végrehajtás bankszámlára


Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.28. 15:39

Félre fogja érteni.
Az első három nemhez: de a feleségtől is követelhető a közös tartozás megfizetése a közös vagyonból rá eső rész erejéig. S ha lesz róla jogerős döntés, akkor végre is hajthatják. A gyerekkel szemben meg felvethető, hogy fedezetelvonó ügylettel szerezte azt az értékpapírt - és akkor tűrnie kell, hogy a hitelező abból is kielégítést keressen.
Az igenhez: de azért igényperrel kivonhatók a végrehajtás alól. Már ha bizonyítható a különvagyoni jellegük. (És erre is igaz, hogy tulajdonképpen az asszony is tartozik - csak vele szemben még nincs végrehajtható határozat.)

gerbera317 # 2013.07.28. 14:30

Miért nem számozod meg a kérdéseidet?

Nem, nem. Nem. Sehogy, illetve igényperrel. Igen.

drhva # 2013.07.24. 20:44

A férjjel szemben elrendelt ingóvégrehajtás esetén a feleség bankszámláján lévő pénzösszegekre (lekötött és le nem kötött pénzek), illetve a feleség tulajdonában és a közös kiskorú gyermekük tulajdonában lévő állampapírokra is kiterjed-e e végrehajtás?Ezeket is viheti a végrehajtó?Hogyan kerülhető el az, hogy a feleség által, még a házasságkötésük, sőt a házasságot megelőző együttélésük előtt vásárolt bútorok, szőnyegek ne kerüljenek végrehajtás alá? Azokat a festményeket, rézkarcokat, Zsolnay-porcelánokat, amelyeket kizárólag a feleség kapott ajándékba, még a férjével való megismerkedése előtt a rokonaitól, a végrehajtó lefoglalhatja-e?