mentséged az ügyeskedésre.

pestszentlorinc # 2014.02.11. 17:07

Sajnos édesanyám nagyon súlyos beteg. Egyetlen gyereke vagyok. Édesanyám az én két fiam javára végrendelkezett. A kötelesrész nyugtalanít. Egy csaknem húsz éves ügy folytán tízmilliókkal tartozok. Attól félek, nem fog menni, hogy lemondjak a kötelesrészről fiaim javára, végrehajtást fognak tenni a házra. Még mindig van olyan, hogy aki öt év börtönbüntetést kapott régebben, azt ki lehet zárni az örökségből? Mert akkor gyorsan megíratom édesanyámmal!

gerbera317 # 2012.11.06. 21:38

Megjött az anyag magánúton.

Ahogy Kovács Béla Sándor is írta, valamit nagyon elhallgatsz itt előlünk.

De előbb lássuk a családfát:

• Tehát volt először NAGYAPA, aki 2000-ben elhunyt
  • Fiai: RÓBERT és DEZSŐ, utóbbi szintén elhunyt
  • Továbbá: Dezső gyermekei: VIKTOR és KATA

És TE ki vagy??? A az e-mail aláírásod szerint Pné Dóra K., a levélfejléc szerint P. Dezsőné (tökmindegy), tehát Dezső özvegye, a földhivatali határozatok szerint pedig Viktor és Kata anyja, ami stimmel, hiszen ők Dezső gyermekei. Csakhogy a lejjebb Dezsőt édesapádnak nevezed, Róbertet nagybácsinak, Róbert édesanyját nagymamának (valószínűleg Dezsőnek is ő az anyja. Ezeket mifelénk férjnek, sógornak, illetve anyósnak szokás nevezni. Az egyszerűsített határozatok (továbbiakban: tulajdoni lapok) szerint te (Pné Dóra K.) nem vagy tulajdonos egyik ingatlanban sem.

A továbblépéshez nem ártana tisztázni, ki kicsoda ténylegesen a történetben.

A 3 db. ingatlanban egységesen DEZSŐ II/2. sorszám alatt, RÓBERT pedig II/3. sorszám alatt tulajdonos. Az is látszik, hogy RÓBERT II/3. sorszám alatti tulajdoni illetőségeire végrehajtási jogok kerültek bejegyzésre 2003-ban egy magánszemély, Siófok Önkormányzat, valamint az Argenta Car javára. DEZSŐ tulajdoni illetőségei "tiszták". A határozatokból kiderül, hogy VIKTOR és KATA II/5. illetve II/6 sorszám alatt tulajdonosok 1/4 - 1/4 arányban, valószínűleg DEZSŐ II/2. sorszám alatti tulajdoni illetőségén osztozva, továbbá ezekre az Argenta Car végrehajtási joga került bejegyzésre. Hiányzik a II/4. sorszám, ami valószínűleg RÓBERT II/3. sorszámú tulajdonjoga helyére lépett, de nem 2000-ben, ahogy állítod, és közel sem lehet tehermentes, ahogy az előzmény sem volt az.

Nem világos, miért hangsúlyozod az illeték megfizetését, a végrehajtási jog bejegyzését, a becsértéket, Viktor és Kata nagykorúságát, holott ezek lényegtelenek, ugyanakkor alapvető kérdéseket többszöri nekifutással sem tisztázol, sőt, mindannyiszor újra megkavarod az egészet. Magánúton megküldöd a borítékot (kit érdekel?), a 19. számú jegyzőkönyvet, meg 31-32-33. számú becsérték-közléseket. Pedig itt az a kérdés - és KBS is ugyanezt pedzegeti-, hogy hogyan lettek Viktor és Kata adósok Dezső 2004-ben még "tiszta" vonalán! Márpedig ez a végrehajtható okiratokból derülne ki, ezek pedig az 1. (!) számú irat - olyannyira 1. számú, hogy rá sem szokták írni. Ezeket kellene beszerezni drága Budai László siklósi végrehajtótól, és ezeket megküldeni magánúton, mert minden (a 19., 31-32-33. számú iratok is!) ezeknek a tartalmától függ, illetve ezeknek az egyenes következménye.

Nos?

Ez a hozzászólás a magánúton megküldött válaszom szerkesztett változata.

gerbera317 # 2012.10.25. 19:48

Vagy te vagy nagyon értetlen, vagy pedig felettébb érdekes az ügy. Egy másolatot dobhatnál nekem is, ha nem hétpecsétes titok.

dkata64 # 2012.10.25. 17:22

elküldhetném esetleg másolatban?

mint már említettem jogász, bírö és jogban jártas is állást foglalt az ügyben, csak nem egyértelműen... lehet nem én látom rosszul, vagy nem egyértelműek a törvények, rendelkezések?

Köszönettel még egyszer:d.k.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.25. 14:36

Értsd már meg: a nagybátyád tartozása miatt nem foglalják le a más - így például a nagyapád, az apád vagy a te - ingatlanodat. Nincs ,az az ügyeskedés, amivel az adósságodat másra tudod íratni - ha ő maga nem akarja.

