Az FMH-hoz az se.
Az adatigényléshez elég nyilatkozni, hogy jogérvényesítéshez, bérleti díj hátralék követeléséhez kell. A valótlan nyilatkozat bűncselekmény.
Az FMH-hoz az se.
Az adatigényléshez elég nyilatkozni, hogy jogérvényesítéshez, bérleti díj hátralék követeléséhez kell. A valótlan nyilatkozat bűncselekmény.
Kedves Szakértők!
Ha beadnak ellenem egy fizetési meghagyást, amelynek én ellentmondok, akkor ugye bíróságra kerül az ügy. Az ellenem beadott fizetési meghagyás tartalma, hogy én fizessek meg 250 ezer forintot. Viszont a valóságban, aki kérte a fizetési meghagyást, ő tartozik nekem 3 millió forinttal, amit igazolni is tudok. Ilyenkor, amikor ugye perré alakul a dolog, én tudom bizonyítani azt, hogy nem tartozok neki 250 ezer forinttal, így a bíróságon ugye megállapítják, hogy nem kell kifizetnem a 250 ezer forintot. Ebben az esetben, ebben a perben viszont kereset formájában tudom érvényesíteni a 3 millió forint követelésemet?
Előterjeszthetsz rá viszontkeresetet. De minekelőlegeznél dupla illetéket, amikor lehet, hogy a fizetési meghagyás is jogerős lesz?
„amikor lehet, hogy a fizetési meghagyás is jogerős lesz?”
A fizetési meghagyást ELLENE indították, azt nem hiszem, hogy szeretné, hogy jogerőre fusson...
azt viszont balladai homály fedi, a kérdező milyen módon úton szeretné visszaszerezni a 3 millió forintját.
Ha eddig arra nem indított FMH-t a kérdező, akkor még kb. a "légyszi add meg" SMSezéses fázisban tarthat.
Ha viszont arra fut már az ő FMH-ja, akkor az ellenkeresettel együtt tényleg dupla illetéket fizetne.
Félreértesz, doktor. A másik fizetési meghagyásról beszélek, amit ő kérhet az adósával szemben. (Minek indítana viszontkeresetet, amíg a fizetési meghagyás is nyitva áll?)
„(Minek indítana viszontkeresetet, amíg a fizetési meghagyás is nyitva áll?)”
Ha okkal feltételezi, hogy a másik fél ellentmond, akkor minek vesződne vele, ha már adott egy per, amelynek NEM ő fizeti az illetékét, hanem a felperes, és még időt is spórolhat, hiszen egyből ott vannak a bíró előtt?
„amelynek NEM ő fizeti az illetékét,”
A viszontkeresetnek külön illetéke van, és azt az alperes előlegezi.
Mennyi időt spórolhat meg? Három hetet? Az semmi ahhoz képest, hogy hónapokat nyerhet.
„Az semmi ahhoz képest, hogy hónapokat nyerhet.”
Már ha nincs ellentmondás. Ami adott esetben igen nagy százalékkal jósolható.
Vagyis 0,1% eséllyel hónapokat nyer, 99,9% eséllyel heteket.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02