Valamit nagyon rosszul tudsz. Hibás, hiányos tényállással meg nem lehet mit kezdeni.

dkata64 # 2012.10.25. 13:22

A nagybátyám egy kft felé nem rendezte a tartozását (10-12 év alatt nem volt rá ideje), ezért a kft végrehajtást kért. Az "í"-re a pont: a nagybácsi saját tulajdonát, kis ügyeskedéssel, ráirattal az édesanyjára, azaz a nagyanyámra... a tartozással együtt, gondolom. Jah és még játszik itt anyám özvegyi joga is. Eddig kb 500eFt-ba került az apai örökségem, most meg viszik... még megkérdőjelehetem a becsértéket.., de az sem változtat a tényen, hogy árverezik.
Mit teegyek?? Mit tehetek??
Köszönettel!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.25. 13:14

A helyedben engem érdekelne, hogy mégis hogyan került oda az a végrehajtási jog. Mert lehet, hogy már úgy el van rontva az ügy, hogy az egész vagyonoddal felelsz.
Alapesetben - ha ez tényleg a nagyapa tartozása - csak azzal felelsz, amit a nagyapától örököltél az apád révén.

dkata64 # 2012.10.25. 13:04

A kérdés a következő: csak azzal felelek az adóság rendezésével amin végrehajtási jog van, vagy teljes vagyonommal, tulajdonommal?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.25. 11:30

Tehát ez a nagyapád, az eredeti örökhagyó tartozása, amiért örökösként az örökség erejéig felelsz te is, meg a nagybátyád is.
De ez sem magyarázza, hogyan lett ebből végrehajtás. Talán elmulasztottál ellentmondani egy fizetési meghagyásnak.

dkata64 # 2012.10.25. 11:10

KÖSZÖNETTEL A GYORS VÁLSZT!
Írom az elejétől: nagyapám meghalt 2000-ben, örökösök: édesapám, nagybátáym (adós). Apám halála után én lettem az örökös testvéremmel. A svédcsavar: nagybátyám vállalkozása hivatalosan nagyapám nevén futott.Ezért ő mint örökhagyó örökségül hagyta az adóságot is, csak ez 2004-be lett nyilvánvaló, mikor a bíróság meghozta az ítéletet a végrehajt.jog bejegyzéséről, de addigra már én is örökösség váltam. Nagybátyám (a kis édes)mindent átiratott nagyanyám nevére, hogy tőle ne vigyenek semmit.
Neki papíron nincs startozása, csak nekünk.
Az előző kérdés két részből állt, legalább egyre kaphatnék valami instrukciót? (már voltam más ügyvédnél, jogban jártas személynél... sajna mindenki mást mond)
Köszönettel: d.k.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.25. 10:53

Bocsánat, de ennek így nincs értelme. A nagybátyád tartozása miatt a te tulajdoni hányadodra nem vezetnek végrehajtást. Valamiben tévedsz.

dkata64 # 2012.10.25. 10:34

Bocsánat, ha nem fogalmaztam volna pontosan, csak törekedni szerettem volna a lényegre.
A történés a következő: örököltem édesapám után 1/4 házat +1/8 házat és több hrsz számon lévő földet, földeket. Apám halálát követően 2 évre kaptam a bíróságtól értesítést, hogy az 1/8 házrész és föld területre -apám testvére ki nem fizetett tartozása miatt- végrehajtási jogot jegyeztek be. Ha jól számolom 2002-ben örököltem, fizettem illetéket, majd 2004-ben értesítettek, hogy terhelt a tulajdonom. Most 2012-ben megérkezett az értékbecslés a tényleges végrehajtással kapcsolatban. A kérdés konkrétan annyi, hogy a nem terhelt 1/4 részemmel is felelek-e más tartozása miatt? azaz nem kapott semmit sem apám örökségéből a nagybácsi -aki meg jól nem fizetett semmit- jót röhög a markában? (márelnézést a kifejezésért!)
Mit tehetek?
Köszönettel a választ: d.k

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.25. 09:32

Nem lenne baj, ha elárulnád, hogy ki volt az adósa a végrehajtandó követelésnek: te vagy az örökhagyó?

dkata64 # 2012.10.25. 09:02

Tisztelt Cím!
Örököltem édesapám után házrészt, földet, stb 2002-ben. Illetéket megfizettem. Az ingatlanok egy részére -2004-ben derült ki-, hogy végrehajtási jog lett bejegyezve, amit most végre is fognak hajtani. Kérdésem az lenne, hogy csak azok az ingatlanok játszanak a végrehajtásban amikre be lett jegyezve a végrehajtási jog?? vagy, ha értékesítés után nem elég a tartozásállományra az árverés összege, akkor további szintén örökölt tulajdonommal is felelek?
Köszönöm a szíves tájékoztatást!
Üdvözlettel: dkata